Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Aşk olsun, barış olsun

Günümüz dünyasının insanı, gelişen teknolojinin sağladığı imkânların yanında, her alanda baş döndürücü bir hız ve acımasız bir rekabetle iç içe yaşamakta. Hayatını kazanmanın ve geleceğinin peşindeki insan, tüm zamanını bu amaçlarını gerçekleştirmeye ayırmakta ve bu durum kuşkusuz ruhsal dünyasında da fırtınalar estirmekte.

Öte yandan dünyanın çeşitli yerlerinde süren savaşlar, çatışmalar, çocuk, yaşlı demeden yapılan kitlesel katliâmlar, korkunç bir çaresizliğin ortasına fırlatıyor insanı!

Oysa bir insandan, tek bir insandan yola çıkarak toplumsal çözümlere varan Hz. Mevlânâ gerek insanın kendisiyle yapacağı barışın, gerekse barış içinde bir dünyanın yolunu, yazdıklarıyla, söyledikleriyle yüzyıllar öncesinden göstermiş

Dilden kâğıda döküldüğü günden bugüne kadar güncelliğini muhafaza eden Mesnevî; günümüz dünyasına ve bugünün insanına aşkın ve barışın ışığın tutmaya devam ediyor.

Bir başucu kitabı niteliğinde hazırlanmış olan Kemal Sezer imzalı “Aşk Olsun, Barış Olsun” kitabı, modern dünyanın beraberinde getirdiği güncel sorunlara Hz. Mevlânâ’dan ve Mesnevî’den güncel cevaplar sunuyor.

Hz. Mevlânâ’nın dediği gibi Mesnevî hâlâ isteyenlere doğru yolu gösteriyor. Gayesi gerçeğe ulaşmak olan bir ruh yolculuğuna çağırıyor insanlığı…

Bilgi için: 0212 243 43 03

19.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bir zamanlar Mevlânâ dergâhıydı

  Ücretsiz sinema eğitimi

  Stallone’dan “Ermeni soykırımı” filmi

  “Gaymak”sız Oscar

  İSMEK’ten Mevlânâ konulu yarışma

  Aşk olsun, barış olsun

  ‘Mukaddes Emanetler’ anlatımına büyük ilgi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004