Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Birinci sorun Filistin

İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, “Ortadoğu’daki Filistin sorunu, Müslüman dünyasının birinci sorunudur. Irak’ta meydana gelen olaylar çok üzüntü verici. Biz bölge ülkelerinde meydana gelen bu problemleri çözmek için ortak yollar bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Irak ve Filistin’de meydana gelen şiddetli çatışmalar ve bombalı suikastlar, İslam dünyası liderleri arasındaki görüşme trafiğini hızlandırdı.

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, dün son gelişmeleri çözümlemek için bir araya gelerek yaklaşık 1 saat görüştü.

Arap Birliği’nin Kahire’de bulunan merkez binasındaki görüşmenin ardından İhsanoğlu, Musa ile ortak toplantısı düzenleyerek görüşlerini açıkladı. İhsanoğlu, toplantıda Irak, Filistin, Lübnan ve Darfur’da meydana gelen sorunların çözümü için, Musa ile Kahire’de görüşmek istediğini belirtti.

İhsanoğlu, şunları söyledi: “Orta Doğu’daki Filistin sorunu, Müslüman dünyasının birinci sorunudur. Irak’ta meydana gelen olaylar çok üzüntü verici. Biz bölge ülkelerinde meydana gelen bu problemler çözmek için ortak yollar bulmaya çalışıyoruz.’’ Arap Birliği Genel Sekreteri Musa ise, bölge ülkelerinin içinde bulunduğu sorunlu dönemi aşmak için Arap dünyasının yetkilileri olarak çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Musa, ‘’Bu problemlerin halledilmesi için çaba harcıyoruz. Arap ülkeleri en sıkıntılı dönemlerini geçiriyor. Irak’ta meydana gelen saldırılar, suikastlar gerçekten üzücü’’ dedi.

Ateşkese rağmen çatışmalar sürüyor

Gazze Şeridi’nde, El Fetih ve Hamas yetkililerinin en az üç kez bir araya gelip, “ateşkese uyma” kararı almalarına rağmen çatışmalar sürüyor. Gazze şehrinde istihbarat merkezleri, emniyet binaları ve hapishanenin de bulunduğu Saraya kesiminde, gece yeniden alevlenen çatışmalarda, El Fetihli polislerden biri öldü. Gazze’deki yerel kaynaklar, İyad Ebul Hıyr adlı polisin cesedini hastaneye götüren aracın durdurulduğunu ve içindeki bir El Fetihli askerin kaçırıldığını kaydetti. Gazze kentinde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Tel El Hava’daki evine de birkaç roket saldırısı düzenlendiği öğrenildi. Abbas, halen Ramallah’ta bulunuyor.

Bu arada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cebaliye’de, El Fetih’e bağlı El Aksa Şehitleri Tugayı’nın üst düzey liderlerinden Semih El Medhun’un boş olan evine bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Gazze’de, Perşembe günü başlayan şiddetli çatışmalarda 25 kişi ölmüş, 250-300 dolayında Filistinli de yaralanmıştı.

/ KAHİRE

05.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Birinci sorun Filistin

  Peres: Gazze’deki savaş bizi ilgilendirmez

  Taliban: Savaşa hazırız

  Mahatır Nobel’e aday gösterildi

  Irak’ta ölenlerin sayısı 130’u aştı

  Suriye’den Irak’a yalanlama

  Bangladeş'te milyonlar barış için dua etti

  Çin, yön verme uydusu fırlattı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004