Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Ulusoy: Tehdit edildim

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, basınla düzenlediği sohbet toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ulusoy, "Seçimden önce bana tehdit geldi. Girme seçime, kötü şeyler olur dediler. Ama ben bir kere ölmeyi tercih ederim. Bin kere ölmem. Bu baskılar olmasaydı daha fazla oy alırdım. Bu kesin" dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, UEFA Başkanlık seçimlerinde federasyonlarının büyük rol oynadığını söyledi. Mövenpick Otel'de gerçekleştirilen basınla sohbet toplantısında konuşan Ulusoy, federasyon başkanının sürekli gazetelerde ve televizyonlarda olmaması gerektiğini belirterek, "Biz konuşmadıkça konuşanlar oldu. Biz hep kaos ve gerginlikten kaçtık. Ama kaos ve gerginlik çıkaranlar oldu" dedi.

UEFA'DA PLATİNİ'YE OY VERDİK

Ulusoy, UEFA seçimleri öncesi 3 ay boyunca çalıştıklarını ifade ederek, "30'a yakın ülke dolaştık. Şenes Bey'in tekrar seçilmesi için girişimlerde bulunduk. Ancak UEFA Başkanlık seçimi için 2 aday vardı. İki adayın olduğu bir seçimde kimi destekleyeceğimiz son ana kadar saklanmalıydı. Çünkü birini destekleyeceğimizi açıklasak, diğer taraf Şenes Bey'e tavır alabilirdi. Biz başından beri Platini'yi destekliyorduk, ama bu hep gizli kaldı. Platini ile aramızda 10 yıldır dostluk var." diye konuştu. Bazı çevreler tarafından siyasi baskıya maruz kaldığını söyleyen Ulusoy, "Bunu herkes biliyor, büyük baskılar var. 1 sene önce bana destek verildi. 1 sene içinde ne oldu da neler değişti de bu duruma geldik. Kulüpler birliği toplantısından bir gün önce; bir kulüp başkanı ile konuştum ve kendisi bana "Sizden çok memnunuz, düzen geldi, kaos yok artık.Ancak 1 gün sonra kulüpler birliği toplantısında kendisine genel kurula gidilsin dedirttiler. Bakan'a giderek bizzat görüştüm. Bana görevi bırakma dedi. Devam et dedi. Ne değişti ki ben seçime giremedim" diye sordu.

SEÇİMDEN ÖNCE TEHDİT ALDIM

Ulusoy şöyle konuştu: "Bana tehdit geldi seçimden önce. Girme seçime kötü şeyler olur dediler. Ama ben bir kere ölmeyi tercih ederim. bin kere ölmem. Bu baskılar olmasaydı. daha fazla oy alırdım. Bu kesin. Sayın Bakan'ın seçimden 2 gün önce açıklaması var. Bir rapordan bahsetti. O raporda Haluk Ulusoy'un görev alması için bir sakınca görmedim. Ama delegeleri etkilediler. Bakan 12 defa genel kurul çağrısı yaptı. Baskı olmasa niye imzalar toplansın"

Kimseden siyasi destek almadım

Ulusoy şöyle devam etti: "Geçen günlerde bir yazı okudum ve orada bana Sen siyaset ile gelmedin mi? diye soruluyordu. Ben buraya kademe kademe tırnaklarımla kazıyarak geldim. Mesut Yılmaz'a yakın olduğum şeklindeki dedikodular var. Mesut Bey benim Federasyon başkanı olmamda ya da herhangi bir şeyde hiç bir zaman rol oynamadı. Şenes bey başkanken o zaman da imzalar toplanmaya başlamıştı. Erken seçim isteniyordu. Gecenin 2'inde hanıma kalk dedim ! bavulumu hazırla ben yola çıkıyorum! dedim. Mersin'den başladım... MersinKahramanmaraşEgeOrta Anadoluİstanbul...Bir çok yer dolaştım. Sonuç olarak da 14 imzayı geri aldırttım ve genel kurul yapılamadı, Şenes Bey de görevinde kaldı."

10.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ulusoy: Tehdit edildim

  Trabzonspor cezakolik oldu

  G.Saray, bütün takımlara gol atan tek takım

  Lider F.Bahçe Rize virajında

  Beşiktaş evinde Denizli önünde

  Hamit: Sezon sonu yokum

  Real, Carlos'la masaya oturuyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004