Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Hükümet 301’i savsaklıyor

Hükümet’in 301’inci madde konusunda garip bir tutumu var. Yapılan açıklamaları alt alta koyduğunuz zaman durum daha netleşiyor.

Başbakan olsun, Gül olsun sık sık “301 değişmez diye bir şey yok” diyorlar. Adalet Bakanı Çiçek dahi aynı yaklaşımı sürdürüyor. Olaylar biraz sıkıştırınca, bu defa bir adım daha atıyorlar ve “301’den bizde rahatsızlık duyuyoruz” açıklaması yapıyorlar. “Tümünü kaldıramayız, değişiklik yaparız” diyorlar.

Peki neden adım atmıyorsunuz?

“Sivil Toplum Örgütleri’nden görüş istedik. Aralarında anlaşamadılar!” Gazetelerden okuduğumuza göre TÜSİAD ve HAK-İŞ değişsin derken, TİSK ile TÜRK-İŞ karşı çıkmışlar. Hükümet şimdi, bu görüş ayrılığının arkasına saklanıyor. Sanki bütün kararlar Sivil Toplum Örgütleri’nden soruluyormuş gibi bir tutum sergileniyor.

Bence hükümet, seçimler öncesinde 301 konusunda bir kavga vermek istemiyor. Kabaran milliyetçi oyları kaçıracak bir tutum içinde olmamayı tercih ediyor. Ancak, çoğumuzu şaşırtan, Başbakan’ın milliyetçiliği körükleyen partilere yönelik son derece sert sözleri oluyor. Bu iki çelişkili tutumu anlayabilmek çok güç. Galiba hükümet 301 konusunda farklı mesajlar vererek, bu konuyu seçimlere kadar savsaklayacak.

Eğer hükümetin niyeti varsa, kolları sıvar ve 301’i ister değiştirir, ister tümünden iptal eder. Ancak, Sivil Toplum Örgütleri’nin arkasına saklanmaz.

Posta, 31.1.2007

Mehmet Ali BİRAND

01.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Atatürkçü’ rektörler

  Yeniden TCK 301

  Hükümet 301’i savsaklıyor

  Birileri Hürriyet’i fena halde işletiyor!

  Fraksiyon çatışması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004