Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Petrolde yüksek vergiler, kaçakçılığı özendiyor

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı Muhsin Alkan, “Akaryakıt üzerindeki vergiler, kaçağı özendiren en önemli etkendir’’ dedi. Alkan, ayrıca, vergilerin olmaması durumunda akaryakıt fiyatının, 500 YKr ila 1 YTL arasında değişeceğine dikkat çekti.


Bu yıl meyve yok

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye’de bu kış yaşanan kuraklık ve sıcaklık artışının meyveciliği de olumsuz etkileyeceği

AB desteği ile iş sahibi olacaklar

Samsun’un Ladik ilçesinde Kaymakamlık tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği’nden 87 bin 324 Avro destek alan ‘’Ev Kadınlarına Meslek Edindirme Proje


  Umman Türk yatırımcıları bekliyor

Körfez’in yeni gözdesi olmaya aday ülkelerden biri olan Umman, Türk yatırımcılara göz kırpıyor. Petrol stokları sınırlı olan, ancak ham petrol fiyatlarındaki yükselmeye paralel olarak elde ettiği gelirler ile büyük alt yapı projeleri ile özellikle doğalgaz alanında yatırımlara yönelen Umman, Türk yatırımcılara da fırsatlar sunuyor.


  Ev sahiplerine “Maliye” takibi

Maliyenin, vergi kaybını ve kaçağını önlemek, vergide adaleti sağlamak ve tabana yaymak amacıyla yaptığı çalışmalar kapsamında, vergi kaçağının en fazla yaşandığı kesimler arasında olduğu tesbit edilen kira gelirleri ile ilgili sıkı takip yapılıyor.


  Formula 1 teknolojisi, Clio’da

Türkiye’de üretilen ve pazara sunulduğu günden itibaren 8 bin 500 adetten fazla satış rakamına ulaşan Clio’da, Formula 1 teknolojisi standart olarak sunuluyor.


  Gümrüklerde sıkı takip

Gümrüklerde, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 39,8 artışla, 463,4 milyon YTL değerinde kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldı. 2005 yılında 331,4 milyon YTL tutarında kaçakçılık olayı ortaya çıkarılmıştı.


  Çiftçiye kredi muslukları açıldı

Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçilere verdiği kredi miktarının 5 yılda 5 kat arttığı bildirildi. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 2002 yılında 302 milyon YTL olan kredi tutarı bu yıl alınan kararla 2 milyar YTL’ye çıkarılacak.


  Akıllı otolar 2030’da piyasada

Amerikalı araştırmacılar, insan müdahalesi olmadan çalışabilecek otomobillerin 2030’da piyasaya çıkabileceğini düşünüyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004