Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘İran-ABD savaşı efsane’

Beyaz Saray, yeni Irak planı kapsamında Suriye ve İran’a yönelik uyarıların bir savaşa yol açacağı korkusunu ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow, ABD Başkanı George W. Bush’un yeni Irak stratejisini açıklamasının ardından artan “İran Savaşı” haberlerini, “söylenti” ve “şehir efsanesi” olarak niteledi. Snow, yeni Irak stratejisinin, İran’a karşı planlı bir savaş ve planlı bir askerî harekâtın habercisi olduğu şeklinde yorumlandığını söyledi. Beyaz Saray Sözcüsü, “Bush’un savaşa zemin hazırlamaya çalıştığı ve savaş hazırlıkları yaptığı” şeklindeki haberlerin tümüyle gerçekten uzak olduğunu kaydetti.

Bush, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Suriye ve İran’ın Irak’taki silâh ve direnişçi ağının ABD güçlerince belirlenip imha edileceğini vurgulayarak, bölgeye yeni bir uçak gemisinin gönderilmesi talimatını vermişti. ABD’li üst düzey bir askeri yetkili de iki gün önce yaptığı konuşmada, ABD’nin bölgedeki mevcut uçak gemisi gücünü uzun bir süre daha korumayı planladığını bildirmişti. Aynı yetkili, bölgeye gönderilecek ikinci uçak gemisinin, düşman hedeflerine yönelik askeri operasyonlara aktif şekilde katılacağı ve hava desteği sağlayacağını kaydetmişti.

Petnagon’dan yapılan bir açıklamada ise, Patriot savunma sistemleriyle teçhiz bir hava savunma taburunun da bölgeye gönderileceği belirtildi.

/ WASHİNGTON

14.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush Şaron’u bile dinlememiş

  ‘Biz çıkarsak Türkiye gelir’

  ‘İran-ABD savaşı efsane’

  Maliki: Ortak vizyonumuzun ürünü

  ABD’den Abbas’a ödül gibi yardım

  Haniye : ABD iç savaşı körüklüyor

  ABD’den Türkiye’ye Kaide aferini


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004