Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Devlette deprem

Samsun Emniyeti ya da Jandarması’nda yaşanan malum kepazeliklerin video filmlerinin TGRT aracılığı ile kamuya açıklanması devlet içinde ciddi bir deprem yaratmış bulunuyor.

Olayın kendisine yani kepazelik bölümüne girmeden önce sözkonusu servisin neden TGRT’ye yapıldığı konusunu mutlaka irdelemek gerekiyor. Daha doğrusu belki de soruyu ‘servisi neden sadece TGRT kabul etti?’ diye de değiştirmek mümkün.

Söz konusu kepazeliği bir nedenden dolayı videoya çeken birilerinin bu kepazelik görüntülerini sadece TGRT’ye mi, yoksa başka televizyonlara da mı servis yapıp yapmadığını doğrusu bilmiyorum.

Servisi neden sadece TGRT kabul etti?

Bu konuda TGRT’ye özel bir ayrıcalık yapıldığı kanısında değilim; kepazelik videolarının tümü olmasa bile başka kanallara da servis yapıldığını ama bu kanallar arasında sadece TGRT’nin 1 Şubat Perşembe günü 18.30 dolaylarında bu görüntüleri yayınlayabildiğini düşünüyorum.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın yaptığı açıklamalara bakarsanız iş gerçekten cesaret gerektiren bir iş ve anlaşılan Jandarma bir süre TGRT’nin üzerine gidecek; basına yansıyan haberlerde TGRT’nin akreditasyonunun şimdiden kaldırıldığı söyleniyor.

Peki bu kepaze görüntüleri neden cennet ülkemizde sadece TGRT yayınlayabildi derseniz benim cevabım bu televizyonun bir süre önce ABD kökenli bir sermaye grubuna satılmış olması ve böylece, kim ne derse desin, bizim iğrenç iç çıkar ve denge ilişkilerimizden bir ölçüde azade olarak habercilik yapma cesareti bulmuş olması olur.

Kimler basında yabancı sermayeye sınır ister?

Geçtiğimiz sene televizyon sahipliği konusunda yaşanan tartışmaları ve kimlerin kanal mülkiyetinde yabancı sermayeye hangi gerekçelerle karşı çıktığını iyi hatırlayalım.

Devletlü zevatın, aslında televizyon sahipliği alanında yabancı sermayeye sınır koyma gayretkeşliğinin amacının kafalarında yaşattıkları o berbat devlet anlayışının bir gereği olduğunu da iyi görelim. Zira Ankara derin ilişkilerine girmeye gerek görmeyecek kadar zengin bir TV patronunun Ankara’nın dümen suyuna girmek ve emirlerini yerine getirmek gibi bir derdinin de olmayacağını en iyi onlar sezdiler ve bu televizyon sahipliğinde yabancı sermaye sınırına sistemin sürdürülebilirliği için sahip çıktılar.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın basın açıklaması da ilginçtir, bu kepazeliği eleştirmek, kınamak yerine bu kepazeliğin neden duyurulduğuna yönelik.

Kepazelik görüntülerinin nerede çekildiğini bilmiyorum ama katilin koluna sırıtarak girenlerin Jandarma elemanı olması mı daha vahim, yoksa bu görüntülerin halka yansıması mı takdirlerinize sunuyorum; Jandarma elemanlarının görev yerlerinin değiştirilmesini de anlamak mümkün değil zira acaba bu ülkenin neresi sürgün yeri neresi değil merak ediyorum, nerede görev yapmak taltif nerede ceza bunu öğrenmek istiyorum.

Star, 4.2.2007

Eser KARAKAŞ

05.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şinasi Haznedar: Trabzon elverişli bir tarla

  Haber kirliliği

  Atatürk: Sultan olsaydım İslâmı silerdim

  Türkiye’ye en büyük zararı ırkçılık verir

  Devlette deprem


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004