Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak sınırlarını kapattı

Irak Başbakanı Nuri Maliki, ülkede yeni güvenlik uygulamalarının resmen başladığını bildirdi. Yeni uygulamayla Irak’ın İran ve Suriye sınırları geçici olarak kapatıldı.

Kerbela’ya yaptığı ziyaret sırasında gazetecilere bir açıklama yapan Maliki, “Bağdat güvenlik planı yürürlüğe girdi” dedi.

Bağdat’ta şiddet olaylarının durdurulmasını öngören güvenlik planı uyarınca olağanüstü hal benzeri kurallar uygulanacak. Yine güvenlik planı kapsamında Suriye ve İran sınırları geçici olarak kapatıldı. Suriye sınırındaki 4 sınır kapısından 3’ü 72 saatliğine geçici olarak kapatılırken biri ise süresiz kapatıldı. Iraklı bir güvenlik yetkilisi, İran’la olan tüm sınır kapılarının kapatıldığını, sınır kapılarının üç gün sonra açılacağını ifade etti.

Bu arada, Irak Parlamento Başkanı Mahmut Meşhadani, Suriye’yi Irak’ta güvenliğin sağlanması için işbirliğine çağırarak, iki ülke arasındaki sınırın kapatılmasının güvenlik ihlallerini önlemeyi hedeflediğini söyledi. Irak Parlamento Başkanı Meşhadani, geldiği Suriye’nin başşehri Şam’da bir basın toplantısı düzenledi. Meşhadani, “Suriyeli yetkililerle Irak’ta yaşanan güvenlik sorunu ve Iraklı göçmenler konusunu görüşeceğiz. Suriyeli kardeşlerimizi, ülkemizin yaşadığı güvenlik sorununun çözümü için işbirliği yapmaya çağırıyoruz. Suriye ziyaretim, burada yaşayan Iraklı göçmenlerin Irak Parlamentosu’nun yanlarında olduklarını hissettirmeyi de hedefliyor” dedi.

Suriye-Irak sınırının kapatılması ile ilgili bir soruya Meşhadani, “Irak Parlamentosu’nun bu konuda Irak’ın diğer kurumlardan farklı bir görüşü var. Çünkü biz Irak halkını temsil ediyoruz. Suriye ile olan sınırımızı kapatmamız, yeni güvenlik planıyla aynı zamana geldi. Bu icraat herhangi bir güvenlik ihlalinin önüne geçilmesini öngörüyor” diye cevap verdi. Suriye-Irak sınırı 72 saat süreyle geçici olarak kapatılmıştı.

/ KERBELA

15.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’ı sarsan patlamalar

  Irak sınırlarını kapattı

  Cheney ifade vermekten kaçtı

  Mukteda Sadr İran’a kaçtı iddiası

  Velayeti de Nejad’ı tekzip etti

  Kazaklar kimlikliklerinde başörtülü foto kullanabilecek

  Suud: Rusya ile nükleer işbirliğine açığız

  İran’a Kuzey Kore üzerinden mesaj

  Taliban büyük taarruza hazırlanıyor

  Rum yönetimi, Avro bölgesine giriyor

  Belçika’da helâl gıda uygulaması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004