Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İsmail Cem vefat etti

Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem, tedavi gördüğü İstanbul Cerrahi Hastanesinde vefat etti. Akciğer enfeksiyonu teşhisiyle 15 Aralık 2006 tarihinde hastaneye kaldırılan Cem, dün sabah 09.50 itibariyle hayatını kaybetti. Cem’in cenazesi yarın Teşvikiye Camiinden kaldırılacak.


Hükümetin niyeti ne?

“Hükümetin her bir şeyi değiştirmesi için bu tür cinayetlerin yaşanmasını bekleyeceksek işimiz çok zor demektir” diyen Prof. Dr. Ahmet İnsel, şu anda

Dış basın: Sessiz ve asil topluluk

İngiliz The Guardian gazetesi, cinayete kurban giden Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cenazesinin “kitlesel protestoya” dönüştüğünü y


  Yasin Hayal: Orhan Pamuk akıllı olsun

Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yasin Hayal, adliyeye getirilişi sırasında “Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı!” diye bağırdı.


  Samast, cinayeti kabul etti

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i öldürdüğü gerekçesiyle Samsun’da yakalanan Ogün Samast, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde savcı nezaretinde verdiği 4 sayfalık ifadede cinayeti kabul etti. Bayrampaşa Özel Tip Cezaevi'nde kalacağı belirtilen Samast, polislerce cezaevi görevlilerine teslim edildi.


  Hoon: 301’i değiştirmeli ya da kaldırmalı

Brüksel - İngiltere’nin Avrupa İşleri Bakanı Geoff Hoon, Türkiye’nin Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesini değiştirmesi ya da kaldırması gerektiğini söyledi.


  Bolu Dağı Tüneli ulaşıma açıldı

Bolu Dağı Tüneli, İstanbul-Ankara yönüne ulaşıma açıldı. Alınan bilgiye göre, Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul ve Kaynaşlı yolu girişlerindeki bariyerler kaldırılarak tünel, İstanbul-Ankara yönüne ulaşıma açıldı.


  Buldan'da deprem paniği

Denizli’nin Buldan ilçesinde 4.5 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem sonucu vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken can ya da mal kaybı olmadı.


  Asırlardır beraberiz

TBMM, Hrant Dink cinayetini konuştu. Cinayetin, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine zarar veremeyeceğini ifade eden milletvekilleri, Türklerin ve Ermenilerin asırlardan beri bu topraklarda beraber yaşadıklarına dikkat çektiler.


  Kuraklık korkutuyor

Mevsim normallerinin çok üstünde seyreden sıcaklıklar ve yağışların uzun yıllar ortalamalarına göre oldukça az görülmesi, dünyada geleceğe yönelik merak uyandırmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süer Anaç, “Kuraklık, tarım üretiminde verim ve kalite düşmesine yol açmaktadır” dedi.


  Ankara'ya yağmur bombası

Ankara'da su sıkıntısı yaşanmaması için çeşitli seçenekler üzerinde çalışan Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, son çare olarak yağmur bombası atılmasına karar verdi.


  Dünyada ve Türkiye’de su kıtlığı kapıda

Türkiye’de kişi başına düşen su miktarı yıllık bin 500 ton civarında bulunuyor. Aşırı su tüketimi önlenemediği sürece su kaynaklarının azalışı sürecek ve daha fazla insan su kıtlığı yaşayacak.


  Karne heyacanı

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrenciler yarın karne alacak. Yaklaşık 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, iki haftalık yarıyıl tatiline başlayacak. 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, yarın sona eriyor.


  Okkan mezarı başında anıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini yürütürken 2001 yılında şehit edilen Gaffar Okkan, ölümünün 6. yılında anıldı. Okkan’ın, Hendek Aile Kabristanlığında bulunan mezarı başında düzenlenen tören saygı duruşuyla başladı.


  Meclis, YİBO’daki istismarı araştıracak

Çocuk ve gençlerde şiddeti araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Mazgirt ilçesindeki bir YİBO’da yaşanan cinsel istismar olayını incelemek üzere bugün Tunceli’ye gidecek.


  İSÖM özürlüleri hayata bağlıyor

Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) İstihdam Birimi, yürüttüğü çalışmalar sonucu 2005 yılından bu yana 185 özürlü vatandaşın iş bularak üretime katılmasını sağladı.


  İncirlik’te kargo sahası büyütüldü

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı İncirlik Beldesi’ndeki Hava Üssü’nde bulunan ABD 728. Hava Ulaştırma Taburu kargo sahasının kapasitesinin artırıldığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004