Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin, geçici çözüm istemiyor

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile bugün bir araya gelecek olan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, geçici sınırlar içindeki bir Filistin devleti fikrine karşı olduğunu yinelediği bildirildi.

Filistinli başmüzakereci Saib Erakat, Abbas’ın geçici çözümlere karşı olduğunu ABD Dışişleri Bakanı Rice’a anlatacağını ve nihai bir barış anlaşması için görüşmelerin sürmesini isteyeceğini söyledi. Erekat, “Geçici bir devlet, Filistinliler için bir başlangıç değildir” dedi. Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde Filistinlilere sınırlı özerk yönetim veren geçici barış anlaşmalarını hatırlatan Erekat, “Bu, bir seçenek değil. Yeter. 14 yıldan beri bu politikayı deniyoruz, olmuyor” ifadesini kullandı.

İsrail, NATO askeri istemiyor

Bu arada, İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Ephraim Sneh, NATO barış gücü askerlerinin Gazze Şeridi’ne gönderilmesi önerisine karşı çıktı. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile bir araya gelen Stratejik İşler Bakanı Avigdor Lieberman, düzeni sağlamak amacıyla Gazze Şeridi’ne 30 binden fazla asker gönderilmesini teklif etmişti. Öneriyle ilgili olarak halk radyosuna açıklama yapan Sneh, “Şimdiye kadar, Türkiye dışında bir NATO ülkesinden Gazze Şeridi’ndeki (Filistin mülteci) kamplara asker gönderilmesi için özel bir isteklilik fark etmedim. İslâmî aşırıcılar için mavi gözlü askerler de düşman olacaktır ve bir çözüm oluşturmayacak, sorunun bir parçası olacaktır” diye konuştu.

/ RAMALLAH

15.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD, kamuoyu savaşını da kaybediyor

  Durum savaş öncesinden çok kötü

  ABD: İranlı diplomatlar karanlık işler çeviriyordu

  Rice’ın da bir kalbi varmış...

  Filistin, geçici çözüm istemiyor

  Nejad ile Chavez petrol politikasında anlaştı

  Çocuklar ‘Saddam klibi’nin etkisi altında

  Müslüman Kardeşler partileşiyor mu?

  İsveç’te maketten Osmanlı camileri


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004