Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB yol haritası Şubat’ta tamam

Türkiye’nin 2013 yılına kadar AB sürecindeki yol haritasını oluşturacak “Yapısal Reform Belgesi”’nin Şubat ayı başlarına kadar hazırlanması bekleniyor. Bakan Gül’ün başkanlığında çeşitli kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren toplantıda üzerinde çalışılan belgede bütün fasılların 2013’e kadarki takvim öngörüsü yer alacak.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün başkanlığında hafta içinde çeşitli kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren toplantıda üzerinde çalışılan belgede, bütün fasılların 2013’e kadarki takvim öngörüsü yer alacak. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, çalışmaları halen süren belgenin AB Genel Sekreterliği’nin web sitesinden kamuoyuna açıklanması da öngörülüyor. Bu arada, aynı kaynaklar, AB ülkelerinde gelecek dönemde düzenlenecek seçimlerin, bu ülkelerdeki siyasi belirsizliği ortadan kaldıracağını ve böylece Avrupa’nın kendi kurumsal meselesini düzeltecek gerekli zemini oluşturacağını belirtiyorlar.

AB’de Türkiye ile ilişkileri “alçak profilli götürme eğilimi” olduğuna işaret eden kaynaklar, Türkiye’nin AB müzakere sürecinin bir kalkınma referansı olduğunu ve bunun da tarama egzersizinden sonra daha iyi anlaşıldığını belirtiyorlar. Aynı kaynaklar, Ankara’nın dondurulan 8 başlıktaki teknik hazırlıkları kendi kendine yürütme çalışmalarının, AB sürecini kolaylaştıracağını ve bu hazırlıklarla reformlar tamamlandıktan sonra Türkiye’nin AB’ye girmesinin “bir günlük olmasa bile bir yıllık bir süreç olduğunu” kaydettiler. Kaynaklar, AB dışişleri bakanlarının 22 Ocak’taki toplantısında onaylanması beklenen Doğrudan Ticaret Tüzüğünün ise mevcut haliyle Ankara’yı tatmin etmediğini bildirdiler.

/ ANKARA

14.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Adalet olmadan barış olmaz

  Milleti kucaklayan bir anayasa lâzım

  Ağar: F tipi düzeltilmeli

  Çankaya kimsenin tekelinde değil

  Arınç'tan 37 yurtdışı gezisi

  AB yol haritası Şubat’ta tamam

  Türkiye’nin üyeliğine karşı tavır, faydasız

  Merkel’den anayasa şartı

  301’den bir beraat

  CHP şova mı hazırlanıyor?

  Başörtüsü yasağı caiz mi?

  Toplum, sivil olmayan anlayışı kabul etmiyor

  Doğu’da kış, Trakya’da bahar havası

  Her üç okuldan birinde kavga çıkıyor

  Bulduğu çeki sahibine teslim etti

  Adıyaman’da nüfus sayımı başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004