Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Mekke’de bir ümit ışığı doğdu

Baş makalesini Ortadoğu’ya ayıran İngiliz gazetesi Financial Times, Filistinli rakip grupların geçen hafta vardığı birlik hükümeti anlaşmasına değindi. Bir yanda Hamas, diğer yanda El Fetih taraftarları, Gazze’de giderek şiddetlenen bir iktidar kavgasına girişmişlerdi. Çatışmayı sona erdirmek amacıyla geçen hafta Mekke’de biraraya gelen taraflar, yeni bir hükümet çatısı altında birleşme kararı aldı.


İran ön şartı kaldırdı

İran, nükleer programı konusunda müzakerelere yeniden başlanması durumunda, uranyum zenginleştirmenin askıya alınmasının da görüşebileceğini açıkladı

Bağdat yine kan gölü

Irak’ın başşehri Bağdat’ın merkezindeki Şorca semtinde bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırılarda 106 kişi hayatını kaybederken, 161 kişi de yara


  Olmert ertelenen ziyareti için geliyor

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, daha önce ertelenen ziyaretini yapmak üzere 14 şubat Çarşamba günü Türkiye’ye geliyor.


  Peres: HAMAS bizi tanımalı

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Hamas örgütünün İsrail ile müzakere yapmak istemesi halinde öncelikle kendilerini tanıması gerektiğini söyledi.


  Chirac: Bush’u 36 kez uyarmıştım

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Washington yönetiminin Irak politikasına yönelik eleştirilerini de, “ABD Başkanı George Bush’a, muazzam bir hata yaptığını 36 kez söyledim” diyerek dile getirdi.


  Putin’in Ürdün ziyareti Çeçenlere acılarını hatırlattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ürdün’e yapacağı ziyaret, Ürdün’de yaşayan Çeçenleri eski acı günlere götürdü.


  Haniye istifaya hazırlanıyor

Filistin’in Hamaslı Başbakanı İsmail Haniye, grubuyla Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın El Fetih grubu arasında varılan koalisyon anlaşması uyarınca birkaç gün içinde istifa edeceğini bildirdi.


  Sistani’den itidal çağrısı

Irak’ta mezhep çatışmalarını tırmandırarak, ülkeyi iç savaşın eşiğine getiren Samarra kentindeki Şiî türbesine düzenlenen bombalı saldırının yıl dönümünde yeni saldırılardan endişe ediliyor.


  İsrail Lübnan’a yine mi saldıracak?

Lübnan savaşının üzerinden altı ay geçmesinin ardından İsrail’in kuzeyinde hâlâ hummalı bir çalışma var. Lübnan sınırındaki bölgelerde yeni sığınaklar inşa ediliyor, hasar görenler tamir ediliyor ve Hizbullah ile yeni bir savaş hazırlanılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004