Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Bu şiddeti durdurun

Başbakan Yardımıcısı M. Ali Şahin, futbol sahalarında geçen hafta açılan pankartlar ve çıkan olaylarla ilgili olarak yetkilileri göreve çağırdı. Şahin, "Kanunun sorumluluk yüklediği tüm kurum ve kişilerin üzerlerine düşen görevleri hassasiyetle yerine getirmeleri büyük önem taşıyor" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, gazeteci Hrant Dink'in ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrasında futbol sahalarında geçen hafta sonunda açılan pankartlar ve atılan sloganlarla ilgili olarak yetkilileri göreve çağırdı. Bakan Şahin, İçişleri Bakanlığı ve Futbol Federasyonu'na gönderdiği yazıda, gazeteci Hrant Dink'e yönelik menfur saldırının ardından, bazı illerde gerçekleştirilen futbol karşılaşmalarında ortaya konulan, futbolun ve sporun ruhuna tamamen aykırı pankart ve sloganların medyaya da yansıdığına dikkat çekilerek, şöyle dedi:

MALATYA'DAKİ OLAYLAR

''Örneğin, Malatya İnönü Stadı'nda, 28 Ocak Pazar günü gerçekleşen Malatyaspor-Elazığspor Lig A futbol karşılaşması sırasında, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, anayasamızın teminatı altındaki vatandaşlık ilkesini açıkça ihlal eden son derece çirkin pankartlar açılmış ve sloganlar atılmıştır. Çıkan olaylarda, aralarında güvenlik güçlerimizin de bulunduğu pek çok vatandaşımız yaralanmıştır. Sporun ve futbolun, toplumsal anlamda ilk amacı, hiç kuşku yok ki, vatandaşlarımız arasındaki milli dayanışmayı güçlendirerek, farklılıklarımızı değil, ortak noktalarımızı öne çıkarması ve kardeşliğimizin vurgulanmasıdır.''

YETKİLİLER GÖREVE

''Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair'', 5149 sayılı kanuna açıkça aykırılık teşkil eden bu hususlar konusunda, kanunun sorumluluk yüklediği tüm kurum ve kişilerin, üzerlerine düşen görevleri hassasiyetle yerine getirmelerinin büyük önem taşıdığı vurgulanan yazıda, ''Bu nedenle, anılan yasa uyarınca, yukarıda değinilen olaylarla ilgili olarak, gereğinin yapılmasını ve sonucundan bakanlığıma bilgi verilmesini rica ederim'' denildi.

İZMİR'DE 7 YARALI VAR

Öte yandan Türk Telekom Lig (A)'da oynanan Karşıyaka-Diyarbakırspor maçında çıkan olaylarda 1 komiser, 5 polis memuru ve 2 seyircinin hafif yaralandığı, komiseri darp ettiği ileri sürülen Karşıyaka taraftarı bir kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. Alsancak Stadı'nda oynanan Karşıyaka-Diyarbakır maçında sevinç gösterisinde bulunan Karşıyakalı futbolcuların üzerine balkon tribününde bulunan Diyarbakırsporlu taraftarların yabancı madde ve kırdıkları koltukları atması sonucu çıkan olaylarda 1 komiser, 5 polis memuru ve 2 seyircinin yaralandığı öğrenildi.

31.01.2007


 

Beşiktaş ile Vestel Manisa bu defa kupada oynuyor

Beşiktaş ile Vestel Manisaspor, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında bugün İstanbul'da karşı karşıya gelecek. BJK İnönü Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı, Cem Deda yönetecek

İki ekip, 28 Ocak Pazar günü yaptıkları ve Beşiktaş'ın 3-1 galibiyetiyle sona eren karşılaşmadan 3 gün sonra bu kez Fortis Türkiye Kupası'nda kozlarını paylaşacak. Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nda bu sezon oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 yenilgi elde edip, 9 puan ve averajla grubunda ikinci sırayı alarak çeyrek finale çıktı. Vestel Manisaspor ise 4 maçta, 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet elde ederek 7 puanla grubunu lider tamamlamıştı.

31.01.2007


 

Trabzon evinde Antep'i ağırlıyor

Trabzonspor ile Gaziantepspor bugün Türkiye Kupasında çeyrek final maçında karşı karşıya gelecek. Avni Aker Stadında saat 17.00'de başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

Trabzonspor, güçlü rakibi önünde gol yemeden galip gelmek için çalışacak. G.Antepspor ise Trabzon'dan iyi bir sonuçla evine dönüp, rövanş maçına ajantaj sağlamak için mücadele edecek.

31.01.2007


 

Doğan: Kupayı Trabzon kazanacak

Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde bugün sahasında Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da, teknik direktör Ziya Doğan, kupayı almak istediklerini söyledi.

Doğan, Gaziantepspor ile yapacakları ilk maçta avantajlı bir skor almak istediklerini belirterek, ''Hedefimiz, kupada final oynamak. İnşallah kupayı da alacağız. Bu konuda iddialıyız'' dedi.

Takıma Risp ve Ayman gibi oyuncuların yeni katıldığını ifade eden Doğan, şöyle devam etti: ''Yüzde yüz kısa sürede takımdan değişim beklemek hayalcilik olur. 1-2 hafta sonra Trabzonspor'un gerçek gücünü göreceksiniz. Stepanov'un cezalı oluşu, Yattara'nın da fizik olarak tam hazır hale gelmemesi nedeniyle ideal bir 11 ile sahaya çıkamadık. Ayman ve Risp de 1 günlük idmanla maça çıktılar. Trabzonspor, iyi yoldadır. Önemli bir iskelet oluşturmuştur. Marcelinho'yu gönderdik, orta saha ve savunmayı alternatifli yaptık. Teknik direktör bazı dengeleri iyi ayarlamalı. Ben de çok iyi ayarladığımı biliyorum. Bu anlamda Trabzonspor, kesinlikle çıkış yapacak ve iyi futbol oynayacaktır. İlk maçlarda çok baskı vardı. Alacağımız galibiyetlerle özgüven gelecek ve Trabzonspor nasıl takım olacağını herkes görecek.''

Doğan, bir gazetecinin Trabzonspor'un 20 puanının bulunduğunu hatırlatması üzerine, ''Hiç korkma. Rahat olun. Trabzonspor'un büyüklüğünü herkesin bilmesi lazım'' dedi. Doğan, Ankaragücü'lü Cephun'un transferi için gecenin geç saatlerine kadar görüşmeler yapıldığını, olumlu bir sonucun alınacağını söyledi.

31.01.2007


 

Mehmet'ten 18 sayı

Batı Konferansı Kuzeybatı Grubu'nda liderliğini sürdüren Utah Jazz, kendi sahasında New Jersey Nets ile yaptığı maçı 116-115 kaybetti.

Salt Lake City'de yapılan ve 20 bin taraftarın izlediği mücadelede ilk 5'te forma giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, rakip potaya gönderdiği 18 sayıyla takımının en skorer 2. ismi olurken aldığı 11 ribauntla da ''double double'' yaptı. Okur'un ayrıca 5 de asist yaptığı karşılaşmada, Vince Carter, takımı Nets adına son 6.9 saniye içinde 5 sayı üretirken, bitiş düdüğüyle birlikte Jazz potasına gönderdiği 3 sayılık atışla takımına galibiyeti getiren oyuncu oldu.

31.01.2007


 

Fener'in umut maçı

Fenerbahçe Ülker, ULEB Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki 14. ve son maçta bugün deplasmanda Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla karşılaşacak.

Grupta İstanbul'da yaptığı son maçta İtalya'nın Eldo Napoli takımına yenilerek ''Top 16''ya kalma umutlarını oldukça azaltan sarı-lacivertlilerin, ''en iyi 6. takım'' olarak 2. tura yükselebilmesi için CSKA Moskova'yı yenmesi ve diğer maçların sonuçlarını beklemesi gerekiyor. Fenerbahçe Ülker, CSKA Moskova'yı yener, iki İtalyan takımının mücadelesinde Benetton Treviso da Eldo Napoli'yi mağlup ederse sarılacivertliler (C) Grubu'nu averajla 6. sırada tamamlayacak.

31.01.2007


 

Başarılı sporcuya tenis bursu geliyor

Türkiye'de tenis sporunun gelişimi açısından önemli bir adım olarak gösterilen ve gelecek vaat eden sporcuların desteklenmesini amaçlayan Tenis Bursu Fonu'nda ilk adım atıldı.

İstanbul Cup, Türk Eğitim Vakfı ve Tenis Federasyonu'nun ortak çalışmasıyla hayata geçirilen çalışmanın tanıtımı yapıldı. İlk yılda temelini oluşturacak 300 bin YTL'nin garantörü Garanti Koza İnşaat olurken, yine aynı firmanın desteğiyle kurulan İstanbul Cup'ın genel müdürü Coşkun Erginer, çok büyük bir projenin başlangıcını yaptıklarını söyledi. Üye Cahit Yavuz da ''Türk tenisine çağ atlatacak bu büyük organizasyon, bu yıl 10 tenisçi ile yola çıkıyor" dedi.

31.01.2007


 

Bir puan yetersiz

Sakaryaspor, Konyaspor önünde ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapamadı. Beraberlik yenilmekten iyidir takas mantığı bu maç için geçerli değildi. Çünkü puan sıralamasında Sakaryaspor alttan ikinci durumda. Sakaryaspor maçı kazanabilir miydi? İlk yarıdaki oyunla bu mümkün değildi. İkinci yarıda özellikle son 15 dakikadaki azim ve gayretle bu mümkün olabilirdi.

Musa hiç etkili olamadı. Şaban Hoca futbolcuyu tamamen kaybetmemek adına ona bir devre tahammül etti sanıyorum. Diğer neden çaylak Mehmet Uslu ve Sedat Debreli ilk defa 11'de yer almıştı. Hakkını teslim edelim, Debreli gayretli ve hava toplarında şaşırtıcı derecede başarılıydı. Yenilen golde top dışarıdan çevrildi tartışması vardı. Hakem düdük çalmadığına göre Martinez'den başlayan hatalar zinciri tamamen amatörceydi.

İkinci yarıda Cem Yanık ve daha sonra Cangele'nin oyuna girmesiyle Sakaryaspor etkili olmaya başladı. Süper Ligde tecrübe çok önemli. Keşke Şaban Yıldırım oyuna Cem Yanık'la başlasaydı. Musa ve Mehmet Uslu gibi oyuncuları kazanmak için onları rahat şartlarda sahaya sürmek gerekir.

Sakaryaspor'un oyunu daha etkili kılabilmesi için iki bekini aktif kullanabilmelidir. Sol beke alınan Brezilyalı Carlos inşallah bu tip oyuncudur. Yönetimin forvet, stoper transferinde de isabet sağlaması şart. Kısa dönemde gelen yeni oyuncuları eskilerle kaynaştırıp takıma adapte etmek hiçte kolay bir iş değil. Şaban Yıldırım ve ekibi eğer bunu başarırlarsa, Sakaryaspor tarihine geçerler.

[email protected]

Said OKUR

31.01.2007


 

Elazığ'a yakışmadı

Lig A'da lider G. Birliği Oftaş sahasında Kasımpaşa'yla yenişemezken, İstanbul Büyükşehir Belediye, ligin dibine demir atan A. Sebat'ı 3 golle geçti. Doğu derbisi diye nitelendirilen Malatyaspor-Elazığspor karşılaşmasında ise tam 8 gol vardı. Malatyaspor'da her şey aslında güllük gülistanlık değil. Elazığspor'a her ne kadar 6 gol atsa da, taraftar galibiyetin keyfini yaşayamadan Kulüp Başkanı Haşim Karadağ'ın ani istifa kararı ile şok yaşadı. Bir anda aklıma geçen dönem başkanlığı yürüten Hikmet Tanrıverdi geldi. O da maddî kriz yaşadığı her dönemde istifa ederek taraftarları çileden çıkarmıştı. Haşim Karadağ, istifa kararı almadan 1 gün önce verdiği beyanatlarda "bu takımı şampiyon yapana dek takımın başında olduğunu" önemle belirtmişti.

Elazığspor aynı, taraftarlar yine aynı. İddia ediyorum bu hafta Elazığspor kendi sahasında oynayacağı maçta bin kişiye oynayacak. Çünkü bu takımın taraftarları takımın sadece iyi gününde yanında. Malatyaspor taraftarlarına "Ermeni" tezahüratlarını yapmaları ise ne denli doğru, onu da tüm futbol sevenlere bırakıyorum.

Lider G. Birliği Oftaş, Kasımpaşa'ya takıldı. Oftaş bu hafta İzmir'den yara alan Diyarbakırla karşılaşacak. Kasımpaşa ise kendi sahasında Malatya ile oynayacak. Bu hafta da Lig A'da zorlu mücadeleler olacak. Ligin dibi ise tam bir kabus. Uşak, Sebat ve G. Birliği Bld. ligde kalmak adına büyük mücadele verecek.

[email protected]

Said YALÇIN

31.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004