Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarih kokan şehrin tarihî köprüleri

Tarih öncesi dönemlerden itibaren Anadolu ile Mezopotamya, Avrupa ile Asya arasında bir geçiş yolu olan ve Roma-Bizans, Müslüman, Pers, Arap ve Türk devletlerinin zengin tarihî ve kültürel mirasını günümüze kadar taşıyan Diyarbakır’ın köprüleri ise geçmişi, bugüne ve geleceğe bağlıyor.



Âşıklık geleneği zor durumda

Aşık ve ozanların ekonomik sebeplerle zor durumda bulundukları, geleneğin sürdürülebilmesi için yardıma ihtiyaç duydukları belirtildi. İzmir Halk Ozanları ve Âşıkları Derneği Başkanı Celal Bulut, yoksullukla yüz yüze olan Âşık ve ozanların, ‘aç kalmamak için kahvehanelerde saz çalıp, tepsi tutarak adeta dilencilik yaptıklarını’ savundu.



Gökdere Medresesi hizmete açıldı

Osmangazi Belediyesi’nin çabaları sonucu, bakımsızlık ve ilgisizlik sebebiyle yok olma tehlikesinden kurtarılan Gökdere Medresesi, restorasyonunun tamamlanmasının ardından Bursalılara hizmet vermeye başladı.



Alacami restoresinde ödenek sıkıntısı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan tarihî Alacami’de başlatılan restorasyon çalışmalarının ikinci etabı için ödenek beklendiği belirtildi. Caminin restorasyonu için geçen yıl 80 bin YTL harcandı.



BAFTA ödülleri açıklandı

İngiltere Film ve Televizyon Sanatları Akademisi’nin (BAFTA) ödüllerini kazananlar belli oldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004