Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: 301’i kaldıramayız

Başbakan Erdoğan, “TCK’nın 301. maddesiyle ilgili düzenlemelerde bir erteleme söz konusu mu?” şeklindeki soruyu cevaplandırırken, “301 ile alâkalı bazı sivil toplum örgütlerinin yalnızca ‘yasa kalksın’ teklifiyle geldiğini” hatırlatarak, “301’i kaldıramayız, kimse bizden bunu istemesin” dedi.


Sivil toplumdan 301 kampanyası

Sivil toplum kuruluşları, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmeden önce hedef gösterilmesine sebep olan TCK’nın 301. maddesinin

Irak işgali internette protesto edilecek

DİSK, KESK ve meslek odaları, Irak’ın işgalinin 4. yıl dönümü dolayısıyla 20 Şubat-20 Mart 2007 tarihleri arasında internette miting yapmayı da içeren


  Emniyet iddiaları yalanladı

Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü İsmail Çalışkan, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesi ile ilgili basına yansıyan haberlerin bazılarının spekülatif olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını bildirdi.


  Danıştay kararıyla içki satışı

Danıştay 13. Dairesi, içki ve sigaraların internet, televizyon, faks ve telefon gibi elektronik ticaret araçları kullanılarak satışını yasaklayan yönetmelik hükmünü iptal etti.


  Irak’la ticareti kesmek teröre yarar

Türk Irak İş Konseyi Başkan Yardımcısı Rasim Narin, bir çok şehirde yüz binlerce kişinin Irak ile ticaretle geçimini sağladığını belirterek, “Ticareti kesmek terörü destekler, bunu da göz önünde tutmalıyız. Ticaretin durmasından en büyük yararı terör örgütü sağlar” dedi.


  Şiddetin kaynağında medya var

Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan, araştırmalara göre şiddetin kaynakları arasında medyanın ön planda olduğunu belirterek, “Yayınlardan öfke öğreniliyor. Öfke, beyinde morfin benzeri madde salgılıyor’’ dedi.


  Öğretmenlik başvuruları internet üzerinden

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), 10 bin kadroya yapacağı öğretmen ataması için başvurular bugün başlayacak. Açıktan atama ve açıktan ilk atama yoluyla 10 bin kadroya toplam 28 branştan öğretmen atanacak. En fazla İngilizce ve sınıf öğretmenliği ile ilköğretim matematik branşlarından öğretmen alınacak.


  Bodrum’da çiçekler açtı

Hava sıcaklığının 15 derece olarak ölçüldüğü Bodrum’da kırlar rengarenk çiçeklerle kaplandı, ağaçlar çiçek açtı.


  3 günde 350 ton tuz kullanıldı

Bolu Dağı ve tünel giriş viyadüklerinde, buzlanmayı önlemek ve yol açmak için, son 3 günde, 350 ton tuz, 20 ton sıvı kimyasal madde kullanıldığı bildirildi.


  İçişleri, provokasyonlara karşı valilikleri uyardı

İçişleri Bakanlığı, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından meydana gelebilecek muhtelif provokatif eylemlere karşı valilikleri uyararak önlem alınmasını istedi.


  Çiçek: 301 Avrupa Birliği'nde de var

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, TCK’nın 301. maddesinin ‘Türkiye’nin ayıbı’ diye nitelendirildiğini ifade ederek, ‘’Bu Türkiye’nin ayıbı ise bu ayıbı taşıyan pek çok ülke var. Özellikle de Avrupa Birliği üyesi ülke var’’ dedi.


  Dördüncü'den üç bakana tazminat

Fethi Dördüncü, Selanik’teki Atatürk Evi Anı Defteri’ne yazdığı ifadelerle Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, ‘’kişilik haklarını zedelendiği’’ gerekçesiyle her bir bakana 3’er bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.


  AKP, AİHM’in kararından memnun

AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) yüzde 10’luk seçim barajıyla ilgili verdiği karara ilişkin, ‘’Bu karar, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum açısından yerinde bir değerlendirmedir. Hak ihlali söz konusu değildir’’ dedi.


  2000 aileye yardım

İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmek amacıyla Bayrampaşa Belediyesi tarafından hizmete açılan Hayır Çarşısı iki bin aileye yardım elini uzattı.


  Başarı puanı hesaplaması değişti

Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, bu yıl Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS) orta öğretim başarı puanı hesaplanırken, 100’lük not sisteminin dikkate alınacağını bildirdi.


  Yalancı şöhret girdaba sürükler

Şöhretin elde edilme yolları ve sınırlarına ilişkin tartışmalar sürerken, buna çok kısa bir sürede ve hak edilmeden ulaşılmasının, kişinin hayatını giderek artan şekilde olumsuzluğa sürükleyen bir sona yol açabileceği uyarısında bulunuldu.


  Pardus 2007 hızla gelişiyor

Ulusal işletim sistemi Pardus 2007, yayımlandığından bu yana geçen bir ayda, sadece TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) sunucularından yaklaşık 80 bin kez indirildi. Bu rakam, bir önceki sürümü Pardus 1.0’ın üç katından fazla.


  Gölcük’e bakan desteği

Isparta’nın tabiat harikası Gölcük’ün turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç destek verecek.


  Talihli çoban

Şehirli yaşıtlarının aksine çağın güçlü iletişim araçlarından mahrum olan 13 yaşındaki Mahsun Yılmaz, keçi otlatırken çadırda dinlediği Alman Deutsche Welle (DW) radyosunun yarışmasına katılarak, ödül kazandı.


  Hasta kurtarma operasyonu

Muş’ta, kar yağışı sebebiyle yolu kapanan Yücetepe köyünde rahatsızlanan kalp hastasını, İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri kar motoruyla hastaneye yetiştirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004