Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkiye'den Kosova arşivine destek

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kosova arşivlerine sunduğu destek, çeşitli alanlarda yapılan yardımlarla sürüyor. Osmanlı belgelerinin okunmasına giriş ve Rika el yazmalarının deşifre edilmesi kursunu tamamlayan Kosovalılara sertifikaları verildi. Kosova Eşgüdüm Bürosu tarafından da desteklenen 3 aylık kursların sonunda 27 kişi sertifika sahibi oldu.



İstanbul Emniyetinden kitap yardımı

Kosova’da Birleşmiş Milletler Geçici Kosova Misyonu (UNMIK) çerçevesinde görev yapan Türk polisi, Kosova’nın güneyinde bulunan Prizren Kütüphanesi’ne kitap yardımında bulundu.



7 bin yılın sergisi

Türkiye ile İtalya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 150. yıldönümü sebebiyle Roma’da Cumhurbaşkanlığı Köşkü olarak kullanılan Quirinale Sarayı’nda açılan “Türkiye: 7000 Yıllık Tarih” adlı sergiye İtalyan basını övgüler yağdırıyor.



Kapıları 7 asırdır ibadete açık

Çanakkale’de, Assos Antik Kenti’nde yüksek bir tepeye Sultan 1. Murad döneminde inşa edilen ve Osmanlı’nın ilk eserlerinden Hüdavendigar Camisi’nde 7 yüzyıldır ibadet sürüyor.



Fotoğrafa ilgi arttı

ADANA - Teknolojik gelişmelere paralel sürekli yenilenen cep telefonlarındaki dijital donanım sayesinde, fotoğraf sanatına olan ilginin artmasının, Adana Fotoğraf Amatörleri Derneğindeki (AFAD) kursiyer sayısını iki katına çıkardığı bildirildi.



Kâinat yaratılan bir şaheserdir

Risale-i Nur Enstitüsü Ankara Şubesi tarafından düzenlenen seminerler serisi devam ediyor. Fizik Yüksek Mühendisi, Araştırmacı-Yazar Taşkın Tuna “kâinatın Yaratılışı” konulu bir seminer verdi. Kâinatın mükemmel bir ölçü ve denge ile yaratıldığına dikkat çeken Tuna, “bilim dünyasında kâinatın yaratıldığı herkes tarafında kabul edilmektedir” dedi



Tarihî Acem Tekkesi restore ediliyor

Tarihi Acem Tekkesi’nin restorasyon çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesi, tekkenin çevre düzenleme çalışmalarına da başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004