Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

UEFA'da fener gecesi

Avrupa Kupalarında hasret sona eriyor. Kupa mücadelesi UEFA maçlarıyla başlıyor. Temsilcimiz F.Bahçe bugün Hollanda'nın AZ Alkmaar takımını ağırlayacak. Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 20.00'de başlayacak maçı İspanyol Gonzales yönetecek. Kanal D karşılaşmayı naklen yayınlayacak.

Avrupa kupalarına verilen uzun bir aradan sonra, kupa heyecanı UEFA Kupası maçlarıyla yeniden start alıyor.Z UEFA Kupası'nda son 16 takımı belirleyecek mücadelelerin ilk maçları bugün ve 15 Şubat perşembe, rövanş karşılaşmaları ise 22 Şubat perşembe günü yapılacak. Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki tek temsilcisi Fenerbahçe, grubundan başarıyla çıkmasının ardından ilk eleme turunda Hollanda'nın güçlü takımlarından AZ Alkmaar ile bugün Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 20.00'de karşılaşacak. İspanyol hakem Eduardo Iturralde Gonzales'in yöneteceği karşılaşma Kanal D tarafından naklen yayınlanacak.

AVRUPA'DA BAŞARISIZ

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 129. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 128 maçta, 40 galibiyet, 18 beraberlik ve 70 yenilgi aldı. 128 maçta rakip filelere toplam 147 gol atan sarı-lacivertliler, kendi kalesinde 222 gole engel olamadı. Sarı-lacivertli ekip yarınki mücadeleyle AZ Alkmaar ile ilk karşılaşmasına çıkacak.

HEDEF UEFA

KUPASINI ALMAK

Fenerbahçe, bu sezon çıktığı 10 Avrupa Kupası maçının sadece 3'ünde rakiplerine yenildi. Avrupa kupalarındaki 10 maçın 5'ini kazanan sarı-lacivertliler 2 beraberlik, 3 de mağlubiyet aldı. Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turundan itibaren Avrupa kupası macerasına başlayan, 3. ön eleme turunda elenerek yoluna UEFA'da devam eden Fenerbahçe, hedefini UEFA'da önemli bir başarı elde etmek yönünde belirledi.

GRUBUNA 3. TAMAMLADI

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımını geçen sarı-lacivertliler, 3. Ön Eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı karşısında takılarak ''Devler Ligi''ne veda etti. UEFA'da ilk turda Danimarka'nın FC Randers ekibiyle eşleşen Fenerbahçe, iki maçta da rakibini yenerek 2. tura kaldı. İkinci turda İngiltere'nin Newcastle United, İspanya'nın Celta Vigo, İtalya'nın Palermo ve Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımlarıyla birlikte yer aldığı H Grubu'nu, 3. sırada tamamlayarak bir üst tura yükseldi ve 3. turda Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile eşleşti. İki sezon önce (2004-2005) UEFA'da 3. turda İspanyol Real Zaragoza ile eşleşen Fenerbahçe, ilk maçta İstanbul'da 1-0 yenildiği rakibine, deplasmanda da 2-1 mağlup olarak kupadan elenmişti.

14.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  UEFA'da fener gecesi

  Gol umudu Tuncay

  Canaydın'dan Ulusoy tepkisi

  Beşiktaş'a ağır fatura

  Ricardinho: Artık Beşiktaş'ta taşlar yerine oturdu

  4-0'a rağmen kötü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004