Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Delik çorapları Irak’ı unutturdu

Paul Wolfowitz’in delik çorabı üç gündür gazetelerin baş köşelerinde...

Tamam, gülünçtü, güldük.

Hatta bu sayede ABD’nin Türk çoraplarına koyduğu kota yüzünden ihracatta çektiğimiz sıkıntıları da öğrendik. Yetmedi, Cengiz Çandar “kendisini tanırım, Wolfowitz pasaklılık ölçüsünde özensizdir ama alçakgönüllü, yumuşak ve Türkiye dostu bir insandır” diye uzun bir yazı dahi kaleme aldı. Hepsi tamam da... Sıkmadı mı artık? Neden bir türlü gülüp geçemiyoruz?

Neden “heh heh! Koskoca Dünya Bankası Başkanı’nın çorabı delik çıktı; milyarlarca dolarla oynuyor kendine çorap alamıyor” türünden ezik ve “ihtiyar” bir mizahın içine saplanıp kaldık?

Oysa bu zat Savunma Bakanlığı’ndan ayrılıp Dünya Bankası’nın başına getirilince barışsever ve demokrat kesimler “Yoksa bu kurum Dünya Kan Bankası’na mı dönüşecek?” diye sormuştu da, oradaki kara mizaha gazetelerimiz hiç yüz vermemişti.

***

Yarın öbür gün öğretmenler öğrencilerine Paul Wolfowitz konulu bir kompozisyon ödevi verirlerse neler yazılabileceğini kestirebiliyorum. Çorapları deliktir. Dünyanın parasını yönetmekte ama 3 dolar verip kendisine yeni bir çorap alamamaktadır. Türkleri sever, AB üyeliğimizi destekler.

Selimiye Camii’ne hayran kalmış, ezanı huşu içinde dinlemiştir. Belki bunlara biraz ansiklopedik bilgi de eklenecektir. Polonya asıllı Yahudi bir aileden New York’ta dünyaya geldi. Cornell Üniversitesi’nde akademik kariyer yaptı. Yıllarca ABD dış politikasını biçimlendiren ekipte yer aldı. Dünya Bankası Başkanı olmadan önce Savunma Bakan Yardımcısı’ydı, falan filan... Acaba anne babalarına sorarlarsa bu zatın ABD’nin 21. yüzyıl Orta Doğu planlarının ve Irak işgalinin mimarı olduğunu da öğrenirler mi?

***

Açık olan şu...

Artık Wolfowitz denince kimsenin aklına demokrasi götürme vaadiyle yanıp yıkılan Irak, askeri harekâtı yapabilmek için uydurulan kimyasal silah yalanı, her gün yüzlerce kişinin ölmesine neden olan işgal gelmeyecek.

Zamanında “tezkereyi geçirmeyip bizi çok zor durumda bıraktınız” diyerek Türkiye’yi sert biçimde “fırçaladığı” da unutulacak.

Varsa yoksa o delik çoraplar hatırlanacak ve o delik çoraplarla huşu içinde dinlenen ezan!

Bilmiyorum. Ama bu haberler bir iki gün daha devam ederse...

Şu iki ayakta tam baş parmağın bulunduğu yerlerden yırtılmış çorapların bir tırnak sorunundan değil de uyanık bir halkla ilişkiler uzmanının “vizyonundan” kaynaklandığına inanacağım.

Vatan, 2 Şubat 2007

Haşmet BABAOĞLU

03.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi gibi derin devlet de Türk icadı değil...

  Irak’ta bir şeyler oluyor, ama ne?

  Delik çorapları Irak’ı unutturdu

  Top mu çeviriyorlar?

  Genelkurmay’ı kim yanılttı?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004