Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Mevlânâ gönlünü evlerimize getirelim”

Yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Mevlânâ gönlünü evlerimize getirdiğimizde, her bakımdan daha başarılı ve mutlu olabiliriz” dedi.

Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Nevşehir Belediyesi ve NEV TV işbirliğiyle düzenlenen “Aşk Çağlayanı Mevlânâ” konulu konferansa katıldı. Konferansta Mevlânâ’yı anlatan Vakkasoğlu, yaşadığı yüzyılda düşüncesi ve hayatıyla ilim ve irfanın ana mihmandarlığını yapan Mevlânâ Celâlettin-i Rumî’nin gönlünün herkese açık olduğunu söyledi.

Farklı din ve düşüncenin Mevlânâ için hiç önemli olmadığını vurgulayan Vakkasoğlu, kimi zaman bir papaz, kimi zaman saçı ve sakalı birbirine karışan insanlarda bile Allah sevgisini ilim ve irfanıyla ortaya koyarak, gerçeğe aynalık görevi yapan Mevlânâ’nın, bu denli ilim deryası olmasına karşın hayatının hiçbir bölümünde ihtişama kaçmadığını söyledi.

Mevlânâ’nın, her gittiği yerde medrese yapılarak insanların eğitilmesini istediğini dile getiren Vakkasoğlu, “Hz. Mevlânâ’nın gönlü ve sevgisi sadece belirli bir toplumu değil, tüm dünyayı içine alabilecek kadar büyüktür. Bu büyüklüktür ve ondaki o tevazu Mevlânâ’nın bu denli sevilmesini ortaya koymuştur. Yaşadığı her an sevgiyi en temel değer olarak ele alan Mevlânâ’nın bu özelliğiyle yaşadığı dönemde sevgisizlik ortadan kalkmış, herkes akın akın onun çevresinde biraraya gelip, İslâmın yüce değerlerine bağlanarak daha mutlu bir hayat sürmüşlerdir. Onun içindir ki Mevlânâ yüreğine ve sevgisine her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu bu günlerde, onun gönlünü eğer evlerimize öncelikli olarak getirebilirsek, her bakımdan daha başarılı ve mutlu olabiliriz” dedi.

30.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İnsan var olduğu sürece var olacaklar

  “Mevlânâ gönlünü evlerimize getirelim”

  ‘Hilal’ sahneye döndü

  “Burak Abi’yle çocuk şarkıları”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004