Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ecdadımız inancını eserlerine yansıtmış

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Cemre Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CEMRE-DER), “Tarihte sırlar Dünyası” ve “Gönüllerin Seferi” isimli bir program düzenledi.

Programa konuşmacı olarak Tarihçi Talha Uğurluel ve Samanyolu Televizyonu’nda yayınlanan Sırlar Dünyası programının sunucusu Reha Yeprem katıldı.

Sinevizyonla sunum yapan Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, ecdadımızın bize büyük bir miras bıraktığını söyledi. Bize bırakılan tarihi mirasa sahip çıkamadığımızı anlatan Uğurluel, ülkemizdeki tarihi eserlerin birer hazine değerinde olduğunu belirtti.

Yazar Talha Uğrluel, konuşmasına şöyle devam etti: “Ecdad inancını ve yaşantısını yaptığı tarihi eserlere yansıtmış. İşte görüyorsunuz sizlere Edirne’den Mardin’e kadar ecdadın yaptığı tarihi eserleri tek tek gösteriyorum. Bize miras bırakılan bu tarihi eserlerin birer mesaj niteliğini taşıdığını görüyoruz. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi sadaka taşlarıdır. Bu muhteşem tarihi çocuklarımıza anlatalım. Büyük bir imparatorluğun mirasçıları olduğumuzu onlara izah edelim.”

Reha Yeprem ise okuduğu şiirlerle programa katılanlara duygulu anlar yaşattı.

15.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kütüphaneler toplumun hafızası

  Ecdadımız inancını eserlerine yansıtmış

  Büyük Mabeyn Köşkü restore ediliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004