Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Önder ve Lugano hazır

F.Bahçe'de sakatlıkları düzelen Lugano ve Önder takıma dönüyor. PAF takımıyla yapılan hazırlık maçında oynayan iki futbolcunun da Sakaryaspor maçında forma giymesi bekleniyor. Lugona, "Sakatlığımı geride bıraktığım için çok mutluyum" derken, Önder, "Durumum çok iyi" diye konuştu.

Fenerbahçe'de, sakatlıkları düzelen savunma oyuncuları Lugano ve Önder nihayet takıma dönüyor. PAF takımıyla yapılan hazırlık maçında oynayan iki futbolcunun da Sakaryaspor ile 18 Şubat Pazar günü yapılacak lig maçında oynamaları bekleniyor. Teknik direktör Zico da iki oyuncunun durumunun iyi olduğunu ve Sakaryaspor maçında oynayabileceklerini düşündüğünü söyledi. Uruguaylı futbolcu Diego Alfredo Lugano Moreno, PAF takımıyla yapılan hazırlık maçının iyi olduğunu belirterek, ''Hazırlık maçında durumum iyiydi. Sakatlığımı geride bıraktığım için çok mutluyum'' dedi.

OYNADIKÇA İYİ OLACAĞIM

Lugano, FBTV'ye yaptığı açıklamada, görev yaptığı mevkideki futbolcuların sürekli maç oynamasının önemli olduğunu belirterek, ''Sürekli maç oynayarak eksiklerinizi daha rahat görürsünüz ve maç ritminizi oturtursunuz. Şimdi biraz maç eksiğim olacak ama oynadıkça daha iyi duruma geleceğim'' diye konuştu.

TARAFTARI MUTLU ETMELİYİZ

PAF takımıyla yapılan hazırlık maçında kafa golü atan Lugano, kendisinin öncelikli görevinin savunmada olduğunu belirterek, ''Maçlarda da savunmadaki görevimi yerine getirdikten sonra gol atabilirsem çok mutlu olurum'' dedi. Lugano, Sakaryaspor maçının önemine de değinerek, ''Rakiplerimizle aradaki farkı korumak için Sakaryaspor maçı çok önemli. Bu maçtan 3 puan çıkarıp, taraftarımızı mutlu etmeliyiz'' şeklinde konuştu.

ÖNDER: DURUMUM ÇOK İYİ

Başarılı savunma oyuncusu Önder Turacı ise sakatlığı nedeniyle 1 ay takımdan uzak kaldığını belirterek, ''Şu anda durumum çok iyi'' dedi. PAF takımıyla yapılan hazırlık maçında iyi oynadığını belirten Önder, FBTV'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: ''Hazırlık maçında iyi oynadım, ancak daha da iyi olacağım. Tabii ki hazırlık maçı normal maç temposuna benzemez. Maç kondisyonu eksiği hissediyorum. Hazırlık maçında golle dönmek sevindirci, inşallah resmi maçlarda da böyle olur.''

17.02.2007


 

Emre'nin başı iyice dertte

Millî futbolcu Emre Belözoğlu İngiltere'de yeni bir ırkçılık suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Mirror gazetesi, Emre hakkında soruşturma açıldığını ve yeni iddiayla Emre'nin başının iyice derde girdiğini yazdı.

Türk futbolunun Avrupa'daki temsilcilerinden Emre Belözoğlu, yeni bir ırkçılık suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Mirror gazetesi, İngiltere'nin Newcastle United takımında forma giyen Emre'nin, Bolton'un yıldız oyuncularından El Hadji Diouf'a, ''s... maymun'' diyerek hakaret ettiğini ileri sürdü. Haberde, İngiltere Futbol Federasyonu'nun, Everton'da oynayan Joseph Yobo, Tim Howard ve Joleon Lescott'a ırkçı hakarette bulunmakla suçlanan Emre hakkında soruşturma başlattığı hatırlatıldı ve yeni iddiayla Emre'nin başının iyice derde girdiği yazdı.

Gazete, Newcastle United ile Bolton arasında ekim ayında oynanan maç sırasında, Emre'nin, iki gol atan Diouf ile didişirken ırkçı hakarette bulunduğunu ve bu olaydan bir kaç dakika sonra oyundan alındığını iddia etti. Emre'nin sözleri üzerine, saha kenarındaki Boltonlular tarafından zaptedilen ve karşılık vermesi engellenen Senegalli oyuncu Diouf'un, şu ana kadar olayla ilgili hiçbir açıklamada bulunmadığı da belirtildi. Ancak olaya yakın kaynakların, ''Aslında ırkçı bir konuşma. Diouf çok sinirliydi. Ancak olayı basınla paylaşmadı'' şeklindeki açıklamalarına yer verildi.

Mirror ayrıca, Newcastle'da oynayan bazı oyuncuların, Emre'nin saha içindeki tavır ve davranışlarından duydukları kaygıyı iletmek üzere kulüp menajeri Glenn Roeder ile görüştüklerini de ileri sürdü. Emre, Everton'da oynayan siyahi oyunculara, ırkçı hakarette bulunmakla suçlanmıştı. Roeder'in, olayın yaşandığı Newcastle-Everton maçından sonra Everton'un soyunma odasına giderek sorunun önüne geçmeye çalıştığı iddia edilmişti.

17.02.2007


 

Kavgacıların uyeliği iptal

Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu Başkanı Tuncer Erdoğan, UEFA Kupası'nda AZ Alkmaar ile yapılan maçta tribünde yaşanan taraftar kavgasına karışanlar arasında kulüp üyesi bulunması durumunda, bu kişilere üyelikleri konusunda acımayacaklarını ifade etti.

Konuyu değerlendiren Erdoğan, tribünlerdeki diğer seyircilerin ve stadın huzurunu bozarak kulübe zarar veren bu tip olayları tasvip etmediklerini vurguladı. Erdoğan, ''Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ve seyircilerin huzurunu bozan bu kavgalara karışanlar arasında üyeler varsa hiç acımayız'' dedi.

ALEX VE VOLKAN'A DESTEK

Maçtaki performansları nedeniyle taraftarlardan büyük tepki gören Alex ve Volkan'a destek veren Tuncer Erdoğan, ''Bu tip davranışların bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz'' dedi.

17.02.2007


 

Antep, G.Saray'ı konuk ediyor

Galatasaray ile Gaziantepspor, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 42. kez karşı karşıya gelecek. Gaziantep Kamil Ocak Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Cem Deda yönetecek.

İki takım arasında geride kalan maçlarda, sarı-kırmızılı ekibin galibiyet sayısında 24-7 üstünlüğü bulunurken, taraflar 10 kez de eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın ligde attığı toplam 73 gole, Gaziantepspor 29 golle karşılık verdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maç 2-2 sona ermişti.

GAZİANTEP'TEKİ MAÇLAR

Galatasaray ile Gaziantepspor, şimdiye dek Gaziantep'te 20 kez karşılaştı. Galatasaray, rakip sahada yapılan maçlarda rakibini 10 kez yenerken, ev sahibi ekip 4 kez sahadan galibiyetle ayrılabildi. Gaziantep'teki 6 maç da berabere sonuçlanırken, Galatasaray 31, Gaziantepspor ise 18 gol attı. Geçen sezon Gaziantep'te yapılan maç 2-2 sonuçlanmıştı. Öte yandan Süper Ligde günün diğer maçında Bursaspor-Çaykur Rizespor (14.00) karşı karşıya gelecek.

17.02.2007


 

Platini Ulusoy'a teşekkür etti

UEFA'nın yeni başkanı Michel Platini, kendisini kutlayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a bir teşekkür mektubu gönderdi.

Platini, mektubunda, ''Bana verdiğiniz görevdeki beklentilerinizi gerçekleştirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım'' dedi. Platini'nin ''Sevgili Başkan, Sevgili Haluk'' diye başlayan mektubu şöyle: ''UEFA Başkanı seçilmemi takiben güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Önümde uzanan sorumlulukların ve değişimlerin büyüklüğünün farkındayım. Bununla birlikte dürüstlük, tutku ve bağlılıkla bana verdiğiniz görevdeki beklentilerinizi gerçekleştirmek için, elimden gelenin en iyisini yapacağım. Futbolun en güzel ve en sevilen spor olarak kalması için mümkün olan her şeyi yapacağımdan emin olabilirsiniz. Bir kez daha, gerçekten takdir ettğim iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.''

17.02.2007


 

Kayseri'de derbi öncesi dostluk mesajı

Hafta sonu karşılaşacak olan aynı şehrin kardeş takımları Kayserispor ile Kayseri Erciyesspor'da teknik ekip ve yöneticiler, derbi öncesi dostluk mesajları verdi.

Turkcell Süper Ligi'nin 21. haftasında pazar günü karşılaşacak olan Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor'da yöneticiler, yemekte biraraya gelerek son günlerde şiddetin yine artışa geçtiği futbol dünyasına centilmenlik dersi verdi. Yemeğe Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve her iki kulübün onursal başkanı olan Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren ve teknik direktör Bülent Korkmaz ile her iki takımın yöneticileri katıldı.

Yemek öncesi gazetecilere maça ilişkin açıklamalar yapan Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kayseri Erciyesspor karşılaşmanın dostluk içerisinde, centilmence geçeceğine inandığını söyledi. Öncelikle taraftarlara güzel, kaliteli ve zevk veren bir futbol izlettirmeyi amaçladıklarını belirten Sağlam, kıran kırana geçecek maçın ardından da dostça stadyumdan ayrılacaklarını ifade etti. Sağlam, Kayseri'de iki takım arasındaki bu dostane ilişkinin dünyaya örnek olacak özellikte olduğunu vurguladı.

Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise taraftara seyir zevki yüksek bir karşılaşma izlettireceklerini, maç sonunda ise sonuç ne olursa olsun stadyumdan kol kola çıkacaklarını ifade etti.

17.02.2007


 

Eşi Beckham'ı film yıldızı yapmak istiyor

Bayern Münih Genel Menajeri Uli Hoenes, Victoria Beckham'ı, David Beckham'ın futbol hayatını bitirmeye çalışmakla suçladı.

Sezon sonunda Real Madrid'den ayrılıp Amerika Ligi takımlarından Los Angeles Galaxy'e gidecek olan David Beckham'la ilgili tartışmalara Bayern'in Genel Menajeri Uli Hoenes de katıldı. Hoenes, David Beckham'ın eşi Victoria Beckham'ı, İngiliz oyuncuyu sinema yıldızı yapmaya çalışmakla suçladı ve Beckham'ın futbol hayatının biteceğini iddia etti. "Bir dönem dünyanın sayılı yıldızları arasında gösterilirken Amerika'ya gitmekte nereden çıktı?" diye soran Hoenes, konuyla ilgili olarak Alman basınına yaptığı açıklamada, "Hanımı onun kafasını çeldi ve Beckham'da ABD'ye transfer oldu. Beckham'ın sahalara dönmesini çok istiyorum ancak Victoria onu yeşil sahalardan uzaklaştırıp Hollywood yıldızı yapmak istiyor. Futbolseverler ise onu sahalarda görmek istiyor sinema stüdyolarında değil" dedi. 55 yaşındaki Hoenes, Beckham'ın Amerika macerasının futbol hayatına vurulmuş bir darbe olacağını da iddia etti.

17.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004