Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301’den bir beraat

“Türk rejimi şizofrenik” diyen Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Genel Sekreteri Robert Ménard ve bu sözleri yayınlayan İdea Politika Yayın Yönetmeni Özkoray hakkında “Askeri ve cumhuriyeti tahkir ve tezyif” iddiasıyla açılan dâvâ beraatle sonuçlandı.

İdea Politika dergisinde yayımlanan bir röportajında “Türk rejimi şizofrenik” diyen Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Genel Sekreteri Robert Menard ile derginin Yayın Yönetmeni Erol Özkoray, 6’şar yıl hapis talebiyle dört yıl yargılandıktan sonra beraat etti. Özkoray, suça gerekçe gösterilen sözleri “ağır eleştiri” olarak gören mahkemenin beraat kararını kalemlikten kendisi öğrendi.

Geçtiğimiz günlerde hakkındaki basın dosyalarını incelemek için Şişli Adliyesi’ne giden gazeteci Özkoray, 28 Aralık 2005 tarihinde beraat ettiğini öğrendi. Gazeteci, geçen süre zarfında kendisine veya avukatına bu yönde bir tebliğ yapılmadığını ifade etti.

Derginin 28 Aralık 2001 tarihli sayısında yayımlanan röportajda Menard’ın “Türk rejimi şizofrenik” sözlerine “Askeri ve cumhuriyeti tahkir ve tezyif” iddiasıyla dava açılmıştı. Eski Ceza Yasası’nın 159. maddesi uyarınca her iki gazetecinin de 6’şar yıla kadar hapisleri isteniyordu. Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, bundan yaklaşık bir yıl önce aldığı kararında, suça gerekçe gösterilen sözlerin “ağır eleştiri” olarak kabul edildiğine ve suçun unsurlarının oluşmadığına karar verdi.

Mahkemeye başkanlık eden Hakim Metin Aydın, iddia makamının da beraat yönünde talep ilettiğini açıklayarak iki sanık gazeteciyi beraat ettirdi. Özkoray’ın, aynı adla yayımlanan ideapolitika.com sitesinde 2001 yılında çıkan “Ordu ne işe yarar?” ve “Yeni Barbarlar Apoletli Talibanlar” yazılarından daha önce bin 200 YTL’ye mahkum olduğu ancak Yargıtay’ın da “301. madde değişikliği dikkate alınsın” istemiyle bozulduğu dosya, 14 Mart’ta aynı mahkemede ele alınacak.

/ İSTANBUL

14.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Adalet olmadan barış olmaz

  Milleti kucaklayan bir anayasa lâzım

  Ağar: F tipi düzeltilmeli

  Çankaya kimsenin tekelinde değil

  Arınç'tan 37 yurtdışı gezisi

  AB yol haritası Şubat’ta tamam

  Türkiye’nin üyeliğine karşı tavır, faydasız

  Merkel’den anayasa şartı

  301’den bir beraat

  CHP şova mı hazırlanıyor?

  Başörtüsü yasağı caiz mi?

  Toplum, sivil olmayan anlayışı kabul etmiyor

  Doğu’da kış, Trakya’da bahar havası

  Her üç okuldan birinde kavga çıkıyor

  Bulduğu çeki sahibine teslim etti

  Adıyaman’da nüfus sayımı başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004