Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KOBİ’ler: Kalkınma Ajansları kurulsun

Van, Muş, Bitlis, Hakkari illerinde Doğu Anadolu Kalkınma Programı’nda (DAKP) projesi kabul gören Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ), kalkınma ajansının bu illerin birinde kurulmasını istiyor.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde biraraya gelen KOBİ temsilcileri, Avrupa Birliği’nden gönderilen fonları KOBİ’lere aktarmak ve bölgeler arası gelişme farklılıklarını ortadan kaldırmak amacıyla kurulan Kalkınma Ajansı’nın bölgede kurulmaması halinde kazanılan fonların bir işe yaramayacağını kaydetti.

Konu hakkında bilgi veren Best Şekerleme Süt ve Süt ürünleri sahibi Bilal Dağdağan, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari’nin Kalkınma Ajansı kurulacak iller listesinde olmadığını söyledi. Bunun bölge için büyük bir kayıp olduğunu belirten Dağdağan, 2007-2013 dönemini kapsayan İPA fonu gibi önemli fonların bölgede kullanılmamasının önemli bir kayıp olduğunu kaydetti. Dağdağan, şöyle dedi: “Kaldı ki bilindiği üzere bölgede bu fonları kullanabilecek ve yönetebilecek çok önemli bir kapasite oluşmuştur. Kalkınma Ajansının kurulmaması halinde AB fonları boşa çıkacak ve bunun sonucunda da gelişmemiş olan DAKP bölgeleri kendi kaderine terkedilecektir. Birinci amacı gelişmiş farklılıklarını azaltmak olan Kalkınma Ajanslarının gelişmiş bölgeler olan İzmir, Adana gibi illerde kurulması ve yeni listede Van, Muş, Bitlis, Hakkari illerinden birinin yer almaması bölgede hayal kırıklığına neden olmuştur. DAKP kapsamında biz KOBİ’ler olarak balık tutmayı öğrendik. Ama ne yazıkki bizi denizden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Biz de Bitlis ve ilçelerinde projesi kabul gören 68 KOBİ işletmesi olarak bir an önce Kalkınma Ajansının listeye alınmasını ve bu dört ilden birinde kurulmasını talep ediyoruz.”

/ BİTLİS

04.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİ’ler: Kalkınma Ajansları kurulsun

  STK’ların kalkınmada önemli görevleri var

  Sarp Sınır Kapısı tekrar canlandı

  TOKİ’den kimsesiz çocuklara villa

  Doğal gaz tüketimi artacak

  TMSF helikopter satacak

  Kışlık kıyafetler elde kaldı

  Kuşadası’nda balık bereketi

  Daihatsu’dan kampanya


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004