Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze’de silâhlar sustu

Hamas ile El Fetih arasında önceki gece sağlanan ve günlerdir süren çatışmalara son veren ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından taraflar arasında çatışmaların sona erdiği bildirildi. Görgü şahitleri, ateşkesin 03.00’te başlamasıyla Gazze kentinde silâh seslerinin kesildiğini söylediler.

Hamas ve El Fetih arasında, 4 gündür süren çatışmalarda yaklaşık 35 kişi hayatını kaybetmişti. Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Dışişleri Bakanı Mahmud Zahar ve El Fetih’in üst düzey yetkililerinden Ruhi Fettuh, Mısır’dan gelen bir heyetin arabuluculuğunda Gazze’de yaptıkları toplantıda ateşkes anlaşmasına varmıştı.

Ateşkes anlaşmasına göre silâhlı militanlar sokaklardan çekilecek ve yollarda her iki taraf güçlerince kurulan kontrol noktaları da kaldırılacak.

Mısır İstihbaratı Başkanı Ömer Süleyman, Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile bir telefon konuşması yapmış ve iki taraf, Filistin’deki son gelişmeleri tartışmışlardı. Süleyman, ülkesinin Filistin’de akan kanı durdurmak için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirtmişti. Haniye de Süleyman’a, hükümetin Filistin topraklarında çatışmaları durdurmak için çalıştığını belirtmişti. Haniye, ayrıca tüm Filistinli grupları silâhlarını bırakarak sokaklardan çekilmeye de çağırmıştı.

Gazze Şeridi’nde Hamas ve El Fetih arasında en şiddetli ve kanlı çatışmaların yaşanması sebebiyle, Filistin Müftüsü Muhammed Hüseyin de Batı Şeria’daki Ramallah’ta bir basın toplantısı düzenleyerek, iç çatışmaların haram olduğunu belirten bir fetva yayınlamıştı.

Öte yandan, İsrail uçakları, önceki gece Gazze Şeridi’ne saldırı düzenledi.

İsrailli askerî sözcü, saldırıda Gazze Şeridi ve İsrail toprakları arasındaki en önemli geçiş noktalarından Karni yakınlarındaki bir tünelin hedef alındığını söyledi. Sözcü, ‘’Filistinliler İsrail’de saldırı düzenlemek için bu tüneli kullanmaya hazırlanıyordu’’ diye konuştu.

Bu, İsrail’in Gazze Şeridi’nde son 2 aydır düzenlediği ilk hava saldırısı oldu. İsrail’in turizm şehri Eylat’ta dün düzenlenen intihar saldırısında 3 kişi ölmüş, bir kişi de yaralanmıştı.

/ GAZZE

31.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de silâhlar sustu

  Sudan’ın dönem başkanlığı engellendi

  Bush’dan İran ve Suriye’ye Lübnan suçlaması

  Hillary’den Bush’a çağrı: Irak Savaşı’nı halefine bırakma

  Yine aşûre yine Kerbela

  2 ABD askeri öldürüldü

  Bağdat’tan göç 1 milyonu aşabilir

  “Michael Jackson Müslüman olsun”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004