Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

“Iraklı Kürtleri ikna edemedik”

ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu üst düzey yetkilisi Matt Bryza, Washington’un, terör örgütü PKK’ya karşı kısa sürede sonuç alacak adım atması gerektiğini, aksi takdirde Türkiye nezdinde güvenilirliğini kaybedeceğini söyledi.


ABD’den Kıbrıs olayındaki taraflara tavsiye

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, Kıbrıs’ın çevresinde petrol aramayla ilgili tartışmalar ve Türkiye’nin bölgeye savaş gemileri gönderdi

Mutteki: ABD’nin yaptığı psikolojik savaş

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, ABD’nin İran’a karşı psikolojik savaş başlattığını, ancak bütün baskılara rağmen son günlerde çeşitli alanlard


  Necef’te sokağa çıkma yasağı uzatıldı

Irak’ın kutsal şehri Necef’te silahlı grupların saldırı ihtimaline karşı yeni bir emre kadar sokağa çıkma yasağı uzatıldı.


  Abbas ile Meşal Mekke’de görüşecek

Filistin’in Suudi Arabistan’daki temsilcisi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas hareketinin sürgündeki lideri Halid Meşal’in Salı günü Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde bir araya gelmesinin beklendiğini açıkladı.


  “Sudan, Darfur’da barışı sağlamalı”

Çin Devlet Başkanı Hu Jintao, Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir’den Darfur bölgesinde barışın sağlanması için daha fazla çaba göstermesini istedi.


  Chirac’tan devrim çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, dünyayı kurtarmak için siyasi eylem ve ekonomik devrim çağrısında bulundu.


  Türkiye Azeri doğal gazını tercih edebilir

Rus “Gazeta” gazetesi, Yunanistan ve İtalya’nın dün imzaladığı doğal gaz anlaşmalarını yorumlayarak, Türkiye’nin daha ucuz olduğu için Azeri doğal gazını tercih edebileceği ve Mavi Akım-2 projesinden vazgeçebileceğini ileri sürdü.


  Başörtüsü yasağı ABD Kongresi’nde

Merkezi Türkiye’de olan Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) üyeleri, eski milletvekili Merve Kavakçı ile birlikte ABD Dışişleri Bakanlığı ve Amerikan Kongresi’nden yetkililerle biraraya geldi.


  Deniz ortasında Müslüman köyü

Yaklaşık 64 milyon nüfusunun yüzde 95’i Budist olan Tayland’ın güneyinde, denizin ortasındaki bir kayalığın üzerine kurulmuş bir Müslüman köyü var. ‘’Sireh Kayalığı’’ üzerinde yaşayan 500 civarındaki insanın tek gelir kaynağı balıkçılık.


  Çinli hacılar ülkelerine döndü

Hacca giden 9 bin 600 kadar Çinli Müslüman, ülkelerine döndü. Çin hac kafilesine başkanlık eden Çin İslâm Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yang Zhibo, Çinli Müslümanların hac seferinin sorunsuz tamamlandığını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004