Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Emlakta yaprak kımıldamıyor

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Emlakçılar Odası Başkanı Burhan Coşkun, emlakta banka faizlerinin düşeceği beklentisinde olanların, bu kez emlak fiyatlarının yükseleceğini de hesap etmesi gerektiğini söyledi.


Elmayı satan değil saklayan kazandı

Ürününü saklayan elma üreticilerinin karlı çıktığı, üretimin az olması nedeniyle de fiyatların yüksek olduğu belirtildi.

Maliye’den rakıyı kurtarma formülü

Maliye Bakanlığı, sigarada paket başına asgari maktu özel tüketim vergisinin 0,20 YTL artırılması için taslak hazırlarken, rakıya özel tüketim vergisi


  İthalatta Uzak Doğu’nun payı artıyor

Türkiye, Uzak Doğu ülkelerinden, 2006’da yılında 20 milyar dolarlık ithalat yaparken, bu ülkelerin toplam ithalat içindeki payı yüzde 14,6’ya yükseldi.


  Ocak’ta 5 otomobilden 4'ünü AB'ye sattık

Otomotiv ihracatının yüzde 81’i, bir diğer ifadeyle beşte dördü Romanya ve Bulgaristan ile birlikte üye sayısı 1 Ocak 2007 itibariyle 27’ye ulaşan Avrupa Birliği’ne yapıldı.


  Servetin yüzde 85’i yüzde 10'un elinde

Dünyada 1 milyar insanın günde 1 dolara geçindiği, zenginlerin aşırı yoksul 1 milyar insandan 38 bin 486 kat fazla gelir elde ettiği bildirildi.


  Tarım sektörü çökerse, Türkiye ekonomisi çöker

Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal, ‘’Tarımın var olup olmaması, Türkiye’nin geleceğinin olup olmaması ile özdeştir’’ dedi. Gürdal, yaptığı açıklamada, Türk tarımının iyi gitmediğini savunarak, bunun milli bir tarım politikasının oluşturulamamış olmasından kaynaklandığını söyledi.


  BOTAŞ’ın birinci ihedefi arz güvenliği

BOTAŞ Genel Müdür Vekili Saltuk Düzyol, BOTAŞ’ın depolama, iletim ve ticaret olmak üzere üç aynı şirkete bölüneceğini ve sadece iletim şirketi devletin elinde kalacak şekilde diğerlerinin özelleştirileceğini belirterek, BOTAŞ’ın 2009’dan sonraki ana faaliyetinin, iç piyasada yüzde 20’lik bir gaz ticareti ile iletimden ibaret olacağını söyledi.


  Un satışları arttı

Ekmek makinası satışlarındaki yükselmeyle birlikte, makina için hazır un karışımları üreten Söke Un firmasının da satışlarını katladığı belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004