Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hükümetin samîmîyeti sorgulanıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, hükümet üyelerinin “sivil toplum örgütlerinden öneri beklediklerini açıklamalarının” üzerinden yaklaşık üç ay geçtiğini hatırlatarak, “İsteklerin samimi olduğuna inanmak, sergilenen yaklaşım nedeniyle giderek zorlaşıyor” dedi. Erinç, hükümet üyelerinin “Sivil toplum örgütlerinden öneri bekliyoruz” açıklamalarının değişik yerlerdeki konuşmalarda dile getirildiğini ve halen de sürdüğünü ifade etti.


Sorun 301'den ibaret değil

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Yavuz Önen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektupta, ifade özgürlüğü tartışmalarının yalnızca yeni 301. ma

Yüzde 10 barajına AİHM vizesi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), yüzde 10’luk seçim barajıyla ilgili açılan dâvâda Türkiye’yi haklı buldu. Mahkeme, kararı 2’ye karşı 5 oyla ver


  Gizli oturumu merak etmişler

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD ziyareti sırasında TBMM’de Irak’la ilgili yapılan kapalı oturumu merak ettiklerini belirterek, “Ben kendilerine bunu izah ettim. Türk kamuoyunun hassasiyetlerini izah ettim. Bu arada, hükümet olarak düşüncelerimizi de kendilerine naklettim” dedi.


  Ralston Ankara’da

ABD’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Joseph Ralston, Ankara’daki temaslarına Dışişleri Bakanlığında başladı. Ralston, Türkiye’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer ve bakanlık yetkilileriyle bir araya geldi.


  Dışişleri: Rumlar adanın tamamını temsil etmiyor

Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin (GKRY) adanın tümünü temsil etmediği, bu çerçevede, GKRY’nin deniz yetki alanlarıyla ilgili çıkardığı yasaların veya ilgili ülkelerle yaptığı anlaşmaların Türkiye açısından hükmü bulunmadığı belirtildi.


  Bolu tüneli kara teslim

Bolu Dağı Tüneli, kar yağışı ve buzlanma sebebiyle yine ulaşıma kapandı. Düzce’de gece boyunca etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle Bolu Dağı tünel girişi viyadüklerinde buzlanma meydana geldi. Ekipler, buzlanma sebebiyle araçların Bolu Dağı Tünel geçişine izin vermedi.


  Köy yolları kapandı

Yurtta etkili olan soğuk hava ve kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkilerken yüzlerce köy yolu da ulaşıma kapandı. Kastamonu, Samsun, Ordu ve Sinop’ta kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.


  Kar’a hazırlıksız yakalandılar

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Diyarbakır’da da kendisini göstermeye başladı.


  Yağmur duâsı yapıldı, kar geldi

Kuraklık sebebiyle üç gün önce yağmur duâsına çıkan Uşaklılar, yağan yağmurun ardından dün kar sürpriziyle karşılaştı.


  TBB’den 301 için toplantı çağrısı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, 18 sivil toplum örgütünü, TCK’nın 301. maddesiyle ilgili ortak görüş belirlemek için toplantıya çağırdı.


  Hayal ve Tuncel aynı cezaevinde

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi olayı ile ilgili tutuklanan ve daha önce Kandıra F Tipi Cezaevine konulduğu bildirilen Yasin Hayal’in Tekirdağ F Tipi Cezaevine getirildiği öğrenildi.


  Cezavevinde gerginlik

Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde, iki grup mahkûm arasında kavga çıktığı ve bir mahkumun hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.


  Acaristanbul’da Danıştay kararı bekleniyor

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, belediye encümeninin dünkü toplantıda, Serdaroğlu özel ormanındaki Acaristanbul villaları ile ilgili yapılacak işlemin, temyiz konusunda Danıştaydan gelecek nihai karara bağlı olduğu kararına vardığını bildirdi.


  Baykal: Kıbrıs’ta iki devletli çözüm kaçınılmaz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, artık Kıbrıs’ta çözümün tek devlet olmaktan çıktığını belirterek, ‘’Artık iki devletli çözüm, Kıbrıs için kaçınılmaz hale gelmiştir. İlk kez ben de Kıbrıs’ta iki devletli çözüm deme noktasına geldiğimi ifade etmek istiyorum’’ dedi.


  TBMM önünde “beyaz eylem”

Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını düzenleyen yasa tasarısına tepki gösteren sağlık emekçileri, TBMM’nin Dikmen kapısı önünde eylem yaptı.


  Eskişehir Valisi: Vatandaşlara kapımız her zaman açık

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı valilik olarak yardıma muhtaç insanları gözettiklerini belirterek odunu, kömürü olmayan vatandaşların çekinmeden valiliğe müracaat edeceklerini söyledi.


  Taraklı’da yaşatılan güzel bir gelenek

Sakarya’da asayiş olaylarının en az yaşandığı ilçelerden biri olan Taraklı, geçmişi bugüne taşıyan tarihî dokusuyla uyuşan bir geleneği yaşatıyor. Orhangazi Çarşısında bulunan birçok esnaf camiye giderken, herhangi bir sebeple ayrılırken dükkânlarını kapatmıyor.


  Dolmabahçe’nin güvenliği Bimsa’ya emanet

Sabancı Topluluğu şirketlerinden Bimsa tarafından kurulan, Dolmabahçe Sarayı’nın iç ve dış mekânlarının 24 saat kameralarla izlenmesine imkân sağlayan güvenlik sistemi TBMM Başkanı Bülent Arınç, Millî Saraylar Daire Başkanı Cemal Öztaş ve Sabancı Holding CEO’su Ahmet Dördüncü’nün katıldığı törenle hizmete girdi.


  El-Al, İstanbul uçuşlarını durduracak

İsrail’in ulusal hava yolu şirketi El-Al, mart ayından itibaren tarifeli İstanbul uçuşlarını durdurma kararı aldı.


  Yavuz Selim Camii yenileniyor

28 Ocak 2004 tarihinde “Yavuz’un mahzun camii” başlıklı haberini yaptığımız, Fatih ilçesi’nde bulunan Yavuz Sultan Selim Camiinde restorasyon çalışmaları nihayet başladı.


  Bilim adamları: Mars’ta hayat yok

Bilim adamları, son yaptıkları araştırmaya göre, Mars yüzeyinde hayat olmadığı, Kızıl Gezegen’de hayat varsa bile bunun yüzeyden aşağılarda olabileceği sonucuna vardılar.


  Windows Vista artık piyasada

Microsoft şirketinin kurucusu ve patronu Bill Gates, şirketin, yeni işletim sistemi Windows Vista’yı dünya genelinde piyasaya sürdüğünü duyurdu.


  Engelli çocuklara spor eğitimi

Fatih Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Spor Bölümü ilçedeki özürlü çocuklara spor dersleri veriyor. Yavuzselim Çukurbostan Spor Tesisleri’nde görevli antrenörler tarafından gerçekleştirilen derslerde özürlü çocuklara genel spor teknikleri öğretiliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004