Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush ek asker konusunda kararlı

ABD Başkanı George Bush, Irak’a ek asker gönderme düşüncesini tartışmaya açan Temsilciler Meclisine yönelik olarak, ‘’Irak’taki askerlerimiz, görevlerini tamamlamaları için kazanmaları için gereken desteği milletvekillerinin sağlayacağını bekliyor’’ dedi.

Bush, dün düzenlediği basın toplantısında, Temsilciler Meclisinin, ek asker göndermeye karşı bir karar alması, görüşünü bu şekilde ifade etme gibi bir hakkının bulunduğunu, bu kararın, yönetimi bağlamayacağını belirterek, ‘’ancak kongre yakında, Irak savaşına acil malî desteği de içeren bir yasa tasarısını görüşecek. Oradaki askerlerimiz, görevlerini yerine getirebilmeleri için, seçilmiş liderlerinin, ihtiyaçları olan şeyleri sağlayacağını düşünüyor’’ dedi.

HILLARY’DEN UYARI

ABD’de önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimine adaylığını koyan Hillary Clinton, Başkan George W. Bush’u İran’a saldırma konusunda uyardı. Clinton, muhtemel bir İran harekâtı için Kongre’den izin almasını istedi. Başkanlık için adaylığını koyan eski Başkan Bill Clinton’un eşi Hillary, İran’a muhtemel bir saldırı konusunda Bush’u uyardı. İran’a yönelik bir savaş açılmadan önce Başkan Bush’un Kongre’den izin alması gerekiyor.

BAĞDAT’TA

OPERASYONLAR HIZLANDI

Bu arada Amerikan ordusu, Bağdat’ta asayişin sağlanmasına yönelik “Yasa ve Düzen” adlı planın uygulanması çerçevesinde başşehirde Iraklı güçlerle düzenlenen operasyonların yoğunluğunun arttırıldığını ve 14 zanlının yakalandığını bildirdi.

/ WASHINGTON

16.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’dan işbirliği çağrısı

  Bush ek asker konusunda kararlı

  El Aksa’yı koruyalım

  Müslüman ülkeler askerî güç oluşturmalı

  El Sadr İran’da ama kaçmamış

  Amerika’da Arapça eğitim verilecek

  İngiltere’de sigara yasağına doğru

  Irak, İran ve Suriye sınırını kapatıyor

  Ban Ki-Moon İran’daki saldırıyı kınadı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004