Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asırlardır beraberiz

TBMM, Hrant Dink cinayetini konuştu. Cinayetin, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine zarar veremeyeceğini ifade eden milletvekilleri, Türklerin ve Ermenilerin asırlardan beri bu topraklarda beraber yaşadıklarına dikkat çektiler.

ANAP Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, Genel Kurul’daki konuşmasında Dink’in fikirlerine katılmadığını ifade ederek, “Bir fikir adamını, bir gazeteciyi hunharca öldürmenin bu millete ne büyük zararlar verdiğini, bu milletin, bu ülkenin dış dünyada itibarına ne büyük zararlar verdiğini bir kez daha görmüş olduk” dedi.

ÖZBEK: CİNAYET GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ

CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Sırrı Özbek ise Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürünün konu ile ilgili demeçlerini eleştirdi. Linç kültürünün Türkiye’de her geçen gün geliştiğine dikkat çeken Özbek, “Yargılanan aydınlarımıza, yazarlarımıza yönelik kitlesel şiddet, baskı ve yıldırma hareketlerine çanak tutanlar varken, göz göre göre gelen bu alçak ve hain cinayetin ağırlığını duymamak mümkün müdür?” dedi.

Özbek, sorumluların neden hâlâ görevlerinde durduklarını da sordu.

BAŞ: HRANT BU TOPRAKLARIN EVLÂDIYDI

“Hangi ırk, düşünce, soydan olursak olalım büyük bir millet olarak hepimiz âdeta bir uzvumuzu kaybettik” diyen AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Baş da, “Hrant bu toprakların bir evladıydı. Hrant, bazılarının iddia ettiği gibi, konuşmalarında ve yazılarında Türklüğü aşağılamadığı gibi, yalnız Ermeni kimliği dolayısıyla da aşağılanmaya karşı çıkıyordu. Bu cenaze töreni bir şey daha ortaya koymuştur. Hiç kimsenin veya karanlık gücün, Türkiye’de kin ve düşmanlık, nefret duygularını yeşertmeye gücü yetmeyecektir. Bu ülkede aklı başında olan hiç kimse, Ermeni kökenlidir diye bu olay karşısında sevinmez ve sevinemez” dedi.

ATALAY: HİÇBİR KARANLIK

GÜÇ BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZ

Devlet Bakanı Beşir Atalay ise, Türklerin ve Ermenilerin asırlardan beri bu topraklarda barış ve huzur içinde bir arada yaşamayı başardığını vurgulayarak, “Şunu herkes bilmelidir ki, hiçbir kanlı provokasyon, hiçbir karanlık mihrak, hiçbir hain plan birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Başta Ermeni kökenli vatandaşlarımız olmak üzere, aziz milletimiz bu sınavı da aşacak sağduyu ve basirete sahiptir” diye konuştu.

ELKATMIŞ: ERMENİLERLE

KADER BİRLİĞİMİZ VAR

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, tarihte kader birliği yapan iki toplumun mensuplarını hedef alan vahşetin sağduyulu tüm vatandaşları derinden yaraladığını ifade etti. Elkatmış, rahatsızlığı sebebiyle hastaneden yaptığı yazılı açıklamasında şunları belirtti:

“Ülkemizde yaşanan insan hakları, özgürlük ve demokrasi konularındaki olumlu gelişmelerden rahatsız olanlar bilsinler ki bu yolda ırk, renk, dil, inanç ayrılığına gitmeden, bütün farklılıkların zenginliğiyle yürümeye devam edeceğiz. Çünkü bu topraklar hep adaletin, barışın, özgürlüğün hakim olduğu, insanca yaşama mutluluğunun her daim hakim kılındığı nadir coğrafyalardan biridir.

Birbirimizin kanları ve gözyaşları üzerine kendimize güç ve mutluluk bina etmemiz mümkün değildir. Huzurun, barışın, sevginin ve kardeşliğin tesisi için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Bu nedenle tüm Ermeni vatandaşlarımız bilmelidir ki acınız acımız, kaybınız kaybımızdır.”

[email protected]

Kemal BENEK / ANKARA

25.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsmail Cem vefat etti

  Hükümetin niyeti ne?

  Dış basın: Sessiz ve asil topluluk

  Yasin Hayal: Orhan Pamuk akıllı olsun

  Yasin Hayal: Orhan Pamuk akıllı olsun

  Samast, cinayeti kabul etti

  Hoon: 301’i değiştirmeli ya da kaldırmalı

  Bolu Dağı Tüneli ulaşıma açıldı

  Buldan'da deprem paniği

  Asırlardır beraberiz

  Kuraklık korkutuyor

  Ankara'ya yağmur bombası

  Dünyada ve Türkiye’de su kıtlığı kapıda

  Karne heyacanı

  Okkan mezarı başında anıldı

  Meclis, YİBO’daki istismarı araştıracak

  İSÖM özürlüleri hayata bağlıyor

  İncirlik’te kargo sahası büyütüldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004