Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fener'e Avrupa morali

2006-2007 sezonunun Avrupa'da en başarılı takımı İtalyan İnter takımı. F.Bahçe sıralamada 33. sırada yer alırken, Türkiye'deki rakiplerini geride bıraktı. G.Saray 69, Beşiktaş ise 77. sırada yer aldı. F.Bahçe'nin UEFA'daki rakibi AZ Alkmaar Avrupa'nın en başarılı 8. takımı oldu.

Avrupa'da futbol istatistikleri tutan bir internet sitesi, 2006-2007 sezonunda şu ana kadar oynanan maçlar göze alındığında en başarılı takımın İtalya Serie A'da liderliğini sürdüren İnter olduğunu açıkladı. Avrupa futbolunda yıllık istatistiklere yer veren european-football-statistics.co.uk adlı internet sitesinde, takımların yıl içinde Avrupa kupaları, İntertoto Kupası, lig ve federasyon kupası maçlarını göz önüne alarak yapılan araştırmada, Avrupa'nın bu yıl içindeki en başarılı 100 takımı sıralandı.

MANCHESTER İKİNCİ SIRADA

Takımların oynadıkları maçların zorluğunun da dikkate alındığı internet sitesinin araştırmasında, şu ana kadar 85,63 puan toplayan Inter takımı, ilk sırada yer alırken, İngiltere Premier Ligi lideri Manchester United 77,55 puanla ikinci olmayı başardı. Bir diğer İtalyan takımı AS Roma ise 76,77 puanla listenin üçüncü sırasına adını yazdırdı. Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk kovalayan ve UEFA Kupası'nda yoluna devam eden Fenerbahçe, Avrupa'nın bu sezon içinde en iyi 33. takımı olurken, UEFA Kupası'ndaki rakibi Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar, listede 8. sırada yer buldu. Sezon boyunca topladığı 49,34 puanla Avrupa'nın bir çok ünlü takımınından önde olan sarı lacivertliler, Turkcell Süper Lig'deki ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'ı da geride bıraktı.

2 TÜRK TAKIMI DAHA LİSTEDE

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden grubunda son sırada kalarak elenen ve Turkcell Süper Lig'de bir çok maçta puan kaybeden Galatasaray, 2006-2007 sezonunun en başarılı takımları sıralamasında 69. olabildi. Sezon boyunca 37,18 puan toplamayı başaran Galatasaray, İspanyol ekibi Real Zaragoza'nın bir basamak üstünde yer alırken, Türkiye'den listeye giren bir diğer takım Beşiktaş oldu. UEFA Kupası'nda Alman takımı Bayer Leverkusen'e elenerek kupaya erken veda eden Beşiktaş ise sezonun ikinci yarısına iyi başlamasına karşın listede ancak 77. sırada yer bulabildi.

13.02.2007


 

Ümit: Lige hava geldi

Vestel Manisa karşısında 4 gol birden atan Ümit Karan ilk kez ligde bir maçta 4 gol attığını söyledi. Şampiyonluk yarışında F.Bahçe ve G.Saray ile birlikte Beşiktaş'ın da olduğunu belirten Ümit, ''3 takım şimdi çok güzel bir rekabet içine girdi. Bu yarış sonuna kadar devam edecek" dedi.

Vestel Manisaspor karşısında 4 gol birden atan Ümit Karan ise ilk kez ligde bir maçta 4 gol attığını söyledi. Arkadaşlarına kendisine yaptıkları asistlerden dolayı teşekkür eden Ümit, ''Türkiye liginde ilk kez bir maçta 4 gol attım. Ben hep direkt kaleyi düşünüyorum. Çok fazla topla oynamayı sevmem' diye konuştu. Ligde şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte Beşiktaş'ın da olduğunu belirten Ümit, ''3 takım şimdi çok güzel bir rekabet içine girdi. Bu yarış sonuna kadar devam edecek. Biz bu dönem iyi oynuyoruz. Ne olacağını göreceğiz'' şeklinde konuştu.

F.BAHÇE SİNİRLENİYOR

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Vestel Manisaspor karşılaşmasında iki takımın da olumlu futbol oynaması nedeniyle, futbolun güzelliklerinin ortaya çıktığını söyledi. Gerets, ''Tam beklediğimiz gibi bir maç oldu'' derken, ''İki taraf da olumlu futbol oynamayı seven ekipler. Böylece seyircilerin beğeneceği maç oldu. Sağdan ve soldan ataklar oldu. Futbolun güzellikleri sahaya yansıd'' şeklinde konuştu.Fenerbahçe ile aradaki puan farkının 4'e düşmesiyle ilgili de değerlendirme yapan Belçikalı teknik adam, ''Keşke 'biz 4 puan önde olsaydık' diye düşünüyoruz, ama gün geçtikçe daha iyi performans gösteriyoruz. Böylece rakibimizi de sinirlendirmeye başlıyoruz. Bu neticemiz şampiyonluk yarışında da heyecan yaratacaktır'' ifadelerini kullandı.

ÜMİT KARAN'I ÖVDÜ

Erik Gerets, neticeden dolayı çok memnun olduklarını vurgularken, ''4. golü bulduktan sonra varyete yapmaya başladık, bunu yapmamamız lazımdı, rakibi küçük düşürmemek bizim prensibimiz olmalı. Bu da daha fazla gol atmamızı engelledi'' diye konuştu.''Bu maçta her şey mükemmeldi'' diye düşünmemek zorunda olduklarını dile getiren Gerets, bunun en büyük hataları olacağını belirtti. Gerets, maçta 4 gol birden atan Ümit Karan'a da övgüler yağdırarak, sözlerini şöyle tamamladı: ''Ümit, keşke bu gollerini bölseydi de ilerideki haftalarda da atsaydı. Sadece gol bulması değil, kendisi çok iyi mücadele verdi. Arkadaşlarına örnek oldu ve kaptanlık görevini çok iyi yerine getirdi.''

BEŞİKTAŞ KORKULU RAKİP

Gerets, ''Fenerbahçe'nin yanında çıkış yapan Beşiktaş'ı da rakip görüyor musunuz?'' şeklindeki soruya şöyle cevapladı: ''Biz, aramızda çok konuşuyoruz. Beşiktaş'ı da çok değerli bir rakip olarak görüyoruz. Bizim ülkemizde bir söz vardır. 'Bir kemik için eğer iki köpek mücadele veriyorsa, 3. köpek gelip o kemiği aradan kaçırabilir.' Onun için dikkatli olmak lazım.''

13.02.2007


 

Trabzon'da yüzler gülüyor

Ligin 2. yarısındaki ilk galibiyetini G.Antep önünde alan Karadeniz ekibi taraftarın yüzünü güldürdü. 2 gol atan Ceyhun Eriş, "Ligde iyi yerlere geleceğiz. Her şey daha güzel olacak'' dedi.

Trabzonspor'da ara transferde kadroya dahil olan Ceyhun Eriş, 2-0'lık Gaziantepspor maçında attığı gollerle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. İlk olarak ligin 19. haftasında deplasmanda Vestel Manisaspor ile yapılan maçta, oyuna sonradan dahil olan Ceyhun Eriş, Trabzon'da ilk 11'de çıktığı Gaziantepspor maçında 2 gol atarak, taraftarının yüzünü güldürdü. Bordomavililer, Ceyhun Eriş'in attığı gollerle ligin ikinci yarısındaki ilk galibiyetini ve ilk gollerini elde etmiş oldu. Ceyhun, kazanmasının ve 2 gol atmasının çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, ''İnşallah bu galibiyetleri ilerleyen haftalarda da sürdürürüz. Ligde çok iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz. Her şey daha güzel olacak'' diye konuştu.

Trabzonspor, son dönemlerde kalesinde rakip takımlara gol şansı vermiyor. Bordomavililer, lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda yaptığı son 7 maçta sadece 1 gol yedi. En son ligin 16. haftasındaki Bursaspor maçında 2 gol yiyen bordo-mavili takım, söz konusu dönemde Konyaspor ile Fortis Türkiye Kupası'nda yaptığı maçta penaltı golüyle kalesindeki tek gol gördü.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, taraftarlarının desteğiyle Gaziantepspor karşısında 2-0'lık galibiyet aldıklarını söyledi.Doğan, ''İlk yarı daha farklı bir skorla soyunma odasına gidebilirdik. İkinci yarıda bulduğumuz 2. gol takıma güven getirdi ve maçtan galibiyetle ayrıldık'' şeklinde konuştu.

Yeni bir takım oluşturduklarını ve herşeyin birden düzelemeyeceğini ifade eden Doğan, ''Takımın uyumu, adaptasyonu zaman alacaktı. Şimdi bir galibiyet aldık, ancak hemen herşey bitti diyemeyiz. Eksiklikleri giderirsek çok daha farklı bir Trabzonspor izlettirebiliriz. Taraftarın desteğiyle 20'lık galibiyet aldık. Oyuncularımı kutluyorum'' diye konuştu.

13.02.2007


 

Kayseri Erciyes'in ligde kalma umudu

Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, Ankaraspor karşısında aldıkları 3 puanın, ligde kalma umutlarını artırdığını söyledi.

Eren, yaptığı açıklamada, Ankaraspor maçında tribünleri dolduran taraftarlara teşekkür ederek, ''Ankaraspor karşısında 3 puan alarak ligde kalma umutlarımızı artırdık ve moral bulduk. İkinci yarının ilk galibiyetini aldık, devamı gelecek. Bize inanan ve desteğini sürdüren taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum''dedi. Eren, Kayserispor ve Vestel Manisaspor ile Kayseri'de yapacakları 2 maçtan 6 puan almayı hedeflediklerini de kaydetti.

Öte yandan Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu, Ankaragücü'nü 4-0 yenerek sıralamada 4. sıraya çıktıkları için sevinçli olduklarını kaydetti. Miraboğlu, bu hafta Kayseri Erciyesspor ile yapacakları maç için ''Söyleyeceğimiz tek şey, iyi oynayan kazansın'' dedi.

13.02.2007


 

Mondragon'un büyük özverisi

Galatasaray'ın Kolombiyalı başarılı kalecisi Ali Faryd Mondragon'un eşinin hastanede olmasına rağmen Vestel Manisaspor karşılaşmasında oynamak istediğini belirttiği ifade edildi.

Galatasaray'ın Kolombiyalı başarılı kalecisi Ali Faryd Mondragon'un eşi Adriana Zamorano Mondragon, hamileliğinin 2. ayında düşük tehlikesiyle Galatasaray Spor Kulübü Sağlık Kurulu'nun kontrolünde Acıbadem Hastanesi'nde kontrol altına alındı. Adriana Mondragon'un durumunun iyi olduğu ve 2 gün istirahat verildiği, kaleci Ali Faryd Mondragon'un gün içinde yaşadığı zor ve sıkıntılı saatlere rağmen Vestel Manisaspor karşılaşmasında oynamak istediğini belirttiği ifade edildi. Faryd Mondragon'a özverisinden dolayı teşekkür eden Sarı kırmızılı yönetim, kulübün resmi internet sitesinden de Mondragon ve eşi Adriana Zamorano'ya geçmiş olsun dileğinde bulunup teşekkür etti.

13.02.2007


 

Lig onların elinde

Süper Ligde görev yapan teknik direktörler içinde Beşiktaş'tan 4, F.Bahçe'den ise 3 eski oyuncu yer alıyor. Bülent Korkmaz ise G.Saray'ın ligdeki tek ismi oldu.

Süper Lig'in geleceğini Beşiktaş ve Fenerbahçeli eski futbolcular belirleyecek. Ligde görev yapan teknik direktörler içinde Beşiktaş'tan 4, Fenerbahçe'den 3, Galatasaray'dan 1 eski futbolcu yer alırken, Trabzonspor'dan ise oyuncu bulunmuyor. Ligde 20. hafta maçları sonrasında liderliğini sürdüren Fenerbahçe'nin 3 eski oyuncusu Aykut Kocaman, Erdoğan Arıca ve Bülent Uygun çalıştırdıkları takımlarda başarı arıyor.

Teknik sorumlu Bülent Uygun'un takımı Sivasspor, deplasmanda aldığı galibiyetlerle dikkat çekiyor. Sivasspor, ikinci devredeki 3 maçta, Gençlerbirliği ve Sakaryaspor deplasmanda 1-0 ve 3-1 ile kendi sahasında da Çaykur Rizezpor'u 1-0'lık skorla geçerek, hızla üst sıralara tırmanmaya başladı.

Ankaraspor'da sezon başında görev getirilen Aykut Kocaman, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde 3 sezon ligde gol krallığına uzandı. Mavi-beyazlılar, 11 ile en çok berabere kalan ekip olma özelliğini taşıyor. Ankaraspor, ligde 3 kez mağlup olan Fenerbahçe ve Galatasaray sonra aldığı 4 yenilgiyle Beşiktaş ile birlikte ligin en az mağlubiyet alan takımı durumunda bulunuyor.

Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcularından teknik direktör Erdoğan Arıca da Gaziantepspor'da ligin ikinci yarısı için göreve getirildi. Kırmızı-siyahlılar, ikinci devrede Arıca ile çıktıkları 3 maçta 1 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 yenilgi elde etti. İkinci yarıdaki Denizlispor maçını 2-0 kazanan Gaziantepspor, Beşiktaş ile golsüz berabere kalırken, deplasmanda Trabzonspor'a 2-0 yenildi.

Bursaspor'da Engin İpekoğlu, Çaykur Rizespor'da Rıza Çalımbay, Kayserispor'da Ertuğrul Sağlam ve Trabzonspor'da Ziya Doğan ligde teknik direktör olarak çalışan Beşiktaşlı eski futbolcular. Trabzonspor'da bir türlü istediği sonuçları alamayan Ziya Doğan, ikinci yarıda yaptığı iki maçtan da 0-0 eşitlikle ayrılırken, Gaziantepspor'u 2-0 yenmeyi başardı.

İlk olarak Beşiktaş'ın kalesini koruyan Engin İpekoğlu, daha sonra da Fenerbahçe'de kalecilik kariyerini sürdürdü. Her iki takımda da başarılı bir performans ortaya koyan Engin, teknik direktör olarak Bursaspor ile anlaştı.

Beşiktaş'taki golcülüğü ile ön plana çıkan Ertuğrul Sağlam, Kayserispor'daki başarılı teknik direktörlük kariyeriyle dikkatleri üzerine çekti. İkinci devrede Çaykur Rizespor ile anlaşan Beşiktaşlılar'ın ''Atom Karıncası'' Rıza Çalımbay da 3 maçta, 2 galibiyet ve 1 yenilgi elde etti.

Kayseri Erciyesspor ile ilk teknik direktörlük kariyerine adım atan Bülent Korkmaz, Galatasaraylı eski futbolcular arasında bu alandaki tek isim olarak dikkat çekiyor. Gençlerbirliği'nde geçen sezon teknik direktör Mesut Bakkal'ın yardımcılığını yapan Bülent, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısı başlamadan küme düşme hattında yer alan Kayseri Erciyesspor ile anlaştı. Ligin ikinci yarısındaki Fenerbahçe ve Bursaspor maçlarından 0-0'lık sonuçlarla ayrılan Kayseri Erciyesspor, 20. haftada Ankaraspor'u 1-0 yenerek ikinci yarıdaki ilk galibiyetine imza attı.

13.02.2007


 

3'te 3 yapan tek takım Sivas

Süper Lig takımlarından Sivasspor'un çıkışı sürüyor. Ligin ilk yarısının son haftalarında Bülent Uygun'un teknik direktörlük görevine getirilmesinin ardından çıkışa geçen Sivasspor, ikinci yarının ilk 3 haftasını da kayıpsız geçerek yükselişini sürdürdü.

Genç çalıştırıcı Bülent Uygun göreve geldiğinde 12. hafta sonunda 12 puanla 16. sırada yer alan Sivasspor, son haftalardaki performansı ile ligin alt sıralarından uzaklaşarak 31 puanla averajla Kayserispor'un ardından 5. sıraya yükseldi.

UYGUN'LA ÇIKIŞA GEÇTİ

Uygun yönetiminde ilk yarının son 5 maçından 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 de mağlubiyet alan Sivasspor, ikinci yarının ilk 3 haftasında bu çıkışını sürdürerek Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Sakaryaspor gibi güçlü ekipleri yenmeyi başardı. Ligde, ikinci yarının ilk 3 haftasında 3 galibiyet elde eden tek takım olan Sivasspor, bu maçlardaki performansı ile UEFA Kupası'na katılma yolunda önemli bir adım attı.

13.02.2007


 

Barcelona'da Eto'o-Rijkaard gerginliği su yüzüne çıktı

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 22. haftasında lider FC Barcelona kendi sahasında oynadığı maçta Racing Santander'i 2-0 yenerken, teknik direktör Frank Rijkaard'ın çağrısına rağmen Samuel Eto'o oyuna girmek istemedi.

Uzun süren sakatlıktan yeni çıkan Kamerunlu Eto'o, Racing maçında yedekler arasında yer aldı. Rijkaard'ın 84. dakikada oyuna sokmak için çağırdığı Eto'o, yardımcı antrenörlerden Eusebio'ya oynamak istemediğini söylemesi polemiklere yol açtı. İspanyol basını, 20 dakikaya kadar saha kenarında ısınan Eto'o'nun son 6 dakika için oyuna girmeyi kendisine yediremediğinden bu tip bir harekette bulunduğunu iddia etti. Gazeteler, Racing maçı öncesinde Eto'o'ya 30 dakika oynayacaksın denildiğini, ancak son dakikalarda oyuna alınmak istenince bunu kabul etmediğini yazdı. Hollandalı teknik adam Rijkaard ise henüz Eto'o ile konuşmadığından oyuna girmek istememesindeki gerçek nedeni bilmediğini söyleyerek, ''Üzücü birşey'' dedi. Öte yandan, Barcelona'nın 2 golünü atan Brezilyalı Ronaldinho, tekrardan yıldızlaştı. Uzun süredir eleştirilen Ronaldinho, Racing karşısında kimükemmel oyunuyla gerek Nou Camp Stadı'ndaki Barçalı taraftarlardan gerekse İspanyol basınından tam not aldı.

13.02.2007


 

Türk Telekom potada Panionios'la oynuyor

Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. tur (K) Grubu'nda bugün sahasında Yunanistan'ın BC Forthnet Panionios takımıyla karşılaşacak Türk Telekom, Avrupa kupalarındaki 141. maçına çıkıyor

Ankara Atatürk Spor Salonunda oynanacak müsabaka saat 19.00'da başlayacak. Lacivert-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptıkları 140 maçın 72'ini kazanırken, 68 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı.

13.02.2007


 

F.Bahçe'nin işi zor

Fenerbahçe, tam da UEFA Kupası maçı öncesinde Rize'de yenilerek taraftarını moralmen çökertti. Yarınki rakip AZ Alkmaar Hollanda Birinci Liginde ikinci sırada bulunuyor. Ara transferde kaliteli futbolcuları kadrosuna dahil etti. F.Bahçe'de ise tam tersi gelişmeler yaşandı. Antalya kampında toplu idmanlar başlamadan savunmanın bel kemiği durumunda olan Lugano ve Önder sakatlandı. Ön liberoda eksikliği çok hissedilen Selçuk ikinci defa bel ameliyatı oldu. Kezman, bu sezon 3. defa kırmızı kartla oyun dışı kalarak en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde takımını yalnız bıraktı. F.Bahçe yarın ne yapabilir. Sadece Deivid'le gol aramak, kuyuda iğne aramaya benzer. Zico, Deivid'i mutlaka Tuncay ile desteklemeli. Bu tip maçlarda kulübeye aldığı Mehmet Yozgatlı'dan mutlaka faydalanmalı. Rakip uzun boylu ve presi iyi uygulayan bir ekip. Bu yüzden orta sahada mücadele eden futbolcularla rakibi karşılamalı. Alex, haftalardır durgun. Bu maçta patlama yapabilir. En büyük korkum savunma ve kaleci Volkan. F.Bahçe'de iki bek Serkan ve Uğur hala top kullanma beceresinden yoksun. Kanatlardan tehlikeli hücum yapamıyorlar. Her ikisi de topları ezmekte yarış ediyor. Mücadeleci bir Aurelio ve akıllı bir Tuncay bu maçta devleşip, F.Bahçe'nin rövanşa daha rahat gitmesine öncülük edebilir.

BEŞİKTAŞ ADIM ADIM GELİYOR

İstanbul'da bu hafta izlediğimiz 2 maçta 6 gol gördük. Önce Beşiktaş-Denizlispor maçına gittik. Yazının başında belirtmeliyim. Denizlispor bu kadro ve futbol anlayışı ile Süper Lig'e yakışan bir ekip değil. 90 dakika boyunca tek bir tehlikeli pozisyonu olmaması bu iddiamı doğruluyor. Beşiktaş ise çıkışını bu maçta da gösterdi. Özellikle Ricardinho sahada şov yaptı. Bu futbolcu sahanın en yaşlı (35) oyuncusu olmasına karşılık, kondisyonunu tasarruflu kullanarak maç sonuna kadar diri kalmasını bildi. Serdar ve Koray'ın kestiği topları öyle güzel yerlere gönderdi ki, tribünden izleyenler büyük bir keyif aldı. İkili mücadelelerde fiziği güçlü olmamasına karşılık, rakibini kovalaması ona artı puan getirdi. Yumuşak sol ayağı ile yerinde çalımlar attı. Akıl dolu paslarla rakip savunmayı sıkıntılı durumlara soktu. Beşiktaş'ta çıkışta gördüğüm diğer bir futbolcu ise Bobo oldu. Geçen yılki acemiliği ve egoistliğini üzerinden atmış. Ben gol atayım havalarından kurtulmuş. Tribünlerden aldığı destek ile kendine güveni de gelmiş. Attığı golde fırsatçılığını gösterdi. Bu moralle Beşiktaş'ı zirve yarışında sürükleyecek ilk isimlerin başında geliyor..

İŞTE GOLCÜ BU: ÜMİT KARAN

G.Saray-Vestel Manisa maçında yine Ersun Yanal'ın savunma tedbirini unutup, çılgınca hücum etmesinin getirdiği hataları bir defa daha gördük. Ancak sahada bir Ümit Karan şov da izledik. Bu futbolcu her maçta 4 kaçırır, 1 atardı. Bu maçta tersi oldu. 4 gol birden atma başarısını gösterdi. Yine bir-iki net pozisyondan faydalanamadı. Ama, attığı bu gollerle takımını şampiyonluk yarışında önemli bir potaya soktu. Ümi Karan, Türkiye'de güçlü fiziği ve inatçı mücadelesi ile gol araya ender forvetlerden biridir. Bu tip golcüleri artık göremiyoruz. Attığı gollerde güçlü fiziğini ön plana çıkardı. Topu 20 metre sürüp, şut çekmek ve arkasından gol yapmak herkesi harcı değil. Ümit Karan bunları başardı. Hele ilk golü akıl doluydu. Vestel savunmasının arasından kaçarak, ölü bölgede topu kafayla topu ağlara göndermesi fırsatçılıkta da büyük forvet olduğunu gösterdi. Dikkat ettim, saha kenarındaki Gerets, oyuncularına sürekli topların Ümit Karan'a atılması için direktif veriyordu. Vestel Manisa gibi ligde iddialı bir ekibe 4 gol atma başarısını gösteren bu futbolcuyu ben de tebrik ediyorum.

Erol DOYURAN

13.02.2007


 

Puan farkı 4’e indi

Turkcell Süper Lig'de Vestel Manisaspor'u 4-0 yenerek haftayı 3 puanla kapayan Galatasaray, Çaykur Rizespor'a 2-1 yenilen lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi.

Ali Sami Yen Stadı'nda Vestel Manisaspor'u ağırlayan sarı-kırmızılı ekip, Ümit Karan'ın attığı 4 golle galip gelirken, bu sezon 3'üncü kez 4-0'lık galibiyet elde etti. Sarı-kırmızılılar, daha önce Kayserispor ve Sakaryaspor'u da 4-0'lık sonuçlarla mağlup etmişti. Vestel Manisaspor maçında attığı 4 golle gecenin yıldızı Ümit Karan, takımına 3 puan kazandıran en önemli isim oldu. Bu futbolcu attığı gollerle de gol krallığı yarışında Fenerbahçeli Alex ile birlikte 12 golle zirveyi paylaştı.

17. haftadan bu yana maç kazanamayan Trabzonspor, yeni transfer Ceyhun'un attığı 2 golle Gaziantepspor karşısında 3 puanı alan taraf oldu, 2 haftadır süren galibiyet özlemine de son verdi. Yılmaz Vural'lı Antalyaspor ise 3 puanı yine tek golle aldı. Geçen hafta Denizlispor'u 5 - 1 gibi farklı bir skorla geçen Konyaspor, Antalya deplasmanında tek golle mağlup oldu.

22 golün atıldığı 20. haftada 9 maçın 7'sini evsahibi takımlar kazandı. 2 karşılaşmayı ise deplasman takımları galip tamamladı.

TOPLU SONUÇLAR

Antalyaspor-Konyaspor ( 1 - 0 )

Gençlerbirliği-Bursaspor ( 1 - 0 )

Kayseri Erciyesspor-Ankaraspor ( 1 - 0 )

Sakaryaspor-Sivasspor ( 1 - 3 )

Galatasaray-Vestel Manisaspor ( 4 - 0 )

Trabzonspor-Gaziantepspor ( 2 - 0 )

Ankaragücü-Kayserispor ( 0 - 4 )

Beşiktaş-Denizlispor ( 2 - 0 )

Çaykur Rizespor-Fenerbahçe ( 2 - 1 )

21. HAFTANIN MAÇLARI

16 Şubat Cuma: Konyaspor-Beşiktaş. 17 Şubat Cumartesi: Bursaspor-Çaykur Rizespor, Gaziantepspor-Galatasaray. 18 Şubat Pazar: Kayserispor-Kayseri Erciyesspor, Sivasspor-Antalyaspor, Ankaraspor-Gençlerbirliği, Vestel Manisaspor-Ankaragücü, Denizlispor-Trabzonspor, Fenerbahçe-Sakaryaspor.

Seyhan ŞENTÜRK

13.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004