Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

STADA PANKART YASAK

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya'da oynanacak karşılaşmalara, dışarından bez ya da kartonlara hazırlanmış pankart veya döviz alınmaması kararı aldığını adı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, son dönemlerde meydana gelen gelişmelere tepki olarak, toplumun çeşitli kesimlerinde şiddete yönelik hareketler ve bunun sonucunda bazı illerde kamu düzenini olumsuz yönde etkileyen ve halkı tahrik edici olaylar meydana geldiği hatırlatıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün çıklamada, önümüzdeki günlerde de sözkonusu olaylar bahane edilerek, ülke genelinde halkın çeşitli amaçlarla bir araya geldiği etkinliklerde özellikle halkın çok büyük hassasiyet gösterdiği milli ve manevi değerlerin ön plana çıkartılarak, benzer şiddet olaylarının gündeme gelebileceğinin değerlendirildiği ifade edildi. Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında şöyle denildi:

''Bu nedenle, ilimiz Antalya Atatürk Stadyumu'nda yapılacak karşılaşmalara, dışarıdan hiç bir surette bez veya karton şeklinde hazırlanmış döviz ve pankart alınmayacağı hususlarında Antalya İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından karar alınmış olup, sporun dostluk, barış ve kardeşlik anlamına geldiğinin unutulmayarak, vatandaşlarımızın sağduyulu davranmaları hususunu kamuoyuna duyururuz.''

03.02.2007


 

Taraftar: Beşiktaş kupayı kazanır

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının Fortis Türkiye Kupası'nı bir kez daha kazanacağına inanıyor.

Siyahbeyazlı kulübün resmi internet sitesinde yer alan ''Futbol takımımızın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Fortis Türkiye Kupası'nı müzemize taşıyacağına inanıyor musunuz?'' konulu ankete katılanların yüzde 91.7'si, kupayı kazanacakları yönünde oy verdi. Halen sürmekte olan ankete şu ana kadar 3 bin 350 kişi katılırken, 3 bin 72 kişi (yüzde 91.7) takımlarının kupayı alacağı yönünde oy kullandı. Ankette 278 kişi ise (yüzde 8.3) ''Hayır'' şıkkını işaretledi.

03.02.2007


 

Efes'i güçlü rakipler bekliyor

Basketbol ULEB Avrupa Ligi'nde ''Top 16'' maçlarının kura çekimi, 5 Şubat Pazartesi günü İspanya'nın Barcelona kentinde yapılacak.

Ligde ilk tur (A) Grubu'ndaki mücadelesini 4. sırada tamamlayan Efes, kura çekimine 3. torbadan girecek. ''Top 16'' kura çekiminde torbalarda yer alan takımlar ise şöyle:

1. Torba: CSKA Moskova (Rusya), TAU Ceramica (İspanya), Panathinaikos (Yunanistan), Dinamo Moskova (Rusya) 2. Torba: Winterthur Barcelona (İspanya), Maccabi Elite Tel Aviv (İsrail), Olympiakos (Yunanistan), Benetton Treviso (İtalya) 3. Torba: Efes Pilsen (Türkiye), Joventut Badalona (İspanya), PAU Orthez (Fransa), Unicaja Malaga (İspanya) 4. Torba: Lottomatica Roma (İtalya), Aris TT Bank (Yunanistan), Prokom Trefl (Polonya), Partizan (Sırbistan)

''Top 16'''daki takımlar dörtlü gruplarda çeyrek final için mücadele edecekler. Gruplarında ilk 2 sırayı alan ekipler çeyrek finale yükselecek. ''Top 16'' karşılaşmaları, 14 Şubat'ta başlayıp, 22 Mart'ta sona erecek.

03.02.2007


 

Boğazına darbe alan Kaya ölümden döndü

Basketbol'da erkekler Avrupa Ligi'nde dün akşam oynanan son grup maçlarında TAU Ceramica Vitoria, Le Mans'ı 8654 yenerken, boğazına aldığı sert darbeyle hastaneye kaldırılan Kaya Peker, korkuttu.

Karşılaşmaya ilk 5'te sahaya çıkan Kaya, ilk yarıda rakibinden aldığı dirsek darbesi sonucu oyundan çıkıp, hastaneye götürüldü. İkili mücadele sırasında boğazına sert bir darbe alan Kaya, ciddi nefes alma sorunuyaşarken, tedbir amaçlı olarak hemen Vitoria kentindeki bir hastaneye kaldırıldı. TAU kulübünün antrenörü Velimir Perasoviç, ''Korkuttu ama önemli birşeyi yok" dedi. Avrupa Ligi'nde ''A'' grubunu birinci olarak tamamlayan TAU'nun Le Mans maçında sadece 9 dakika oyunda kalan Kaya, 7 sayı, 2 ribaunt kaydetti. Öte yandan TAU'daki diğer Türk basketbolculardan Serkan Erdoğan oyunda kaldığı 23 dakika içinde 11 sayı, 2 ribaunt, 3 asist istatistiği ile oynadı.

03.02.2007


 

Konyaspor transferin son gününde Fransız golcü Sabin'i aldı

Konyaspor, Fransız forvet Cedric Sabin ve İzmirsporlu Koray'ı dün düzenlenen törenle basına tanıttı.

Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, kulüp binasında düzenlenen törende, ara transferde daha önce Portekizli Neca ve Mısırlı Abdullah'ı aldıklarını anımsattı. Özellikle forvet arayışlarını son ana kadar sürdürdüklerini ifade eden Şan, ''Transferin son gününde Fransız golcü Cedric Sabin ile 1.5 yıllık, İzmirsporlu sol kanat oyuncusu Koray ile de 4.5 yıllık sözleşme imzaladık. Takım hedeflerimiz doğrultusunda daha da güçlendi'' dedi.

03.02.2007


 

Yalovaspor Oktay'ı aldı

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi 1. Grup takımlarından Yalovaspor, eski Beşiktaşlı milli futbolcu Oktay Derelioğlu ve Sinan Sarıkurt ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

31 yaşındaki milli futbolcu Oktay Derelioğlu, Yalovaspor'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bir heyecan getireceğimize inanıyorum. Yalovaspor ve halkı ile bütünleşip çok iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Yalova sonuçta şehir takımı. Hedefler büyük olduktan sonra neden büyük yerlerde olmasın. Bizim ismimiz cismimiz ne olduğumuz önemli değil, sonuçta profesyonel oyuncularız. Bu işten ekmeğimizi kazanıyoruz. Biz de profesyonelce buraya hizmet için geldik" dedi.

03.02.2007


 

Cemal Aydın yine aday

Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın bugün yapılacak Ankaragücü Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Aydın, yaptığı açıklamada, dün toplanan yönetim kurulunun aldığı kararla bugün yapılacak genel kurulda başkanlığa yeniden aday olacağını söyledi. Aydın, ''Sayın Melih Gökçek üzülecek ama adayım'' dedi.

03.02.2007


 

V. Manisa-Trabzonspor

Süper Lig'de Trabzonspor ile Vestel Manisaspor, bugün yapacakları maç ile birlikte ligde 4. kez karşı karşıya gelecek.

Manisa'da hakem Bünyamin Gezer'in yöneteceği maç saat 19.00'da başlayacak. Trabzonspor, ligde en son deplasman galibiyetini ligin 5. haftasında 3-2'lik skorla Beşiktaş karşısında elde etmişti. Süper Ligde günün diğer maçlarında Konyaspor-Denizlispor (14.00), Antalyaspor-Sakaryaspor (14.00) karşılaşacak.

03.02.2007


 

Tugay Kerimoğlu Millî Takımda

A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 7 Şubat Çarşamba günü Gürcistan ile oynanacak özel karşılaşmanın kadrosuna İngiltere'nin Blackburn Rovers takımında forma giyen Tugay Kerimoğlu'nu çağırdı.

A Milliler Gürcistan maçı için pazar günü İstanbul'da Polat Otel'de toplanmaya başlayacak. Gürcistan maçı kadrosunda şu oyuncular yer alıyor: Volkan Demirel, Mehmet Aurelio, Tuncay Şanlı, Tümer Metin (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Arda Turan (Galatasaray), Gökhan Zan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez(Beşiktaş A.Ş.), Hüseyin Cimşir, Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor A.Ş.), Mehmet Topuz, Aydın Toscalı, Gökhan Ünal (Kayserispor), Servet Çetin (Sivasspor), Hakan Arıkan (Ankaraspor A.Ş.), Serkan Kırıntılı (MKE Ankaragücü), Selçuk İnan (Vestel Manisaspor), Hamit Altıntop, Halil Altıntop (Schalke 04), Serhat Akın (FC Köln), Nuri Şahin (B.Dortmund), Tugay Kerimoğlu (Blackburn Rovers), Fatih Tekke (Zenit), Emre Belözoğlu (Newcastle United).

03.02.2007


 

Bağcılar'da güreş şöleni başlıyor

25. Uluslararası Büyükler Grekoromen Vehbi Emre Güreş Turnuvası, bugün yapılacak mücadelerle başlayacak.

Turnuvanın tanıtım toplantısına, Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar katıldı. Cumartesi ve pazar günü Bağcılar Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek turnuvaya Türkiye (37), Azerbeycan (6), Bulgaristan (8), Ermenistan (1), Gürcistan (6), Özbekistan (6), Polonya (9), Romanya (7) ve dışardan katılan (20) yaklaşık 100 güreşçi olduğu açıklandı. Bu arada dışarıdan katılan sporcuların tamamının Türk olduğu belirtildi.

03.02.2007


 

G.Saray mangal partisi yaptı

Kayseri'de kamp yapan Galatasaray kafilesi, Erciyes Dağı'nda mangal keyfi yaptı.

Galatasaraylı futbolcular, yöneticiler ve teknik heyet, antrenman sonrası Erciyes Dağı'nda düzenlenen mangal partisine katıldılar. Kayak merkezindeki bir restoranda yemek yiyen Galatasaray kafilesi, stres atma fırsatı buldu.

03.02.2007


 

Yıldıray'lı Hertha 5-0 yenildi

Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarıdan Hertha BSC Berlin'de forma giyen milli futbolcu Yıldıray Baştürk, 5-0'lık Hannover 96 yenilgisini değerlendirdi.

Baştürk, yaptığı açıklamada, ''Takım bu maçta, buraya geldiğimden bu yana en zayıf futbolunu oynadı. Kişisel olarak ben de kötü oynadım'' dedi.

03.02.2007


 

Fatih'den Malaga'ya 2 gol

Rusya'nın St. Petersburg kentinin futbol takımı Zenit'in dün İspanya'nın Malaga takımıyla oynadığı karşılaşmada çıkan kavgayı, rakip takım oyuncularının ayırdığı bildirildi.

Teknik Direktör Dick Advocaat milli futbolcu Fatih Tekke'nin 2 gol attığı ve 31 Zenit'in üstünlüğüyle sona eren karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, Vladislav'dan kaptanlık bandının alındığını söyledi. Diğer kavgacılar Fernando ve Martin'i de uyaran Advocaat, bu futbolcuların bir daha kavga etmeleri halinde takımdan atılacaklarını belirterek, ''Aynı takımda 2 futbolcunun saha içinde kavga etmesi kabul edilemez bir şey. Bir daha kavga ederlerse, oyuncunun kalitesine ve başka verilerine bakmadan takımdan atarım'' uyarısında bulundu.

03.02.2007


 

Mehmet, All-Star'da yok

ABD'de her yıl yapılan All-Star maçında oynayacak oyuncular kesinlik kazanırken, milli basketbolcu Mehmet Okur listede kendine yer bulamadı.

Bu yıl 18 Şubat'ta Las Vegas'ta düzenlenecek All-Star maçının yedekleri arasına 3 Phoneix Suns oyuncusu dahil edilirken, 3 oyuncu da ilk kez All-Star maçında forma giyecek. Bu sezon Utah Jazz'ın yakaladığı başarıda büyük katkısı olan milli basketbolcu Mehmet Okur, All-Star oylamasında diğer rakiplerinin gerisinde kalırken, antrenörler tarafından da yedek kadroya dahil edilmedi. Ligde görev yapan 30 antrenörün oylarıyla belirlenen yedek kadroya Doğu ve Batı konferanslarından 7'şer olmak üzere 14 oyuncu davet edild

03.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004