Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

‘Hilal’ sahneye döndü

Çorum’un Alaca İlçesi’nde 10 yıl önce tiyatro çalışmalarına ara veren, ‘Hilal Tiyatro Topluluğu’ Eğitim-Bir-Sen Alaca Temsilciliği’nin katkılarıyla tekrar sahnelere döndü.

Topluluk ilk oyunu olan ‘Beyaz Güvercin’i sahneledi. İzleyicilerden büyük beğeni toplayan oyunu, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi Genel Malî Sekreter Mustafa Aydın ve Genel Eğitim Sekreteri İrfan Coşkun da izledi.

Hilal Tiyatro Topluluğu’nun oyuncuları Alaca’daki öğretmen, öğrenci ve esnaftan oluşuyor. Toplulukta Osman Yundam, Aytekin Yundam, Kerem Yundam, Hüseyin Tokgöz, Hasan Tokgöz ve Emre Küçük oyuncu olarak yer alıyor. Oyunun yazar ve yönetmenliğini Osman Yundam yapıyor.

Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Başkanı Kadir Şimşek, Alaca’nın kültürel ve san’atsal hayatına katkı sağlamak amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Şimşek, “Oyun, milli ve manevî değerleri öne çıkaran, medya tarafından iyice yozlaştırılan aile kurumunun, tekrar canlandırılması için gereken tedbirleri almaya çağıran, Türkiye üzerine oynanan yeni oyunlara dikkat çeken bir oyun. ‘Beyaz Güvercin’ adlı oyunumuz aynı zamanda, oyun yazarı ve yönetmenimiz Osman Yundam’ın arkadaşı İsmail Dokuz’un güneydoğuda şehit edilmesini canlandırıyor” dedi.

Oyun sonunda Şehit İsmail Dokuz’un ailesine, tüm şehitlerin hatırasına Eğitim-Bir-Sen Alaca Temsilciliği tarafından hazırlanan plaket Alaca Kaymakamı Kemal İnan tarafından verildi.

30.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İnsan var olduğu sürece var olacaklar

  “Mevlânâ gönlünü evlerimize getirelim”

  ‘Hilal’ sahneye döndü

  “Burak Abi’yle çocuk şarkıları”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004