Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Durum savaş öncesinden çok kötü

Amerikan CBS televizyonundan gazeteci Scott Pelley’e devlet konukevi Camp David’de özel bir demeç veren Bush, Pelley’nin ısrarlı soruları üzerine, Irak’ta şu andaki şartların, savaş öncesine oranla çok daha kötü olduğunu kabul etti. Bush, “Sizin yönetiminiz Irak’taki istikrarsızlığa yol açmadı mı?’’ sorusunu, “Bizim yönetimimiz, Irak’taki istikrarsızlık kaynağıyla başa çıkıyor. İran ile nükleer silâhlar için yarışan Saddam’ın içinde olduğu bir dünya düşünün. Saddam, önemli bir istikrarsızlık kaynağıydı’’ diye cevapladı.

ABD Başkanı George W. Bush, vermiş olduğu kararların Irak’a daha fazla istikrarsızlık getirdiğini ilk defa açıkça kabul etti. Amerikan CBS televizyonundan gazeteci Scott Pelley’e, devlet konukevi Camp David’de özel bir demeç veren Bush, Irak’ta şu anda yaşanan mezhep savaşının, istikrarı bozucu bir faktör olduğunu belirterek, ABD’de saldırılara yol açabileceğini ve bir an önce kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Bush, CBS televizyonundaki ‘’60 Dakika’’ programında yayınlanan demecinde, Irak’ı işgal etme kararını ise savundu ve Irak’ın idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin’in, bölgenin istikrarını bozacak nükleer silâh elde etmede İran ile yarıştığını öne sürdü. Ancak Pelley’nin ısrarlı soruları üzerine Bush, Irak’ta şu andaki şartların, savaş öncesine oranla çok daha kötü olduğunu kabul etti. Bush, ‘’Sizin yönetiminiz Irak’taki istikrarsızlığı çıkarmadı mı?’’ şeklindeki soruyu, ‘’Bizim yönetimimiz, Irak’taki istikrarsızlık kaynağıyla başa çıkıyor. İran ile nükleer silâhlar için yarışan Saddam Hüseyin’in içinde olduğu bir dünya düşünün. Saddam, önemli bir istikrarsızlık kaynağıydı’’ diye cevapladı.Pelley’nin, ‘’Ancak şu anda Irak çok daha istikrarsız’’ demesi üzerine Bush, ‘’Evet, bunun sorgulanır bir tarafı yok. Aldığımız kararlar işleri daha istikrarsız yaptı’’ cevabını verdi. Bush sözlerini, ‘’Sanırım tarih dönüp geriye baktığında, bazı şeyleri çok daha iyi yapabileceğimizi görecek. Buna şüphe yok’’ diye sürdürdü. Saddam’ın devrilmesinin hata olmadığını söyleyen Bush, ‘’Benim muhakememe göre Saddam Hüseyin’in devrilmesi yönündeki kararım, doğru bir karardı.

Bulacağımızı düşündüğümüz silahları bulmadık veya sahip olduklarını düşündüğümüz silâhları bulmadık. Ancak Saddam Irak’ta önemli bir istikrarsızlık kaynağıydı. Biz o ülkeyi bir diktatörden özgürleştirdik. Irak halkının, Amerikan halkına çok büyük bir minnet borcu olduğunu düşünüyorum ve birçok Iraklı’nın da bunu ifade ettiğine inanıyorum’’ dedi. Saddam Hüseyin’in idamına ilişkin görüşü sorulan Bush, idamın sadece bazı bölümlerini internetten gördüğünü ancak asıldığı anı seyretmek istemediğini söyledi. Iraklıların, idamı daha uygun şartlarda gerçekleştirmesi gerektiğini düşündüğünü söyleyen Bush, ‘’Irak’ın tarihinde bu sayfanın kapanması önemli’’ diye konuştu.

/ WASHINGTON

15.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD, kamuoyu savaşını da kaybediyor

  Durum savaş öncesinden çok kötü

  ABD: İranlı diplomatlar karanlık işler çeviriyordu

  Rice’ın da bir kalbi varmış...

  Filistin, geçici çözüm istemiyor

  Nejad ile Chavez petrol politikasında anlaştı

  Çocuklar ‘Saddam klibi’nin etkisi altında

  Müslüman Kardeşler partileşiyor mu?

  İsveç’te maketten Osmanlı camileri


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004