Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kezman: G.Saray maçına kadar şampiyon oluruz

Fenerbahçeli futbolcu Mateja Kezman, Galatasaray ile oynanacak olan derbi maçı sorulduğunda, ''O maça daha çok var. Ama benim kisişel görüşüm Galatasaray maçı geldiğinde şampiyon belli olmuş olur. Bizim amacımızda bu şampiyonluğu elde etmek. Lige baktığımızda ise sonuncu sırada oynadığımız rakibimizle berabere kaldık. Bize düşen rakip kim olursa olsun her maçı ciddiye almak. Böylece şampiyon olursunuz'' diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Mateja Kezman, sakatlığının geçtiğini ve oynamak için yüzde yüz hazır olduğunu söyledi.Samandıra Tesislerinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sırp futbolcu, sakatlığının geçtiğini ve yüzde 100 hazır olduğunu söyledi. Kezman, sözlerini şöyle sürdürdü. ''Şuanda takıma yardımcı olmak için yüzde 100 hazırım. Sakatlığım geçti. Gençlerbirliği maçında ikinci yarıda oynadım. Takımım için savaşmaya yüzde yüz hazırım.''

Bu arada sakatlığının neden kaynaklandığı sorusuna ise Kezman, ''Frankfurt maçı öncesi ayak tırnağımdan sakattım ama önemli bir maçı olduğu için bu maçta oynadım. Bu nedenle tırnağımdaki sakatlıktan dolayı ayağımın altında başka bir sakatlık oluştu. Bir süre uzak kaldım ama sürekli çalıştım. Fiziğimden birşey kaybetmedim'' diye konuştu.

Golcü futbolcu, ''İyi hücum oyuncularımız var. Hepsi iyi ve kaliteli oyuncular, ayrı ayrı değeri olan oyuncular. Tüm arkadaşlarımızın hepsinin birbirine yardım etmesi gerekiyor. Hücum oyuncuların da yardım alması gerekiyor'' dedi.

Kezman, son olarak Galatasaray ile oynanacak olan derbi maçı sorulduğunda ise, ''O maça daha çok var. Ama benim kisişel görüşüm Galatasaray maçı geldiğinde şampiyon belli olmuş olur. Bizim amacımızda bu şampiyonluğu elde etmek. Lige baktığımızda ise sonuncu sırada oynadığımız rakibimizle berabere kaldık. Bize düşen rakip kim olursa olsun her maçı ciddiye almak. Böylece şampiyon olursunuz'' diye konuştu.

Neşeli idman

Ligde Kayseri Erciyesspor beraberliğinin ardından kupada Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Fenerbahçe'de futbolcular, çalışma sırasında birbirleriyle bol bol şakalaştı. Özellikle Appiah ve Alex, idmanda yaptıkları esprilerle arkadaşlarını güldürdü. Appiah ve Alex, diğer futbolcular şut atarken, taraftar gibi arkadaşlarına tezahürat yaptılar.

01.02.2007


 

Daum için Köln'e geldik

Almanya 2. lig takımlarından Köln'ün başına geçen Daum eski öğrencileri ile şampiyonluk mücadelesi veriyor. F.Bahçe'nin eski futbolcuları Alpay Özalan, Serhat Akın ve Brezilyalı Fabio Luciano, "Daum'a yardım etmek için Köln'de oynuyoruz. Hedefimiz Köln'ü yeniden birinci lige çıkarmak" dedi.

Belçika'nın Anderlecht takımından sezon sonuna kadar FC Köln takımına kiralık olarak gelen Serhat Akın, eski hocası Christoph Daum ve FC Köln'e yardım etmek için transfer olduğunu söyledi. Serhat, antrenman sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, FC Köln'ün ikinci ligde mücadele etmesine karşın maçlarını 50 bin seyirci önünde oynadığını ve bunun kendisi için çok olumlu olduğunu belirterek, ''Daum ve FC Köln'e yardım etmek için buradayım. Takımı tekrar birinci lige çıkarmak için mücadele edeceğiz. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Ben burada olmaktan çok mutluyum. FC Köln ikinci ligde oynamasına rağmen maçlarını 50 bin seyirciyle oynayan bir kulüp. Bu çok güzel bir olay'' dedi.

GELMEM UZUN SÜRDÜ

Serhat, kendisinin sürekli oynamak istediğini ve Köln'de de bu şansın olduğuna işaret ederek, ''Ben oynamak istiyordum ve burada oynayacağımdan eminim. Anderlecht'te de kadrodaydım ancak beni satmak istemediklerinden kiralık verdiler. Eski hocama geri dönmek istedim. Gelmem biraz uzun sürdü ama sonuçta geldim. Artık Köln için çalışma zamanı'' şeklinde konuştu.

ALPAY 'IN MİLLİ HEDEFİ

FC Köln'de forma giyen milli futbolcu Alpay Özalan ise Serhat ve Luciano'nun transferlerinin takım için çok iyi olduğunu ifade ederek, her iki takım arkadaşıyla da çok iyi anlaştığını kaydetti. Alpay milli takımdaki cezasının bitmesini dört gözle beklediğini ve hedefini 100 kez milli formayı giymek olduğunu vurgulayarak, ''Fatih hocamla sürekli konuşuyorum. Cezam bitince ve formda olduğum sürece milli takımın formasını giymek istediğimi kendisi biliyor'' dedi.

EMRE'YE OYUN VAR

Alpay, Newcastle'de takımında forma giyen Emre'nin ırkçı sözler sarf ettiği yönündeki iddialar hakkında, İngilizler'in Emre'ye yaptıkları oyunun ilk kez yapılmadığını, aynı oyunun kendisine de oynandığını anlattı.

LUCİANO DA KÖLN'DE

Fenerbahçe'nine eski futbolcusu Fabio Luciano ise tekrar Serhat ile aynı takımda futbol oynamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Fenerbahçe döneminden, Köln kentini ve takımını tanıma fırsatı bulmuştum. O nedenle ve en önemlisi teknik direktör Daum'a yardım etmek için bu kulübe transfer oldum. Serhat ve ben takıma çok şey katacağımızı düşünüyorum. Alpay ile defansta çok iyi anlaşıyoruz'' dedi.

01.02.2007


 

Semih: Avantaj sağladık

Gençlerbirliği karşısında, son dakikalarda takımının galibiyet golünü atan Fenerbahçeli futbolcu Semih, ''Golü benim atmam önemli değil. Takım halinde mücadele ediyoruz'' dedi.

Maçta 10 öndeyken kaçırdığı 2-3 net gol pozisyonu olduğunu ifade eden Semih, ''Bunların birini gol yapsam, maç daha farklı olacaktı. Hocamızın oyuncu ve taktiksel değişikliklerinden sonra rakip kaleyi abluka altına aldık ve son dakikalarda ben bir gol attım. 2-1'lik skorla, ikinci maç için avantaj sağladığımızı düşünüyorum'' diye konuştu. Semih, sahanın zeminiyle ilgili bir soruya da ''Saha zemini gerçekten bozuk. Ligin ilk yarısından kalan bozukluklar hala var. Yetkililerimiz ilgilenecektir'' diye cevap verdi.

01.02.2007


 

Ceyhun bugün imzalıyor

Trabzonspor'un, dün prensipte anlaştığı ve dün sözleşme imzalayacağını duyurduğu Ankaragücülü Ceyhun Eriş ile bugünsözleşme yapacağı bildirildi.

Bordomavili kulüpten alınan bilgiyi göre, Ceyhun'un Trabzon'a gece geç saatlerde geldiğini ve futbolcuyla bugün sözleşme imzalanacağı kaydedildi. Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Fatih Akyel'e ise alacaklarına karşılık bonservisinin verileceği öğrenildi. Serbest kalacak futbolcunun, Ankaragücü ve Gençlerbirliği ile görüştüğü belirtildi. Fatih Akyel'in menajeri Saffet Sancaklı ise büyük ihtimalle Ankaragücü ile anlaşabileceklerini söyledi. Öte yandan Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü'ne transfer olan Fabiano Eller'in bonservisinin henüz bu kulübe verilmediğini bildirdi.

01.02.2007


 

Kayseri Erciyes- Galatasaray

Galatasaray, Fortis Türkiye Kupası'nda Kayseri Erciyesspor ile bugün yapacağı çeyrek final ilk maçı için Kayseri'ye gitti. Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Bülent Demirlek yönetecek.

Özel uçakla Kayseri'ye giden sarıkırmızılılar, maçın hazırlıklarını Kayseri'de yapacağı idmanla tamamlayacak. Galatasaray'da sakatlıkları süren Hakan Şükür, Cihan, Mehmet Topal ve Aydın bugünkü maçta forma giyemeyecek Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Bülent Demirlek yönetecek.

01.02.2007


 

Efes, Dinamo Moskova önünde

Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 14. ve son maçında bugün İstanbul'da, Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 21.15'te başlayacak karşılaşma Skytürk TV'den naklen yayınlanacak. ''Top 16''ya kalmayı daha önce garantileyen Efes Pilsen'in, bugünkü maçta alacağı sonuca göre sıralamadaki yeri belli olacak. Maç öncesinde Efes Pilsen, 8 galibiyet, 5 yenilgiyle 4'üncü, Dinamo Moskova ise 9 galibiyet, 4 yenilgi ve averajla 2. sırada yer alıyor.

01.02.2007


 

Futbolda fatura yöneticilere

Kulüplere çıkartılan disiplinsizlik faturasının sadece ilk yarıdaki bedeli 2 Trilyonu bulurken bu defa baş rol oyuncuları kulüp yöneticileri oldu.

Futbol Extra Dergisi'nin şubat sayısında yer alan büyük araştırmada, örnek olması gereken yöneticilerin aldığı cezalar, futbolculara adeta krampon toplattı. Süper Lig'in ilk yarısında PFDK'ya sevkedilen yönetici sayısıyla futbolcu sayısı adeta kafa kafaya geldi. İlk yarıda PFDK'ya sevkedilen futbolcu sayısı 16, yönetici sayısı ise 15.

01.02.2007


 

Hiddink'e vergi suçlaması

Rusya Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, vergi kaçırdığı iddiasıyla ülkesi Hollanda'da mahkemeye çıkarıldı.

Çalıştırdığı takımlarda kazandığı başarılarla dünya spor kamuoyunun sık sık gündemine gelen Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink, bu kez Hollanda Maliye Bakanlığı'nın kendisine yönelttiği vergi kaçakçılığı suçlamasıyla gündeme geldi.

Hollanda Maliye Bakanlığı, ünlü teknik adamın Güney Kore Milli Takımı'nı çalıştırdığı 200203 yıllarında, ikamet adresini Belçika'nın HamontAchel kasabasını göstererek ülkesine 1,4 milyon Avro az vergi ödediğini iddia etti. Bakanlık yaptığı açıklamada, kontrolörlerin Guus Hiddink'in Belçika'daki evini hiç kullanmadığını tespit ettiklerini bildirdi.

01.02.2007


 

İpek Şenoğlu ABD'de çeyrek finale çıktı

Milli tenisçi İpek Şenoğlu, ABD'de katıldığı 25 bin dolar ödüllü Palm Desert Uluslararası Tenis Turnuvası'nda, çiftlerde çeyrek finale yükseldi.

Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilen turnuvada, Bosna Hersekli Mervana Jukic Salkic ile birlikte çiftlerde mücadele eden Şenoğlu, Meksikalı Erika Clark MaganaGüney Afrikalı Jenifer Widjaja çiftini 6-3 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

01.02.2007


 

Kambala kadro dışı

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın Letonyalı oyuncusu Kaspars Kambala, idrarında doping maddesine rastlandığının açıklanması üzerine, kesin test sonuçları gelene kadar kadro dışı bırakıldı.

ULEB Avrupa Ligi'nde Yunanistan'ın Aris takımı ile yapılan maçtan sonra alınan idrar örneğiyle ilgili testin kesin sonuçları gelene kadar, Kambala'nın kadro dışı bırakıldığı bildirildi.

01.02.2007


 

Beşiktaş- Lavezzini

Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası 3. tur ilk maçında bugündeplasmanda İtalya'nın Lavezzini Basket Parma takımıyla karşılaşacak.

Pala Citi Spor Salonu'ndaki karşılaşma TSİ 21.00'de başlayacak. Karşılaşmanın rövanşı 8 Şubat Perşembe günü İstanbul'da yapılacak ve çeyrek finale kalacak takım belli olacak. Beşiktaş Cola Turka, kupanın 2. turunda İspanyol temsilcisi Gran Canaria'ya ilk maçta 85-68 mağlup olmasına rağmen, rövanşı 18 sayı farkla, 69-51 kazanarak 3. tur biletini almıştı.

01.02.2007


 

Fenerbahçe-G. Sigorta

Bayanlar Birinci Voleybol Ligi (B) Grubu'nun zirvesinde yer alan Fenerbahçe ile Vakıfbank Güneş Sigorta takımları bugün karşı karşıya gelecek.

Burhan Felek Spor Salonu'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşma D Spor'dan naklen yayınlanacak. (B) Grubu'nda geride kalan 9'ar maçta 8'er galibiyet, 1'er yenilgisi bulunan her iki takımdan Fenerbahçe 25 puanla lider, Vakıfbank Güneş Sigorta ise 24 puanla ikinci sırada yer alıyor. Grupta ilk yarıda yapılan maçı Fenerbahçe 3-1'lik skorla kazanmıştı.

01.02.2007


 

Ara transfer bugün son

Profesyonel futbol liglerinin 2006-07 sezonu ara transfer dönemi, bugün sona eriyor.

Ligin ilk yarısında istediği başarıyı yakalayamayan takımların eksikleri doğrultusunda transfer yapabilmeleri amacıyla 1 Ocak tarihinde başlayan ara transfer dönemi, yarın Futbol Federasyonu'nun çalışma saati bitimi olan 18.00'de sona erecek.

01.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004