Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çicek: Terörün arkasında büyük devletler var

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin bölgesel bir güç olduğunu belirterek, ‘’Türkiye ne zaman büyüyor, o zaman terörün düğmesine basıyorlar. Terörün arkasında dış güçler var, büyük devletler var’’ dedi.


Kötü muamele görüyorlar

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Innocenti Araştırma Merkezi, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne (OECD) üye 21 ülkede çocukları

Gönül: Savunma harcamalarımızı kısıtlamayacağız

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Türkiye’nin, savunma harcamalarını, hiçbir şekilde, Avrupa’da olduğu gibi aşağı çekemeyeceğini” söyledi.


  İşgale karşı kampanya

Irak’ın işgalinin 4. yıldönümünde, “20 Mart 20’de Savaşa Dur De” kampanyası gerçekleştirilecek. Sendikalar ve meslek örgütlerinin katılımıyla düzenlenen kampanya kapsamında Türkiye’de ilk kez e-miting yapılacak, bölgesel toplantılar düzenlenecek.


  2006’da düşünce yine yargılandı

BİA² Medya Gözlem Masası, 2006 yılına ilişkin “İfade Özgürlüğü Raporu”nu açıkladı.


  Ağar: Siparişle, yeni iş adamları türetiliyor

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’Türkiye’de yeni bir adetin çıktığını ve siparişle yeni iş adamları türetildiğini’’ savunarak, ‘’40 yıllık kumaşçı adam birden yol müteahhidi, domates biber üreticisi baraj müteahhidi oluyor’’ dedi.


  Tam üyeliğe, tam destek

İtalya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Massimo D’Alema, ülkesinin Türkiye’nin de AB’ye tam üyelik sorununun canlandırılmasından yana olduğunu belirtti.


  İran Meclis Başkanı geliyor

İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Gholam Ali Haddad Adel, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın konuğu olarak Türkiye’yi ziyaret edecek.


  Yüksekova’da işyerleri dün de açılmadı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde esnaf dün de iş yerlerini açmadı. Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK’nın elebaşının yakalanışının yıl dönümü bahane edilerek önceki gün başlayan kepenk kapatma eylemi dün de devam etti.


  Araştırma Komisyonu şiddet anketi yapacak

Çocuk ve gençlerdeki şiddet ile okullarda meydana gelen şiddet olaylarını araştıran Meclis Araştırma Komisyonu, 23 bin öğrenciyi kapsayan anket yapacak. Komisyon, öğrencilere, ‘’şiddeti nasıl tanımladıkları, okulda, ailede şiddet görüp görmedikleri, madde kullanıp kullanmadıkları’’ gibi, çok sayıda soru yöneltecek.


  Afet Bilgi Sistemi” bu yıl devreye giriyor

Deprem, heyelan, çığ, kaya düşmesi gibi tüm tehlike ve riskleri ortaya koyan “Afet Bilgi Sistemi” bu yıl devreye girecek. Afet bilgi sistemi ile Türkiye’nin tamamına dönük bütün afet verileri, sanal ortamdan öğrenilebilecek.


  Acarkent’te ihtiyati tedbir talebine mahkemeden ret

‘’Acarkent’’ davasında, Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi, Orman Genel Müdürlüğünün dava dilekçesinde talep ettiği, ‘’Taşınmazların iyi niyetli 3. kişilere devir ve temliki ile üzerinde ayni hak tesisinin önlenmesi amacıyla tapu kayıtlarına ihtiyati tedbir konulması’’ talebini reddetti.


  Gençlerin özürlüye bakışı değişiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü’nün, “Özürlülerin Sosyal Hayata Adaptasyonu ve Toplumun Özürlülere Adaptasyonu” (ÖSHA) projesi çalışmaları devam ediyor.


  Ruh sağlığının ilâcı, aile

İngiltere’de yapılan bir araştırma, ailesinden 1 yıldan fazla bir süre ayrı yaşayan gençlerin yetişkinlik dönemlerinde ruhsal rahatsızlıklar geçirme ihtimalinin, 2,5 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.


  Mehter ekibi, İtalya’da gönülleri fethetti

Bursa’nın en önemli folklor ekipleri olan Mehter Takımı ve Kılıç Kalkan Ekibi, İtalya’nın en eski festivallerinden Agrigento’da Osmanlı medeniyetinin izlerini sergiledi.


  Kurslara ilgi büyük

Halk eğitim merkezlerinde açılan meslekî, kültürel ve sosyal eğitime yönelik kurslara ilgi her geçen yıl artıyor.


  Koca köyde tek başına

Ekonomik sıkıntılar sebebiyle terk edilen köyde, bir kişi 5 köpekle birlikte tek başına yaşıyor. 50 haneli köyde tek başına hayat mücadelesi veren Faruk Timur, “Ben burada doğup büyüdüm, köyümü terk etmem” diyerek, ölene kadar köyünden ayrılmayacağını söyledi.


  Küresel ısınma ‘imtihan’ı

Alanya Müftüsü Muhammet Gevher, dinin bütün gereklerinin yerine getirilmesi halinde, küresel ısınma ya da başka felâketlerin olmayacağını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004