Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sivil örgütlerin 301 teklifi

İnsan Hakları Ortak Platformu ve Barış Girişimi’nin birlikte hazırladığı 301. maddeye ilişkin yasa teklifi önerisi, imzalayacak milletvekillerini bekliyor. TBMM Başkanlığı’na sunulmak üzere hazırlanan teklifte “toplumsal barışı bozan 301. maddenin tamamen kaldırılması” öneriliyor.


Cumhuriyet 84, laiklik 70 yaşında

Sezer, laiklik ilkesinin anayasaya girişinin 70. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajda, cumhuriyetin başarılarının temelinde laiklik ilkesinin yattığın

AKP nihayet Yayla’ya sahip çıktı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Prof. Dr. Attila Yayla’nın AKP panelinde yaptığı konuşmayla ilgili olarak, ‘’Sayın Yayla’nın ha


  Giritli, katıksız Atatürkçüydü

1961 Anayasasının ilk taslağını hazırlayanlardan biri olan ve cumartesi günü vefat eden Prof. Dr. İsmet Giritli hakkında Kültür Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Tayfun Akgüner, “Hoca, katıksız bir Atatürkçüydü” dedi.


  Akılları kurcalayan sorular

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, depremle ilgili projelerde, hangi kuruluş ve kişilerin görüşlerinden yararlanıldığını sordu.


  Afetler Dünya Bankasına emanet edilecek iddiası

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odasınca yapılan açıklamada Ulusal Deprem Konseyinin lağvedilmesi eleştirilerek, Türkiye’nin afet zararlarına karşı yürüttüğü mücadelesinde meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin de katılımı ile daha güçlü hale getirilmiş bu tür kuruluşlara ihtiyacı olduğu belirtildi.


  RTÜK’e 32 bin ihbar geldi

Türkiye genelinde yayın yapan 24 televizyona bir yıl içerisinde Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 480 ceza verilirken, en çok cezayı 82 yaptırım ile Kanal D aldı.


  Darbecilere hâlâ dokunulamıyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 12 Eylül askerî darbesini gerçekleştiren cunta üyeleri ve dönemin sıkıyönetim komutanları hakkında suç duyurusunda bulunan Darbe Karşıtı Platform’un isteğini işleme koymadı. Başsavcılığın kararında darbecilerin “cezai, malî ve hukukî sorumluluklarının bulunmadığı bu nedenle hiçbir yargı merciine başvurulamayacağını” gerekçe gösterildi.


  Emniyet attı, jandarma sürdü

Hrant Dink cinayetinin ardından, Samsun’da soruşturmayı yürüten mülkiye müfettişinin talebiyle bir polis memuru görevden uzaklaştırıldı, bir jandarma başçavuşunun ise görev yeri değiştirildi.


  TBMM’de hırsızlık

TBMM kafeteryasında bulunan LÖSEV kutusundaki paralar çalındı.


   Anayasa Mahkemesi, rektör atamalarını esastan görüşecek

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, yeni kurulan 15 üniversiteye kurucu rektör atanmasına ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açtığı dâvâyı yarınki gündem toplantısında esastan görüşecek.


  Öğretmenlik başvuruları uzatıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 bin kadroya yapacağı öğretmen ataması için başvuruların 9 Şubat 2007 Cuma gününe kadar uzatıldığını açıkladı.


  Keşmir destek bekliyor

1947’de Hindistan tarafından işgal edildiğinden beri 60 binden fazla kişinin öldüğü, işkence, tecavüz ve saldırıların devam ettiği Keşmir dünyanın ilgisini bekliyor.


  Irak’ta olanlar cinnet

İslâm Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Irak’ta son günlerde artan kanlı intihar saldırılarını ‘’cinnet’’ olarak nitelendirdi.


  Küresel ısınma kuraklığı tetikliyor

Gaziantep Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Peri, küresel ısınmanın Akdeniz ve dolayısıyla Türkiye’deki en büyük etkilerinden birinin kuraklık olduğunu söyledi.


  Şehitler Abidesi 1 Mart’a hazır olacak

Çanakkale’de, Gelibolu Yarımadası Tarihî Millî Parkı’nda 253 bin şehidin hatırasını yaşatmak için 46 yıl önce yapılan ve bakımsızlık sebebiyle temeli çökme aşamasına gelen Şehitler Abidesi’ndeki güçlendirme çalışmalarının, 1 Mart 2007 tarihinde tamamlanacağı açıklandı.


  İstanbul’da yükseklere kar yağdı

Meteoroloji yetkililerinin İstanbul için yaptığı kar uyarısının ardından sabah erken saatlerde şehrin yüksek noktalarında kar yağışı görüldü. Etkili olmayan yağış sonrası Beylikdüzü ince bir beyaz örtüyle kaplandı.


  Sokak hayvanları aç kaldı

Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü, yurt genelinde birkaç gündür etkili olan kar yağışının, şehir merkezlerindeki kedi, köpek ve kuşların yiyecek bulma sıkıntısı yaşamasına sebep olduğunu söyledi.


  Çocuklara sanal travma

Araştırmacılar, çocukların çoğunun internette kazara cinsel muhtevalı sitelerle karşılaştıklarına, bu görüntülerin travmaya yol açabileceğine dikkat çekiyorlar.


  Kış ortasında incir

Sinop’un Durağan İlçesi’nde, kış mevsiminde meyve veren incir ağacı görenleri şaşırttı. İlçeye bağlı Boyabükü Köyü eski Köy Deresi mevkiinde Şubat ayında meyve veren incir ağacı, görenleri hayrete düşürüyor.


  Kış öksürüğü bronşite dönebilir

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, kış mevsiminde ortaya çıkan öksürüğün, kronik bronşit hastalığının bulgusu olabileceğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004