Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sıcak paranın katil balinaları

Avrupa Birliği Yatırımcılar Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Jean Pierre Paelinck, yüzer gezer ve sıcak para olarak adlandırılan hedge fonlarını “katil balinalara” benzeterek, “Bu hedge fonlar kısa dönemdeki kârlarını maksimize etmek için firmalara saldırıyorlar. Bunlardan korkmaya başladık” dedi.

Avrupa Birliği Yatırımcılar Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Jean Pierre Paelinck, “Hedge fonlar (sıcak para) kısa yoldan para kazanmak isteyen, mafyavari yapılanma içindeler’’ dedi. ‘’Katil balina’’ gibi hedge fonlar olduğunu anlatan Paelinck şunları kaydetti: ‘’Bu hedge fonlar kısa dönemdeki kârlarını maksimize etmek için firmalara saldırıyorlar. Kısa dönemde kârlarını sıçratıp hisse senedi fiyatlarını artırmaya çalışıyorlar. Bu, uzun dönemde firmanın zararına olan, bizim istemediğimiz bir şey.” Genelde karşıt yatırımcı tarzında hareket eden hedge fonların piyasa satmak istediğinde aldığını, piyasa almak istediğinde de sattığını, bu şekilde piyasaya hakim olmak istediklerini belirten Paelinck, “Hedge fonlar kısa yoldan para kazanmak isteyen, mafyavari yapılanma içindeler’’ diye konuştu.

Paelinck, Türk firmalarının da, hedge fonlardan çok, uzun vadeli fonları çekmek istiyorlarsa kendilerini daha fazla yurt dışında tanınabilir, güvenilir hale getirmeleri gerektiğini kaydetti. Gelecek yıllarda Türk firmalarının daha az Türk, daha fazla yabancı olmaya başlayacağını, tüm dünyadaki trendin bu yönde olduğunu ifade eden Paelinck, ‘’Türkiye’ye Türkiye olduğu için yatırım yapmıyorlar, Türkiye aslında yatırım için iyi bir yer olduğu için yatırım yapıyorlar. Dünyanın son yıllardaki büyümesinin nedeni artık mantıklı olan yerde üretim yapılmaya başlanması. Otomobil fabrikaları, Vodafone... Türkiye’ye güvendikleri için yatırım yapıyorlar’’ şeklinde konuştu. “Bölgeye hakim olma şansımız Türkiye sayesinde olacaktır’’ diyen Paelinck, Türkiye’nin AB için çok önemli olduğunu da vurguladı.

/ İSTANBUL

24.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İç piyasa tıkandı, ihracat da kurtarmıyor

  Sıcak paranın katil balinaları

  Problem üretim değil, pazarlama

  Narenciye üreticisi 4 yıldır zararda

  Asya yeniden doğuyor

  Kuraklıktan uncular da tedirgin

  93 kiraz üreticisi AB’ye girdi

  Marker için gerekirse mühürleriz

  Turizmi kalite anlayışı istikrara kavuşturur

  En güçlü Fiesta


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004