Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran vurulacağına inanmıyor

İran yönetimi, nükleer tesislerinin bombalanmasını “düşük bir ihtimal” olarak görüyor. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcısı Muhammed Saidi, öğrenci haber ajansı İSNA’ya yaptığı açıklamada, nükleer silâhı bir felaket olarak gördüklerini ve nükleer silâha ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

“Dünyada her ülkenin gücü, halkının birlikteliğine ve yeni teknolojileri elde etmesine bağlıdır” diyen Saidi, bu yüzden de “nükleer, biyo- ve nanoteknolojileri elde etmek zorunda” olduklarını, nükleer teknolojiyi elde ettiklerini, diğer alanlarda da başarılı olmak istediklerini kaydetti.

İran aleyhine alınan en kötü yaptırım kararının bile etkili olamayacağını savunan Saidi, “Nükleer programa başladık ve devam ediyoruz. Batılı ülkeler tarafından bize yönelik her türlü seçeneğe karşı tedbir aldık. Onların İran’ın nükleer tesislerini bombalama ihtimalini düşük bir ihtimal olarak görüyoruz. Ama bunun için de gerekli tedbirleri aldık” diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyi kararlarının “bir milletin hedeflerinin önünü kesemeyeceğini” ileri süren Saidi, uluslar arası kurallar çerçevesinde hareket ettiklerini, ülkesi aleyhine alınan bütün kararların “siyasi” olduğunu ve ABD baskısı altında kabul edildiğini söyledi. “Giderleri ABD tarafından karşılanan BM’nin aleyhimize karar alması doğal” diyen Saidi, “Ama bizim yolumuz açık. Bundan hiç kuşkumuz yok” ifadesini kullandı.

Uluslar arası hukuk çerçevesinde hareket ettiklerini ve bunu sürdüreceklerini ifade eden Saidi, “İhtiyacımız olan nükleer yakıtı ülke içinde üretmeye mecburuz. Eğer kendi nükleer yakıtımızı üretmezsek, bunu bizim bağımsızlık ve toprak bütünlüğümüze karşı kullanırlar” şeklinde konuştu.

/ TAHRAN

18.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran vurulacağına inanmıyor

  İsrail’de beklenen istifa

  Bush’dan Maliki’ye Saddam eleştirisi

  Araplardan Bush planına destek

  Viyana'da Türkiye tartışması

  Papadopulos: 2007'de Kıbrıs'ta çözüm zor

  Merkel: AB Anayasası kabul edilmeden genişleme olmaz

  Nejad’la öpüşen hahamı aforoz ettiler

  Kerkük’te Türkmen karakolunda katliam

  Baskında ele geçen İranlı cinayet sanığı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004