Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Karne heyacanı

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrenciler yarın karne alacak. Yaklaşık 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, iki haftalık yarıyıl tatiline başlayacak. 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, yarın sona eriyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sincan’daki Faruk Kadri Timurtaş İlköğretim Okulunda düzenlenecek törende, öğrencilerin karne heyecanını paylaşacak. Çelik, bu törenin ardından Çorum’a gidecek ve burada yapılacak karne dağıtım törenlerine katılacak. Öğrenciler bu yıl yeni düzenlenmiş bir karne alacaklar. Hem ilköğretim, hem de ortaöğretim karnelerine öğrencilerin önceki sınıflara ait notlarının da yer alacağı bir bölüm eklendi. Ancak önceki sınıflara ait notlar yetiştirilemediği için bu dönem verilecek karnelere yansıtılmayacak. Okullarda öğrencilerden ‘’karne parası’’ istenmeyecek. Milli Eğitim Bakanı Çelik, konuya ilişkin yayınladığı genelgede, öğrencilerden para alınmaması talimatı verdi.

İlköğretim okullarında okuyan yaklaşık 11 milyon öğrenciye, karneleriyle birlikte velilerine iletmek üzere birer mektup da verilecek. İlköğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan mektupta, yenilenen ders programları ve yeni uygulamalara ilişkin bilgilere yer verilerek, çocuklarının başarısı için velilere önerilerde bulunuluyor. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 12 Şubat 2007 Pazartesi günü başlayacak. 2006-2007 eğitim öğretim yılı 19 Haziran 2007 Salı sona erecek. Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra 3 aylık yaz tatiline girecekler. Öğrenciler, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısını, katılacakları sınavlar sebebiyle ilk yarıyıldan daha yoğun geçirecekler.

UZMANLARDAN VELİLERE KARNE UYARISI

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar, başarısızlıkları yüzünden çocuklarına yüklenmemeleri konusunda velileri uyararak, ‘’Başarısızlığın nedenini kendinizde de arayın’’ dedi.

Hiçbir anne babanın çocuğunun başarısız olmasını istemeyeceğini ifade eden Acar, ‘’Veliler olarak biraz da kendimize dönüp bakalım. Başarısızlığın nedenini kendimizde de arayalım’’ dedi. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak da öğrenci karnelerinin anne-baba ve öğretmenlerce doğru okunması gerektiğini belirtti. Yeşilyaprak, karnenin, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak etkilenmesi gereken bir belge değil, öğrenciden beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derecede gösterdiğine ilişkin bir ara değerlendirme olduğunu ifade etti.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası AR-GE Kurulu eğitim uzmanları, kırık karne vakalarının bir gelenek haline geldiği ülkemizde, her karne döneminde dayak, evden kaçma, intihar gibi birçok üzücü olayın yaşandığını belirterek, konuyla ilgili bir raporu hazırladı. Raporda, “Karne, çocuğun geleceğinde belirleyici tek ölçüt değil. Karne kırık olsa da, çocuğunuzu kırmayın. Kırık karne yalnızca öğrencinin değil aynı zamanda da anne babanındır” denildi.

Ahmet TERZİ / ANKARA

25.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsmail Cem vefat etti

  Hükümetin niyeti ne?

  Dış basın: Sessiz ve asil topluluk

  Yasin Hayal: Orhan Pamuk akıllı olsun

  Yasin Hayal: Orhan Pamuk akıllı olsun

  Samast, cinayeti kabul etti

  Hoon: 301’i değiştirmeli ya da kaldırmalı

  Bolu Dağı Tüneli ulaşıma açıldı

  Buldan'da deprem paniği

  Asırlardır beraberiz

  Kuraklık korkutuyor

  Ankara'ya yağmur bombası

  Dünyada ve Türkiye’de su kıtlığı kapıda

  Karne heyacanı

  Okkan mezarı başında anıldı

  Meclis, YİBO’daki istismarı araştıracak

  İSÖM özürlüleri hayata bağlıyor

  İncirlik’te kargo sahası büyütüldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004