Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Piyasada nakit sıkıntısı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen İç Piyasa Anketi’nin Ocak ayı sonuçlarına göre, indirimli satışların yoğunlaşmaya başladığı bir dönem olmasına karşın, reel sektörün satışlarını artıramadığı ve indirimlerin satışlara yansımadığı ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 59,45’i nakit sıkıntısı yaşıyor.

BTSO Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ankete katılanlara yönlendirilen “Ocak ayını değerlendirdiğinizde satışlarınızın durumu ne olmuştur?” sorusuna yüzde 18,3 oranında ‘Arttı’, yüzde 55,8’i ‘Azaldı’ ve yüzde 25,90 gibi bir oranda ‘Hiçbir değişiklik olmamıştır’ cevabı verildi.

Bursa kent içinde, Kapalıçarşı ve civarı ile özellikle perakende ticaret yapan firma sahipleri ve yetkilileriyle gerçekleştirilen ankete katılan 224 şirket temsilcisi, “Gelecek ayki satışlarınıza ilişkin beklentileriniz ne yöndedir?’’ sorusuna, yüzde 14,79 oranında ‘Düşüş bekliyoruz’, yüzde 44,85 oranında ‘Artmasını bekliyoruz’ ve yüzde 40,36 oranında da “Hiçbir değişiklik beklemiyoruz” cevabını verdi.

Ankette, “Ürünlerinizin fiyatlarında geçen ay içerisinde indirim yaptınız mı?’’ sorusuna cevap veren firmalardan yüzde 66,66’sı ‘Hayır’ yanıtını verirken, yüzde 33,33 gibi bir oranda ‘Evet’ cevabını verdi.

Katılımcılara yönlendirilen “Reel sektörün içinde bulunduğu sıkıntıların en önemlisi hangisidir?’’ sorusuna” yüzde 59,45 ile “Nakit sıkıntısı/ödemelerde yaşanan sıkıntı”, yüde 22,07 oranıyla “İç piyasada talep düşüklüğü, “, yüzde 14,86 “Vergilerin yüksekliği, yüzde 3,6 oranı ile de “Alışverişlerde kredi kartı kullanımının yaygınlığı” cevapları verildi.

Katılımcılara öre, son zamanlarda en sıkıntıda olan sektör ise; yüzde 52,75 ile tekstil ve konfeksiyon oldu. Tekstil ve konfeksiyonu, yüzde 9,17 ile inşaat, yüzde 3,66 ile gıda, yüzde 5,5 ile sağlık ve yüzde 2,75 ile de elektrik elektronik sıkıntıda olduğu düşünülen sektörler sırlamasına girdi.

/ BURSA

15.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Piyasada nakit sıkıntısı

  Fiş almazsak, faiz öderiz

  Devlet konuşmaya 125 milyon YTL harcadı

  Trakya’da çiftçilerin yağmur sevinci

  Futbol takımları vergiyi sevdirecek

  Başoğlu’ndan OECD’ye tepki

  Kredi kartı aidatı iade edildi

  GAP’ın ihracat payı azaldı

  Küresel ısınma ‘ikinci ele’ yaradı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004