Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

GAP, Avrupa’yı doyuracak

Yapılacak tarımsal yatırımlarla GAP bölgesinin Avrupalıları doyuracak büyüklüğe ulaşılması hedefleniyor. STK Platformu Genel Başkanı, işadamı Hasan Ekşi, tarım-gıda alanında kamuözel sektör ve STK işbirliğiyle, uluslararası organizasyonlarla GAP bölgesinin organik tarım uygulanacak geniş ve bakir alanlarının değerlendirilmesini sağlayacaklarını bildirdi.

Başbakanlık GAP İdaresi Başkanlığı ile birlikte görüşmeler yürüten Türk ve İtalyan sivil toplum kuruluşları ile işadamları, İtalya’nın Milano şehrinde yapacakları görüşmeler sonrası Çerçeve İş Anlaşması imzalayacaklar. Görüşmeler 15 Ocak Pazartesi günü başlayıp 2 gün sürecek.

Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Genel Başkanı, işadamı Hasan Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, GAP İdaresi Başkanlığı yetkilileri ile ortaklaşa yapılan görüşmelerin ardından 14 Kasım 2006 tarihinde Avrupa Birliği Uzmanları Odası Başkanı Paolo Saba ile imzalanan Mutabakat Zaptı doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Hasan Ekşi, tarım-gıda alanında kamu-özel sektör ve STK işbirliğiyle, uluslar arası organizasyonlarla GAP bölgesinin organik tarım uygulanacak geniş ve bakir alanlarının değerlendirilmesini sağlayacaklarını bildirdi.

Ekşi, şunları kaydetti: ‘’Üretilecek ürünlerin toplanması, paketlenmesi ve pazarlanması faaliyetlerini yürütmesi öngörülen GAP Tarım-Gıda Teknoparkı Üretim Kompleksi vasıtasıyla, Türkiye’nin, Avrupa’nın ve hatta daha geniş pazarların değerlendirileceği bir örnek yatırım bölgesi haline getirilmesini hedefliyoruz.

Bu gelişme, GAP bölgesinin bir üretim, gelir ve cazibe alanı durumuna dönüşmesini sağlayacaktır. Ayrıca, GAP bölgesinde sağlanacak başarının, Türkiye’nin diğer bölgelerindeki tarım-gıda üretim gücünü Avrupa ve dünya pazarlarına taşıma potansiyelimizi ve yeteneğimizi güçlendireceği de muhakkaktır.’’

Milano’da yapılacak görüşmelerde, GAP Tarım-Gıda Platformu’na Avrupa Birliği’nin mali desteğini sağlaması için gerekli kararlara dönük çalışmaların yapılması bekleniyor.

Görüşmelerin sonunda, İtalya’nın Tarım-Gıda Teknoparkı ile İtalya-AB Gıda Toptancıları ve Borsaları Odaları Birliği yetkilileriyle Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu arasında bir Çerçeve İş Anlaşması imzalanması programlandı.

Çerçeve İş Anlaşmasının imzalanmasının ardından Türk ve İtalyan ortaklar tarafından kurulacak bir şirketin, Türk, İtalyan ve diğer uluslararası yatırımcıların 4 aşamadaki yatırımlarını yönlendirmesi ve yönetmesi öngörülüyor.

/ ANKARA

14.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GAP, Avrupa’yı doyuracak

  Rekabet cezaları arttı

  Turizme 40 bin yeni yatak

  Vize ücretleri el yakıyor

  Hazine, 573,4 milyon dolar borç ödeyecek

  Sıcak hava, ucuz petrol

  Ülker Ak Gıda’ya plaket

  KIA, hedeflerine ulaştı

  Volkswagen rekor kırdı

  HepsiBir tarifesi ilgi gördü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004