Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Şifo Mehmet: Dersimi aldım

Memorial Hastanesi 11 Altın Adam Yarışması'na onur konuğu olarak katılan Beşiktaş'ın eski kaptanı ve antrenör Mehmet Özdilek, A Milli Takım'da görev yaptığı dönemde olaylı geçen İsviçre maçı sonrası yaşananları bir daha konuşmak istemediğini söyledi. O günden buyana çok sıkıntılar yaşadığını belirten Özdilek, ''16 aydır yeşil sahalardan uzağım. 7 Şubat'ta cezam bitiyor. Bu benim için çok zordu. Olaylar yaşandıktan sonra kendi adıma yaptığım hareketin doğru olmadığını bildiğim için, kendi irademle düşüncelerimi kamuoyu ve basın mensuplarıyla paylaştım ve hemen ertesi gün istifa ettim. Yaşanmış şeylerin tekrar tekrar gündeme gelmesinden rahatsızım. Kendi adıma dersimi aldım. İnşallah herkeste kendi adına bir ders çıkarmıştır" derken, ileriye dönük Milli Takımla hiçbir konuşma yapmadığını ve teklif almadığını söyledi.

1500 ÇOCUK OKULA BAŞVURDU

Ticari amacı olmayan ve katılanlardan para talebinde bulunulmayacağı, sosyal içerikli bir program hazırladıklarını belirten Mehmet Özdilek, "11-12 yaş grubu çocuklara futbol eğitimi vermek ve sosyal hayata hazırlamak açısından bir proje hazırladık. 1500 çocuk başvurdu. Bunların içinden 16 kişi seçilecek. Haziran ayı sonuna kadar profesyonel bir ekiple, futbol eğitimi, hakem eğitimi, beslenme, spor sakatlığı ve bunun gibi konularda çocuklara bilgi vereceğiz. Her hafta ünlü bir konuk çocuklarla sohbet edecek. 42 program sonunda ilk üçe girenlere burs, eğitim masrafı, İngilizce ve bilgisayar kursu vermeyi planlıyoruz " şeklinde konuştu.

SPOR SADECE FUTBOL DEĞİL

Toplantının diğer bir onur konuğu ise Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı oldu. Bayatlı, futbol kadar diğer sporların da önemli olduğunu belirterek, son dönemlerde aldıkları organizasyonlara dikkat çekti. 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'nin Trabzon'da yapılacağını ifade eden Bayatlı, şöyle konuştu: ''Trabzon, böyle organizasyonlara ihtiyacı olan bir kenttir. Eğer bir kentte barışı, dostluğu, arkadaşlığı fair playı getireceksek, Trabzon'daki gençlere olimpiyat kültürünü aşılamamız lazım. Bunun için de TMOK olarak ekiplerimizi gönderip, oradaki okulların ilköğretim kısmının 4. ve 5. sınıflarına olimpizm ve olimpiyatı öğretmeye çalışacağız.''

FUTBOLCULARINI SUÇLADI

Aralık ayının en başarılı antrenörü seçilen Bursaspor Kulübü Teknik direktörü Engin İpekoğlu ise, kupadan elenmelerinin nedeni olarak oyuncularını gösterdi. Kayseri Erciyesspor'la çok önemli bir karşılaşma oynamalarına rağmen oyuncularının aynı ciddiyette maça konsantre olamadığını belirten İpekoğlu, "Maç öncesi ne kadar telkinde bulunsakta futbolcu sahaya çıktıktan sonra olaylar farklı gelişiyor. Maçtan sonra vermiş olduğum beyanatta futbolcularımı olaya ciddi yaklaşmadıklarını, konsantrasyon eksikliği gösterdiklerini söyledim. Bu suçu futbolcuların üstüne atma değil. Ben şunu söylüyorum. Teknik direktörler taşı elin altına sokarken, futbolcularda o sorumluluğu paylaşmalı" diye konuştu.

[email protected]

Erol DOYURAN

24.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yıldırım yalanlama

  Kıymetimiz bilinmedi

  Yattara milyon dolarlık bir yıldız

  Efes, İtalya'da Bologna önünde

  Ayın Altın Adamı İbrahim Üzülmez

  Utah Jazz'ın Mehmet'i var

  Şifo Mehmet: Dersimi aldım


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004