Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran’ı sarsan patlamalar

İran’ın güneydoğusundaki Zahidan şehrinde düzenlenen bombalı saldırıda 18 kişi öldü. IRNA haber ajansı, patlayıcı yüklü bir aracın, İran Devrim Muhafızları’na ait bir otobüs yanından geçtiği sırada infilak ettiğini duyurdu. Haberde, ölenlerin devrim muhafızı olup olmadığına açıklık getirilmedi.

Afganistan ile Pakistan sınırına yakın bir bölgede bulunan Zahidan, güvenlik güçleriyle uyuşturucu ticareti yapan silahlı gruplar arasındaki çatışmalara sık sık sahne oluyor.

Bu arada, İran’ın güneydoğusundaki Zahedan şehrinde bu sabah düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili 5 kişi tutuklandı. Sistan-Belucistan Valiliği yetkilisi Sultanali Mir, resmi haber ajansı İRNA’ya yaptığı açıklamada, patlamadan sonra olayın faillerinden ikisinin halkın yardımıyla yakalandığını söyledi.

Yakalanan kişilerin elinde kamera ve bomba bulunduğunu ifade eden yetkili, güvenlik güçlerinde bölgede yapılan arama sonucunda 3 kişinin daha yakalandığını kaydetti.

Öte yandan, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in Miyane şehrindeki temsilcisi öldürüldü. İran basınındaki haberlere göre, Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Miyane şehrinde Hamaney’in temsilciliği ve Cuma imamlığı yapan Hüccetülislam Refatullah Hamidi, 40 yaşındaki Muhammed Asude’nin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Yetkililer, cinayete ilişkin ayrıntılı açıklama yapmazken, saldırganın tutuklandığı kaydedildi. Hamidi’nin ölümü sebebiyle, Azerilerin yoğun olarak yaşadığı Doğu Azerbaycan eyaletinde 3 günlük yas ilan edildiği belirtildi.

/ TAHRAN

15.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’ı sarsan patlamalar

  Irak sınırlarını kapattı

  Cheney ifade vermekten kaçtı

  Mukteda Sadr İran’a kaçtı iddiası

  Velayeti de Nejad’ı tekzip etti

  Kazaklar kimlikliklerinde başörtülü foto kullanabilecek

  Suud: Rusya ile nükleer işbirliğine açığız

  İran’a Kuzey Kore üzerinden mesaj

  Taliban büyük taarruza hazırlanıyor

  Rum yönetimi, Avro bölgesine giriyor

  Belçika’da helâl gıda uygulaması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004