Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Görüntülerin arkasında kim varsa, cezasını çekecek

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Ogün Samast’ın jandarma ve emniyet görevlileri ile birlikte çekilmiş görüntüleriyle ilgili olarak, “Bunun arkasında veya yanında kimler varsa hangi görevlilerimiz varsa silsile yoluyla bütün teşkilatımız emniyet genel müdürüne kadar bütün kişiler hakkında soruşturma yapılabilir. Müfettişlerin raporları sonucunda gereği neyse mutlaka yapılacaktır” dedi.


Olmasaydı muhteşem olurdu

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün önümüzdeki hafta gerçekleştireceği ABD ziyareti öncesi, Türk basınına bilgi veren ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlar

“Hem polis, hem jandarma vardı”

Hrant Dink’in katil zanlısı Samast’ın medyada yayınlanan Türk bayrağı önündeki görüntülerinin Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi olduğun


  ‘Görüntüler kasıtlı servis edildi’

Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, Hrant Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast’ın fotoğraf ve görüntülerinin jandarma karakolunda çekilmediği yinelendi.


  ‘Milleti devletten uzaklaştırır’

Gazeteci Hrant Dink cinayetini işleyen Ogün Samast’ın askerlerle birlikte görüntüsünün yayınlanmasını siyasi parti liderlerinin de gündemini oluşturdu.


  Müfettişler İstanbul’da

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından İçişleri Bakanlığınca Trabzon’da inceleme yapmak üzere görevlendirilen iki mülkiye başmüfettişinin ön raporlarını hazırladıkları öğrenildi.


  3 partiden Dink cinayetine suç duyurusu

Üç siyasi partinin Ankara il örgütleri, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, avukat Kemal Kerinçsiz ve emekli general Veli Küçük hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


  Erdoğan: Kurumlarımızı birbirine vuruşturmayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kurumları birbiriyle vuruşturmak gibi bir gayretin içerisine girmenin çok büyük bir yanlış olduğunu belirtti.


  CHP Erdoğan’a suç duyurusunda bulunacak

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suudi işadamı Yasin El Kadı ile ilgili açıklamalarının ‘’suç ve suçluyu övme’’ ve ‘’adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs’’ suçunu oluşturduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunacak.


  Avrupa’da benzeri yok

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal’a hitaben yazdığı açık mektupta Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301’inci maddesinin değiştirilmesini istedi.


  Demokrasinin önünde engel

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, 301 maddedeki uygulamadaki farklılıkların muğlaklıktan kaynaklandığına işaret ederek, “İlgili değişikliklerin yapılmaması demokrasinin önünde bir engeldir” diyor.


  Meslek örgütleri 301 için toplandı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok’un çağrısı üzerine 18 sivil toplum örgütü 301. madde ile ilgili değişiklik önerilerini tartışmak üzere TBB Merkezi’nde bir araya geldi.


  İslâma karşı önyargılar giderilecek

İslâm Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da katılımıyla ‘’İslâmofobi’’ konulu toplantı düzenlendi.


  Ali Ulvi Kurucu’yu vefatının 5. yılında rahmetle anıyoruz

1922’de Konya’da doğan, Akif-i Sânî ünvanıyla meşhur Ali Ulvi Kurucu, uzun ve bereketli bir dünya hayatından sonra 3 Şubat 2002’de Medine’de Hakk’ın rahmetine kavuştu.


  Kalemi ve yazdıklarımı tanıklığa çağırıyorum

Yazar Ahmet Taşgetiren Yeni Asya’ya konuştu: “Gaflet sahibi insan için, Rabbi onu görüyormuş gibi yaşama hissi, hayatın içinde zaman zaman arka planda kalabiliyor. Bu duyarlılığın diri olmasının altını özellikle çizmek isterim.”


  Mağdurlara verilen sözler unutuldu

Konya’da 92 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı’nın enkaz alanına çelenk ve karanfiller bırakıldı.


  Otorite boşluğu okullarda şiddeti besliyor

Utah State Üniversitesi Öğretim Teknolojisi Araştırma Görevlisi Bekir Gür, ‘’okullardaki şiddetin, çocuklar üzerinde aile ve öğretmen otoritesinin olmamasından’’ kaynaklandığını söyledi.


  Kullanılabilir su miktarı zenginlik göstergesi

Fırat Üniversitesi (FÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Feyzi Bingöl, bir ülkenin su zengini ülke olarak adlandırılması için kişi başına yıllık kullanılabilir su miktarının 10 bin metreküp ve daha üzerinde olması gerektiğini, Türkiye’de ise bu miktarın 1400 metre küp civarında olduğunu söyledi.


  Helikopterle hastahaneye yetiştirildi

Batman’da kar sebebiyle yolları kapalı olan köyde böbrek sancısı tutan bir hasta askeri helikopterle hastahaneye yetiştirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004