Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çakır 301’den hakim önünde

Gazetemizin sorumlu Yazıişleri Müdürü Faruk Çakır’ın, TCK 301. maddeden yargılanmasına devam ediliyor. Danıştay saldırısı sonrası 23 Mayıs 2006 tarihinde yayınlanan “Oyun geri tepti” başlıklı haberle ilgili olarak açılan dâvânın ikinci duruşması bugün yapılacak.


Çetelerin eline düşüyorlar

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğüne tedbir kararıyla gelen cinsel istismara uğramış, madd

301 somutlaştırılmalı

Hozat Cumhuriyet Savcısı Şahin Çiftçi, Türk Ceza Kanununun 301. maddesindeki “Türklük” ve “aşağılamak” kavramlarının sübjektif ve soyut olmaları sebeb


  Erdoğan: Hedef gönülleri kazanmak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’AK Partiye oy kazandırmak bizim için öncelikli bir hedef değildir. Bizim için öncelikli hedef gönülleri kazanmaktır’’ dedi.


  Cumhurbaşkanını Meclis seçer

Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Cumhurbaşkanı, başkomutan olduğuna göre askerin seçimde söz hakkı var mıdır?’’ sorusuna ‘’Öyle bir şart yoktur’’ şeklinde cevap verdi. Demirel, Cumhurbaşkanı seçiminde tek yetkili mercinin TBMM olduğunu söyledi.


  Agos Gazetesine tehdit mesajına gözaltı

Kayseri’de bir kişi, Agos Gazetesine tehdit muhtevalı elektronik posta gönderdiği iddiasıyla gözaltına alındı.


  İnsan Hakları Komisyonu İstanbul Emniyetinde

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış ve 8 milletvekilinden oluşan heyet, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görüşmelerde bulundu.


  Gül: 301'de değişiklik yapılması gerekiyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, TCK’nın 301. maddesinde değişiklik yapılması gerektiğine inandığını, hükümette de bu yönde kuvvetli bir inanç olduğunu söyledi.


  Anavatan’dan eski bakanına gensoru

Anavatan Partisi’nin, Özal döneminde de aynı bakanlığı üstlenen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında verdiği gensoru önergesi bugün Genel Kurul’da görüşülecek. Gensoruda, Aksu döneminde suçların arttığı ve tedbirlerinin alınmadığı iddia edildi.


  Hırvatistan’dan AB sürecine tam destek

Hırvatistan Parlamento Başkanı Vladimir Şeks, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine ülkesinin tam destek verdiğini bildirdi.


  Orhan Erinç: İsteğimiz ‘hakarete özgürlük’ değil

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, son zamanlarda bazı siyasi parti temsilcilerinin, “Türk milletine hakaret ettirmem”, “Hakaretin önünü açmayız” gibi ifadeleriyle 301. madde tartışmalarının olmaması gereken siyasal ortama çekildiğini söyledi.


  Karlı dağları aştılar

Muş’ta, yarıyıl tatilini köylerinde aileleriyle birlikte geçiren öğrenciler, bugün açılan okullarına gidebilmek için karlı dağları güçlükle aşarak il merkezine ulaştı.


  Ders ziline bir hafta rötar

Dünya Sağlık Örgütünden 2 uzmanın, kuş gribinin tesbit edildiği Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı 3 köyde incelemelerde bulunduğu bildirildi.


  Dünya Sağlık Örgütü’nden 2 uzman Batman’da

Dünya Sağlık Örgütünden 2 uzmanın, kuş gribinin tespit edildiği Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı 3 köyde incelemelerde bulunduğu bildirildi.


  ‘Kaçak petrolle mücadeleye’ onay

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5576 sayılı ‘’Petrol Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’u onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Sezer, kanunu yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.


  Daha çok proje daha çok pay

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB 7. Çerçeve Programı’nın bu yıl ki bütçesinin 54 milyar euro olduğunu belirterek, üniversite, şirket ve araştırmacılarda, “Daha çok proje üretin, fonlardan daha çok pay alalım” çağrısı yaptı.


  Okul bahçelerinin altı otopark olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin otopark sorununu çözmek için giriş ve çıkışa uygun okul bahçelerinin altına katlı otopark yapacak.


  Barış için yemin ettiler

Muş’un Malazgirt İlçesi’nin Yolgözler Köyü’nde 6 kişinin ölümü, 11 kişinin yaralanmasına sebep olan kan dâvâsı, barışla son buldu.


  İkinci yarı yıl dersleri başladı

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında ikinci yarıyıl başladı. İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmenin ikinci dönemdeki ders maratonu yaklaşık 4 ay sürecek.


  Ankara’da 3. Şefkatevi hizmete girdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli hasta ve hasta yakınlarına yönelik hizmet veren Şefkatevleri’nden üçüncüsü hizmete açıldı.


  Sıvı yağ bir kez kullanılmalı

Evlerde yapılan kızartmalarda kullanılan sıvı yağın, birden fazla kullanımının riskli olduğu bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004