Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Gökhan: Penaltı değildi

Kayserispor'un golcü futbolcusu Gökhan Ünal, G.Saray maçında Song'un kendisine yaptığı hareketin penaltı olmadığını söyledi. Gökhan Ünal, "Pozisyonda Song'un ayağı ayağıma çarptı. O anda penaltı diye itiraz ettiim. Hakemi hedef alacak hiçbir söz söylemedim" diye konuştu.

Kayserispor'un golcü futbolcusu Gökhan Ünal, Galatasaray maçında Song ile girdiği mücadelede kendisine yapılan bir hareket olduğunu ancak hareketin penaltı olarak değerlendirilmemesini normal karşıladığını söyledi. Gökhan, pozisyon sırasında söylediklerinin hakeme yönelik olduğu şeklindeki değerlendirmeleri de doğru bulmayarak, "O anda pozisyondaki şanssızlık nedeniyle kendi kendime söylendiğim sözler vardı. Hiç kimseyi hedef alarak söz sarf etmedim" diye konuştu.

Pozisyonla ilgili çıkan haberleri değerlendiren Gökhan Ünal, yaptığı açıklamanın doğru olduğunu anlatarak, "Pozisyonda Song'un ayağı ayağıma çarptı. O anda penaltı diye itiraz ettim. Ancak penaltı maçın hakemi tarafından penaltı olarak değerlendirilmedi. Pozisyonu maç sonrası seyretmedim ama penaltılık bir şey yoktu. Penaltı değildi. Artık kim ne söylerse söylesin bizim için Galatasaray maçı geride kaldı" dedi. Genç golcü, Galatasaray maçında yakaladığı pozisyonlarda saha zemininin azizliğine uğradığını hatırlatarak, "İlk pozisyonda ne yapacağımı, topu nereye vuracağımı her şeyi düşündüm. Ancak zeminden dolayı topun sekmesi ayağımın topun altına girmesine ve düzgün bir vuruş yapmamı engelledi. Bu şanssızlığı Galatasaray maçında yaşadık. Her futbolcunun başına gelebilir. Ama daha dikkatli olacağım." şeklinde konuştu.

06.02.2007


 

G.Saray 17 günde 4 maç oynayacak

Türkiye Kupası'nda Kayseri Erciyesspor'la Süper Lig'de de Kayserispor'la 0-0 berabere kalan Galatasaray, 17 gün içinde 3 Süper Lig ve 1, Türkiye Kupası karşılaşmasında mücadele verecek.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Galatasaray'ın Turkcell Süper Ligi'nde 20. haftada oynayacağı Vestel Manisaspor maçı 11 Şubat Pazar günü, saat 19.00'da; 21. haftada deplasmanda oynayacağı Gaziantepspor maçı 17 Şubat Cumartesi günü, saat 19.00'da; 22. haftada Ali Sami Yen Stadı'nda oynayacağı Denizlispor maçı ise 23 Şubat Cuma günü saat 20.00'da oynanacak. Galatasaray, Türkiye Kupası çeyrek final 2. maçında Kayseri Erciyesspor ile 27 Şubat 2007 Salı günü saat 20.00'da karşılşacak.

06.02.2007


 

Şiddet Avrupa'yı sardı

Futbolda Avrupa'da yaşanan şiddet olaylarında 1 polis, 1 antrenör ve 1 taraftar hayatını kaybetti. Tribün olayları yüzünden Hollanda ekibi Feyenoord UEFA Kupasından ihraç edilirken, İtalya-Romanya dostluk maçı da iptal edildi.

İtalya'da geçen hafta cuma günü 1 polisin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan taraftar olaylarının ardından Avrupa futbolunda şiddetin yükselişi yeniden gündeme oturdu. Sicilya derbisi olarak nitelenen Palermo-Catania maçının 58. dakikasında başlayan ve daha sonra sokaklara taşan taraftar olaylarında, aracına patlayıcı madde atılan 38 yaşındaki İtalyan polis Filippo Raciti'nin hayatını kaybetmesi tüm Avrupa'da şok etkisi meydana getirdi. Son 1 hafta içinde İtalya'da şiddetten dolayı ikinci kişi hayatını kaybederken, geçen cumartesi günü de 4. lig takımları arasında yaşanan kavgayı önlemeye çalışan bir antrenör, gruplar arasında kalarak ölmüştü.

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan UEFA Kupası maçında Hapoel Tel Aviv ile karşılaşan Paris Saint-Germain FC taraftarlarının bir yahudiye saldırması ve polisin taraftarı korumak için ateş etmesi sonucu bir taraftarın ölmesiyle yeniden ateşlenen şiddet tartışmaları, Hollanda temsilcisi Feyenoord'un Nancy maçında çıkan olaylar sonrası UEFA Kupası'ndan ihraç edilmesiyle zirveye varmıştı.

2 Şubat Cuma günü oynanan Serie A maçında ise Catania taraftarlarının Palermo seyircilerine saldırması ve polisin göz yaşartıcı gaz kullanmasıyla büyüyen olayların ardından, maçın bitişiyle birlikte taraftarlar arasındaki çatışma sokaklara taşınmış ve 70'e yakın kişi yaralanmıştı. Polisin ölümünün ardından İtalya'daki tüm maçları askıya alan İtalyan Futbol Federasyonu, sert kararlar alacağını ve bu olayları çözüme kavuşturmadan maçları tekrar başlatmayacağını bildirmişti. Son dünya şampiyonu İtalya Milli Takımı'nın bu hafta içinde Romanya ile yapacağı dostluk maçı da aynı gerekçeyle iptal edildi.

06.02.2007


 

Vehbi Emre Güreş Turnuvasında Türkiye birinci oldu

25. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası İstanbul'da sona ererken, Türkiye takım halinde birinci oldu. Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde iki gün süren organizasyonda Türk sporcular 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandılar.

Son gün yapılan müsabakalar sonucunda 74 kiloda Şeref Tüfenk altın, Ramazan Şahin gümüş, Ali Arıkoğlu ile Refik Ayvazoğlu bronz, 96 kiloda ise Mustafa Çetinyürek gümüş, Mehmet Özal da bronz madalya kazandılar. Türkiye'nin 63 puanla birinci olduğu ülke sıralamalarında, 54 puanlı Polonya ikinci, 50 puanlı Bulgaristan da üçüncü sırayı aldı.

06.02.2007


 

Hamit Bayern'le anlaştı

Alman spor dergisi ''Kicker'' Alman Birinci Lig takımlarından FC Schalke 04'te oynayan milli futbolcu Hamit Altıntop'un Bayern Münih ile anlaştığını yazdı.

Derginin haberinde, Hamit'in Bundesliga ve yurtdışındaki birçok kulüpten teklif aldığı, Nisan ayının sonuna kadar nereye gideceği konusunda karar vereceği belirtilerek, ancak gerçeğin Hamit Altıntop'un gelecek sezon Bayern Münih'de oynayacağı ve 3 yıllık sözleşme konusunda anlaşmaya varıldığı yazıldı. Altıntop'un, şimdiki kulübü FC Schalke ile olan sözleşmesi bu sezon bitiyor.

06.02.2007


 

Beşiktaş hakeme öfkeli

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, G.Antep karşısında bir gollerini iptal eden hakem Yunus Yıldırım'a yüklendi.

Çok pozisyon bulduklarını ancak değerlendiremediklerini aktaran Fransız teknik adam, maç geneline bakıldığında iyi olduklarını dile getirdi. Gol pozisyonlarında beceriksiz olduklarını anlatan Tigana, hakemin yanlış düdükler çaldığını söyledi. Tigana, hakemin rakip oyunculara bir tek kart verseydi oyuna geleceğini savundu. Attığı gol sayılmayan Baki Mercimek ise, hakemin kararına saygı duymak gerektiğine işaret etti. Genç oyuncu, şampiyonluk yolunda puan kaybettiklerini ifade etti. Mercimek, "Hedefimiz liderlik ancak lig uzun bir maraton bunu telafi ederiz" dedi.

06.02.2007


 

En kârlı F.Bahçe

Turkcell Süper Lig'de liderliğini sürdüren Fenerbahçe, bir hafta aradan sonra en yakın takipçisi Galatasaray ile puan farkını tekrar 7'ye çıkardı. Sarı-lacivertliler, cezası sebebiyle Gençlerbirliği ile İzmir'de oynadığı karşılaşmayı Tuncay ve Mehmet Aurelio'nun golleriyle 2-1 kazandı ve puanını 41'e yükseltti. Liderin takibini sürdüren Galatasaray ise Kayserispor ile deplasmanda yaptığı maçta sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılar, 34 puanda kalırken, 2. sıradaki yerini korudu.

Puan cetvelinin 3. sırasında yer alan Beşiktaş'ın Gaziantepspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşma da golsüz beraberlikle tamamlandı. Siyah-beyazlılar, bu sonuçla 33 puanda kaldı.

Vestel Manisaspor ile deplasmanda zorlu bir karşılaşma oynayan Trabzonspor sahadan istediği sonuçla ayrılamadı. Rakibiyle 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, puanını 21'e çıkarırken, averajla 13. sırada kaldı ve alt sıralardan kurtulamadı.

TOPLU SONUÇLAR

Vestel Manisaspor-Trabzonspor : 0-0

Sivasspor-Çaykur Rizespor : 1-0

Fenerbahçe-Gençlerbirliği : 2-1

Bursaspor-Kayseri Erciyesspor : 0-0

Kayserispor-Galatasaray : 0-0

Gaziantepspor-Beşiktaş : 0-0

Konyaspor-Denizlispor : 5-1

Ankaraspor-Ankaragücü : 1-0

Antalyaspor-Sakaryaspor : 1-0

20. HAFTANIN MAÇLARI

10 Şubat Cumartesi: Ankaragücü-Kayserispor, Çaykur Rizespor-Fenerbahçe,

Beşiktaş-Denizlispor. 11 Şubat Pazar: Kayseri Erciyesspor-Ankaraspor, Sakaryaspor-Sivasspor, Antalyaspor-Konyaspor, Gençlerbirliği-Bursaspor, Trabzonspor-Gaziantepspor,

Galatasaray-Vestel Manisaspor.

Seyhan ŞENTÜRK

06.02.2007


 

Olmadı Beşiktaş

Lig ve kupadaki Vestel Manisaspor galibiyetleriyle ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, çok iyi oynadığı Gaziantep karşısında iki puan kaybetti ve şampiyonluk yarışıda büyük yara aldı. Beşiktaş'ta Mert Nobre'nin tam formunu bulmuşken sakatlanması, büyük talihsizlikti. Ancak siyah-beyazlı ekip, ilk yarıda biri direkten dönen üç gol pozisyonu yakalarken, ikinci yarıda da birçok pozisyonlardan yararlanamadı. Beşiktaş forveti her pozisyonda topu kaleci Hasegiç'e teslim etti. Delgado-Gökhan değişikliği hiç bir işe yaramadı. Kaptan İbrahim Üzülmez üzülmesin ama takıma hiç katkı yapmadı. Toraman ise sağ kanatta etkisiz kaldı.

Hakem Yunus Yıldırım belki skora etki edecek bir hata yapmadı. G.Antep filelerine giden topu gol vermeyerek doğru karar verdi. Ancak Beşiktaş'lı futbolculara yapılan sert hareketlerin çoğuna faul çalmadı. Uzatma 5 dakikanın tamamına yakını G.Antepli futbolcuların istediği gibi sakatlıklarla geçti. Merkez Hakem Komitesi, maçın sonuna ilave edilen süre konusunu hakemlere iyice anlatmalı. Futbol tuhaf bir oyun. 90 dakika hiç oynamayan, futbolu çirkinleştiren G.Antep şimdi kendini başarılı sayacak, galibiyet için herşey yapan Beşiktaş ise başarısız kabul edilecek. Yazık çok yazık.

Nidai PAKSOY

06.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004