Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vize ücretleri el yakıyor

Ankara Ticaret Odasının (ATO) yaptığı ‘’Vize Ücretleri’’ araştırması, Türk iş adamları ve vatandaşlarına yönelik ‘’vize çilesi’’nin sürdüğünü ve vize ücretlerinin de el yaktığını ortaya koydu.

ATO’dan yapılan yazılı açıklamada, araştırmanın sonuçlarına yer verilirken, Avrupa Birliği’nin (AB) yeni güvenlik tedbirlerinin maliyetini karşılama gerekçesiyle, Schengen vizesine 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yüzde 71 oranında zam yaptığı hatırlatıldı.

Buna göre, 2006 yılında 35 Avro olan Schengen vizesi ücreti 60 Avroya yükseltildi. Altı yaşın altındaki çocuklar, öğrenim ve eğitim amacıyla öğretmenleri ile birlikte seyahat eden öğrenciler ve araştırma görevlileri Schengen vizesi harcından muaf tutuluyor.

Schengen vizesi alanlar, Schengen Anlaşması’na imza koyan Belçika, Danimarka, Almanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Avusturya, Portekiz, İsveç ve İspanya’da serbestçe dolaşabiliyor.

Schengen ülkeleri, 15 ülkede geçerli olan Schengen vizesi dışında sadece kendi ülkeleri için geçerli olan vize için de farklı ücretler talep ediyorlar. Meselâ, turistik ve ticari vize için Almanya, Finlandiya, Fransa, İsveç ve İtalya 60 Avro, Belçika ve Yunanistan 120 YTL, Norveç 115 YTL, Danimarka 110 YTL, Avusturya 35 Avro, Hollanda 67 YTL, Portekiz 66 YTL alıyor.

/ ANKARA

14.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GAP, Avrupa’yı doyuracak

  Rekabet cezaları arttı

  Turizme 40 bin yeni yatak

  Vize ücretleri el yakıyor

  Hazine, 573,4 milyon dolar borç ödeyecek

  Sıcak hava, ucuz petrol

  Ülker Ak Gıda’ya plaket

  KIA, hedeflerine ulaştı

  Volkswagen rekor kırdı

  HepsiBir tarifesi ilgi gördü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004