Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dış basın: Sessiz ve asil topluluk

İngiliz The Guardian gazetesi, cinayete kurban giden Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cenazesinin “kitlesel protestoya” dönüştüğünü yazdı. Cenaze töreniyle ilgili fotoğraf, haber ve yorumlara yer veren Guardian, “cinayetin Türkiye’de ifade özgürlüğü ile ilgili tartışmayı tetiklediğini” belirtti. “Cenazeye 100 bin kişinin katıldığını” yazan gazetede Simon Tisdall imzasıyla yayımlanan yorumda da “Türk halkı cenazeyle cinayeti işleyen ultra-milliyetçilerin çok üstüne çıktı” ifadesi yer aldı.

“Cenazeye 100 bin kişinin katıldığını” yazan gazetede Simon Tisdall imzasıyla yayımlanan yorumda da “Türk halkı dünkü cenazeyle cinayeti işleyen ultra-milliyetçilerin çok üstüne çıktı” ifadesi yer aldı. “Aşırı uçların ortaya koyduğu bir şiddetle alınması hedeflenen sonucun tam tersinin ortaya çıkması örneğinin ilk kez yaşanmadığını” belirten yazar, “Dün (önceki gün) ortaya çıkan utanma duygusu, kızgınlık ve kendini sorgulama muhtemelen Türkiye’de milliyetçi kanadın beklediği bir şey değildi” görüşünü dile getirdi.

Yazar, “Türk hükümetinin Hrant Dink’in cenazesine Ermenistan ve ABD’den konuklar davet etmesinin, Türkiye’de cinayeti dolaylı veya doğrudan destekleyen veya cinayete ilham verdiklerine inanılan aşırı milliyetçilerin yedikleri bir başka gol olduğunu” yazdı. The Times gazetesi de “Dink’in cenazesinin sessiz bir meydan okumaya dönüştüğünü” belirtti. Cenaze töreninde çekilmiş, büyük kalabalığı gösteren bir fotoğrafa yer veren gazete, cenazeye halkın ve uluslararası camianın büyük ilgi gösterdiğini bildirdi.

Financial Times gazetesi de gelişmeleri, ilk sayfasından ve büyük bir fotoğrafla okurlarına aktardı. Gazetenin yazarlarından Vincent Boland tarafından kaleme alınan yorumda ise “Dink’in ölümünün genelde içine kapanık yaşayan Türk ulusunu görülmedik biçimde eleştirel düşünceye sevk ettiği” görüşü dile getirildi.

/ LONDRA

25.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsmail Cem vefat etti

  Hükümetin niyeti ne?

  Dış basın: Sessiz ve asil topluluk

  Yasin Hayal: Orhan Pamuk akıllı olsun

  Yasin Hayal: Orhan Pamuk akıllı olsun

  Samast, cinayeti kabul etti

  Hoon: 301’i değiştirmeli ya da kaldırmalı

  Bolu Dağı Tüneli ulaşıma açıldı

  Buldan'da deprem paniği

  Asırlardır beraberiz

  Kuraklık korkutuyor

  Ankara'ya yağmur bombası

  Dünyada ve Türkiye’de su kıtlığı kapıda

  Karne heyacanı

  Okkan mezarı başında anıldı

  Meclis, YİBO’daki istismarı araştıracak

  İSÖM özürlüleri hayata bağlıyor

  İncirlik’te kargo sahası büyütüldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004