Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Plaka sınırlamak çözüm değil

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Yüksel Mermer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’İstanbul için belki plaka sayısını belirleyerek dondurmamız lazım’’ şeklindeki görüşlerine ilişkin olarak, ‘’Otopark sorunu çözülse İstanbul’un trafiği rahatlar’’ değerlendirmesinde bulundu.

Mermer, yaptığı açıklamada, Türkiye geneline bakıldığında otomobil sayısının, Avrupa veya en yakın komşularla karşılaştırıldığında zaten çok az olduğunu ifade etti.

İstanbul’un özellikle trafik sorunu çözümü bakımından ilgi bekleyen bir yer olduğunu dile getiren Mermer, ‘’Bunun da çözümü çok kolay. İstanbul’un evvela alt yapısında otopark sorununu çözmek lazım. Japonya’da bir uygulama var; önce otopark müsaadesini alıyorsunuz, ondan sonra gidip otomobil alıyorsunuz’’ dedi. Mermer, İstanbul yollarının iyi olduğunu, temel sorunun otopark eksikliğinden kaynaklandığını belirterek, trafik ışıkları ile ana caddelere giriş ve çıkışların çok fazla olduğuna dikkat çekti. ‘’Otopark sorunu çözülse İstanbul’un trafiği rahatlar’’ diyen Yüksel Mermer, plaka sınırlandırılmasının biraz zor gerçekleştirilebileceği görüşünü aktardı.

Mermer, şunları dile getirdi:’’Dünyanın hiçbir yerinden böyle bir uygulama duymadım. Üzerinde çalışıldığı zaman... O zaman ne olacak, siz İstanbul’da plakayı sınırlayacaksınız, gidecek kişiler İzmit’ten, Tekirdağ’dan alacak, yine İstanbul’da kullanacak arabayı. Bunun için aslında çeşitli çözüm ve çareler var. Birinci çözüm bence, İstanbul genelinde bir sürü inşaat yapılıyor, yapılan inşaatlara mecburî bir daire için, en az iki otomobillik otopark yeri olmazsa inşaat izni olmaması lazım meselâ.’’ Otopark için teşvik uygulaması yapılabileceğini de kaydeden Mermer, otomotiv sektörünün Türkiye’nin en önde gelen sektörlerinden biri olduğunu vurguladı. Mermer, eski otomobillerin trafikten kaldırılmasına ilişkin bir uygulamanın bulunduğunu, bunun bile trafiği rahatlatabileceğini ifade ederek, 20 yaş üzerindeki otomobillerin de trafiği aksattığını, hurda araç yaş sınırlamasının 15’lere kadar çekilebileceğini söyledi.

/ İSTANBUL

15.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Plaka sınırlamak çözüm değil

  Köylüler yağmur duâsında

  Muş’ta nehirler ve göller buz tuttu

  Yeni TCK, basın özgürlüğünü ortadan kaldırdı

  AKP milletten uzaklaştı, devlete yanaştı

  Başoğlu: ABD Irak’tan çıkarsa kaos değil, barış olur

  Erdoğan'dan kurmaylarına 'mal varlığı' denetimi

  Kutan: Ucuz polemiklerle uğraşılıyor

  2007 test yılı olacak

  Eczacı hakları için meydandaydı

  Bingöl’de bir terörist ölü ele geçirildi

  Eskişehir’de Kur’ân ve Ezan okuma yarışı

  Okuldaki şiddete karşı kriz masası


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004