Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

2007 test yılı olacak

MÜSİAD Başkanı Dr. Ömer Bolat, “2007, ekonomimiz açısından test yılı olacak” dedi. Dünyada genel olarak bir değişimin yaşandığını ve bu değişimin dışında kalınamayacağını belirten Bolat, ‘müşteri gelip de benden mal alsın’ diye bekleyen esnafın durumu kötüleşirken, kendisini yenileyen şirketlerin ayakta durduğunu söyledi

Mimar ve Mühendisler Grubu’nun Dedeman Oteli’nde geleneksel olarak her ay düzenlediği Pazar Toplantıları’nın bu ayki konuğu MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat oldu.

Stand Tasarım Yarışması’nda birinci olan Atilla İlhan-Hasan Özdemir’e ödüllerini veren MÜSİAD Başkanı Bolat, törenden sonra yaptığı konuşmada “Türkiye’nin, doğru politikalarla yönetilirse, gelişmesini de sürdüreceğini” ifade ederek, “2007, ekonomimiz açısından test yılı olacak” dedi.

Dünyada genel olarak bir değişimin yaşandığını ve bu değişimin dışında kalınamayacağını belirten Bolat, ‘müşteri gelip de benden mal alsın’ diye bekleyen esnafın durumu kötüleşirken, kendisini yenileyen şirketlerin ayakta durduğunu söyledi. Ömer Bolat, “Müşteri artık kral oldu. Mesela, tekstil ihracatımız artmasına rağmen, diğer sektörlerin gölgesinde kaldı. İletişim ve enerji konularında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Katma değeri artırabilmemiz için Ar-Ge’ye önem vermeliyiz. Yoksa dünya arenasında rekabet edemeyiz. Şirketler birleşmeli ve güç birliği oluşturmalılar” diye konuştu.

Yeni ekonomik düzende en çok acı çeken sektörün tarım olduğunu kaydeden Bolat, tarımın sübvansiyonla ayakta tutma gayretlerine rağmen, verimliliğin artırılalamadığını söyledi. Ömer Bolat şunları söyledi:

“Halbuki, tarımı sübvanse edeceğimize, teşviklerle desteklemeliyiz. Yani kişilere balık vereceğimize, balığı tutmasını öğretmeliyiz. KOBİ’ler desteklenmelidir. Türkiye’de istihdamın yüzde 61 yükünü çeken KOBİ’leri teşvik etmiyoruz… Proje hazırlamasını bilemediğimiz için, bir çok fırsattan yararlanamıyoruz. Artık kafamızı işyerinden çıkarıp, dünyaya bakmasını öğrenmeliyiz… Kalifiye eleman ihtiyacı had safhada. Vasıflı insan gücü yetiştirmemiz gerek. Üniversiteye girişte uygulanan katsayı eşitsizliğini koyanlar, meslekî eğitime büyük darbe vurdular. Bunun acısını önümüzdeki yıllarda çekeceğiz. Ayrıca Sosyal Güvenlik Reformu’nun Anayasa Mahkemesi’nden dönmesi, ekonomimiz açısından geleceği karanlık hale getiriyor. Genç emekliler, ekonomimize büyük yük oluyorlar… Enerji kaynaklarımızı çeşitlendirmek de lazım. Yoksa Rusya ve İran’ın doğalgazı kısmaları durumunda bile büyük darboğaz yaşarız. Riskleri azaltmak için, yumurtaların değişik sepetlere konması gereklidir. Ülkemiz doğru politikalarla yönetilirse, gelişmesini ve büyümesini de sürdürecektir.”

Yeni Asya / İSTANBUL

15.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Plaka sınırlamak çözüm değil

  Köylüler yağmur duâsında

  Muş’ta nehirler ve göller buz tuttu

  Yeni TCK, basın özgürlüğünü ortadan kaldırdı

  AKP milletten uzaklaştı, devlete yanaştı

  Başoğlu: ABD Irak’tan çıkarsa kaos değil, barış olur

  Erdoğan'dan kurmaylarına 'mal varlığı' denetimi

  Kutan: Ucuz polemiklerle uğraşılıyor

  2007 test yılı olacak

  Eczacı hakları için meydandaydı

  Bingöl’de bir terörist ölü ele geçirildi

  Eskişehir’de Kur’ân ve Ezan okuma yarışı

  Okuldaki şiddete karşı kriz masası


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004